Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia no własnie ze wszystkiego to czekanie jest najgorsze.
    Generalnie ja uwielbiam wiedziec na czym stoję. Serio wolałabym widziec bezwzględną biel niż takie niewiadomo co...

  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka :( ile dpo? Przytulam

    Ja na szybko czesto robie albo pieczonego lososia z pieczonymi ziemniakami i sosem berneńskim albo karkowke z ziemniakami pieczone w rekawie. Szybko i samo sie robi :)

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamita, mi na tych allegrowych ciagle coś wychodziło więc im nie ufam, ale poczekaj jeszcze kilka dni, w 7 dpo nie za bardzo jest to wiarygodne (może to być po prostu evap), niemniej widzę i trzymam kciuki żeby ciemniała. Czekam na piękne tłuste kreseczki u Ciebie :D

    MamaMamita lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu się smacznie zrobiło ;)
    Mi od miesiąca marzy się burger i chyba dziś po pracy sobie go nie odmówię ...

    Malgonia, Morelowanowa lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMamita wrote:
    Aannkka :( ile dpo? Przytulam

    Ja na szybko czesto robie albo pieczonego lososia z pieczonymi ziemniakami i sosem berneńskim albo karkowke z ziemniakami pieczone w rekawie. Szybko i samo sie robi :)

    9 więc no :/

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4165 1090

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 d po to za wcześnie zaczelaj z tyd..
    Dobra dziewczyny mam wynik równowagi cytokin i jest źle .. proszę każdą co może coś poradzić powirdzieć o wszelkie info zwłaszcza nasze weteranki nieocenione bo paśnika mam dopiero za 4 tyg zwariuję do tego czasu :((

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/482a9543b184.jpg

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • JennyXS Autorytet
    Postów: 436 333

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi OF przesunelo owu z 14 na 16dc więc i termin @ się zmienił na 15.07. Ale testować będę jak większość wcześniej czyli pewnie tego 13.07 :)

    200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Beta ujemna :(


    bardzo mi przykro, ale czemu robiłaś betę 9 dpo ? i ile dokładnie wyniosła?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    7 d po to za wcześnie zaczelaj z tyd..
    Dobra dziewczyny mam wynik równowagi cytokin i jest źle .. proszę każdą co może coś poradzić powirdzieć o wszelkie info zwłaszcza nasze weteranki nieocenione bo paśnika mam dopiero za 4 tyg zwariuję do tego czasu :((

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/482a9543b184.jpg
    Kurczaki, Trasti to jest poważna sprawa. Najgorszy ten niedobor IL10 - to ta cytokina hamuje np. Komórki NK i stany zapalne. Dobrze ze przy tym masz nisko IL2. Ale nie martw się, Paśnik nie z takich rzeczy już dziewczyny wyciągał. Tylko pewnie musisz się naszykować psychicznie na kosztowną kurację. Kurczem pamietasz SusieOne? Ona by Ci tu mogla więcej poradzić. Może znajdź ją i zaproś do przyjaciółek, jeśli nie usunęła konta.

    Wszystko pasuje - przy niskim il10 pojawiają się migreny i problemy z insuliną.

    Poczytaj o naturalnych sposobach i suplach podnoszących il10:
    https://www.selfhacked.com/blog/il-10/#How_to_Increase_IL-10
    Po angielsku, ale skoro mieszkasz tam, to sobie poradzisz.

    A jakie masz wyniki subpopulacji limfocytów?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:57

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Poziomka25 Autorytet
    Postów: 1096 424

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Tak pisałam do Paśnika i mam zostać na tych lekach co gin mi zalecił. Biorę Clexane 0,4, Acard, Encorton 10, duphaston 2x1, luteina 3x1, euthyrox 50.

    Mam nadzieję, że się uda, trzymam kciuki :*
    Mi przy NK 17% zlecił leczenie immunosupresyjne, które wiadomo nie jest obojętne dla organizmu, poza tym encorton, heparyna 0,4 mg, Intralipid.
    Tylko my podchodzimy do in vitro. :)

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

    3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale czekajcie z betami chociaż do tego 10 dpo, serio, nie ma sensu robić wcześniej. Jak wyjdzie negatyw to i tak trzeba powtarzać, bo wynik nigdy nie jest pewny w takim przypadku. No chyba, że lubicie się kłuć :P :D

    JennyXS, Nat90, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet 10 dpo ma prawo nie wyjść :)

    m_d_f, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi ginka wypisuje skierowanie na bete to zawsze mi powtarza że mam robić w dniu spodziewanej @, nie wcześniej, coś musi w tym być ;)

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo tak to powinno się odbywać. Tylko jak tu wytrzymać tyle czekania... :D, Więc jak już ktoś musi, bo się udusi, to chociaż do tego 10. niech dociągnie ;)

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zarodek może się zagnieździć nawet 12 dpo to jakim cudem wcześniej miałoby coś wyjść :)

    ef36, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4165 1090

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nastraszyłaś nika.. kosztowną kurację ale czym? To nk powinny być niskoo czy wysoko?na co one maja wplyw
    Nie mam ich ze sobą więc spiszę subpopulację limfocytow z zeszytu bo taki prowadzę z wszytkim wynikami
    cd3 80% norma 64-74
    Cd4 53 limfocyty t pomocnicze norma 41-49
    cd8 25 norma31-48;
    cd19 limf b 12 norma 10-15;
    komorkii nk 6 norma13-22
    i cd4/cd8 2

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:02

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, do 12 dpo MA CZAS na implantację, tak to nazwijmy :) ale niektore zrodla podają nawet 4 dzień po owu (w większosci 6). Mi w 1 ciązy 7 dpo wyszedl cień który obecnie wcina obiad :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMamita wrote:
    Aga, do 12 dpo MA CZAS na implantację, tak to nazwijmy :) ale niektore zrodla podają nawet 4 dzień po owu (w większosci 6). Mi w 1 ciązy 7 dpo wyszedl cień który obecnie wcina obiad :)
    Tak, tylko mówię, że ma prawo jeszcze nie wyjść. Mi teraz cień cienia wyszedł 11 dpo i widziany pod światło, także jest taka możliwość, że nawet 12 dpo może nie wyjść jeszcze.


    Dla porównania 11 dpo, 12dpo,13dpo i 14dpo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8aa8d4f4631.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 16:04

    MamaFabianka lubi tę wiadomość

  • Malutka_27 Autorytet
    Postów: 342 476

    Wysłany: 3 lipca 2018, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zrobić jutro test ale patrząc na Twój Aga9090 z 11dpo to chyba się jeszcze wstrzymam. Zwłaszcza że jutro będzie dopiero 9dpo i nie chce się rozczarować ;-(

    43ktupjymknd3pkp.png

    Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lipca 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 wrote:
    Chciałam zrobić jutro test ale patrząc na Twój Aga9090 z 11dpo to chyba się jeszcze wstrzymam. Zwłaszcza że jutro będzie dopiero 9dpo i nie chce się rozczarować ;-(
    Dlatego próbujemy Wam wytłumaczyć, że tak wcześnie ma prawo nie wyjść jeszcze. Owszem można sobie hobbystycznie tak wcześnie sikać no ale trzeba wiedzieć i się nie załamywać, że jest biel i póki nie ma @ jest nadzieja :)

    Malutka_27, Dori1811 lubią tę wiadomość

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego