LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karma jakby to ode mnie zależało to ja bym się nie klocila w ogóle tylko u mnie to on jest baba z fochami a ja tą osobą która chce złagodzić trudno musi mu samemu minąć a jeśli nie to też trudno takie życie mam większe zmartwienia niż jego fochy
Aha meska trzymam kciuki -
Moj tez jest baba z fochami ... ale ja tez potrafie pokazac gdy cos mi nie lezy
Wlasnie siedze w robocie i mysle caly czas o tej wizycie i sama nie wiem czemu sie tak denerwuje...
Troche mam nerwy bo zadzwonila do mnie tesciowa ktora jest nad morzem w Jastrzębiej Gorze a my wybieramy sie tam w lipcu i mi mowi ze bez sensu zebysmy tam jechali bo z dzieckiem z tylu schodow pchac sie na plaze i do centrum daleko to sie mija z celem... gdzie ja teraz znajde inny fajny nocleg jak do wyjazdu tuz tuz.. ta to wie jak mnie wkur*** !19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
innamorata88 wrote:Skąd ja to znam najgorzej, czego Tobie nie życzę, jak lekarze uświadomią człowiekowi, że większą szansę ma na wygranie w lotka niż na zajście w ciążę
Ale znam jedna osobę która ostatnio wygrała w totolotka !! O tobie piszę Inna !!! Może i ja kiedyś tam wygram.Karma88, Lunaris, innamorata88 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bajkaaa wrote:W sumie jakbym w totka wygrała to bym sobie namalowala dziecko w brzuchu haha , może i bym płakała ale ocierajac łzy stowkami haha
Ja w przyszłym tyg podjadę na pobranie krwi.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Karma88 wrote:Flowwer za Twój upór w staraniach to na bank wygrasz fasolkę.
Niby jestem zdrowa jak ryba a tu wychodzą takie cyrki.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Jestem po wizycie. Na usg nic nie widac, sama drobizna a to juz 13 dc gdzie caly cykl zazwyczaj trwa 25 dni.
Czuje sie jakby ktos spuscil ze mnie powietrze....19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Pfff Kochanie ja też byłam okazem zdrowia, po lekarzach nigdy nie chodziłam, żadnych złamań, leżenia w szpitalu, a tu proszę. Niby człowiek zdrowy, na codzień nic mu nie jest, a sterta leków i różnych problemów się robi.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Meśka wrote:Jestem po wizycie. Na usg nic nie widac, sama drobizna a to juz 13 dc gdzie caly cykl zazwyczaj trwa 25 dni.
Czuje sie jakby ktos spuscil ze mnie powietrze....
A co gin na to ? Od przyszłego cyklu stymulacja? Damy radę.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Albo już była
A co gin na to ? Od przyszłego cyklu stymulacja? Damy radę.
Co on na to ? Dal mi duphaston, mam zbadac progesteron. Powiedzial ze mozna zaczac stymulowac ale ja nie do konca mu ufam.
Kazal brac dupka od 15 dc do 25dc ale e sumie nie wiem dlaczego akurat w tych dniach... mam obawy czy on jest dobry w tym temacie. Moje miasto to pipidowa nie ma tu dobrych lekarzy19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meska z jakIego jesteś wojewodztwa? U mnie na śląsku (w mojej pipidowie) jest mega lekarz, który zajmuje się niepłodnością i ciąża z komplikacjami.
U mnie połowa cyklu a dopadł mnie dzień pt" i tak pewnie nic z tego"..trza zacisnąć d.. i się uśmiechnąć do samej siebie, żeby się humor poprawił
Miłego dnia dziewczyny!i do serduszkiwania, która może ma być tu zielono!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 17:33
-
W skrócie chodzi o podanie na początku cyklu leków, które spowodują zwiększenie ilości dojrzewających pęcherzyków w jednym cyklu i przez to zwiększysz szansa na zajście (teoretycznie ).
Ja mam owulacje, ale się nie udawało więc weszła stymulacja lekami. Drugi cykl teraz leci.
U mnie to wygląda tak, że od 3 do 6 dc dostaję Clostylbegyt. Potem kontrola, żeby zobaczyć co i jak porosło i wtedy gin decyduje czy podać zastrzyk na ostateczne dojrzenie pęcherzyków. U mnie jest zastrzyk z Pregnylu, który sama sobie mieszasz i wstrzykujesz.
Potem po kolejnej kontroli gdzie już wiadomo, że pęcherzyki popękały dostaję luteinę. Potem beta i dalej jak ciąża to leki na podtrzymanie.
Jak nie to cała procedura od nowa w nowym cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 17:55
Emilka
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Flowwer ja mam fibrynogen podniesiony ale robiłam d-dimery i czasy krzepnięcia, i czasy są ok tylko fibrynogen dalej duży tzn więcej niż powinien ale tylko trochę no i. D-dimery są już przy górnej granicy, tylko ja badalam przed brakiem acardu ale nie wiem czy są jeszcze inne badania mogłabym iść do hematologa ale u mnie w mieście nie ma a nie chce mi się narazie jeździć nigdzie,
Meska Ti jedziemy na tym samym wózku u mnie wczoraj w 12 dc też lipa mnóstwo pęcherzyków i może jeden będzie vo miał wczoraj 11 mm ale w piątek idę zobaczyć czy coś rośnie czy bez owu no i stymulacja tak samo:) gdyby nie to że wiem że chodzimy do innych lekarzy to byś myślała że byłyśmy u tego samego -
Bajka chyba cos wisi u nas powietrzu.
U mnie powiedzial ze sama drobizna po 6-8mm wiec nawet juz nie ide w tym cyklu. Zastanawiam sie tylko czy startować ze stymulacja u niego czy szukac kogos innego.
A czy po jednym takim cyklu bez ovu mozna juz startowac ze stymulacja czy trzeba potwierdzic to przez kilka monitoringow ?19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Bajka chyba cos wisi u nas powietrzu.
U mnie powiedzial ze sama drobizna po 6-8mm wiec nawet juz nie ide w tym cyklu. Zastanawiam sie tylko czy startować ze stymulacja u niego czy szukac kogos innego.
A czy po jednym takim cyklu bez ovu mozna juz startowac ze stymulacja czy trzeba potwierdzic to przez kilka monitoringow ?
A ja idę w piątek i we wtorek, w piątej tylko sprawdzić do innej gin a we wtorek do swojej żeby znać plan na następny cykl Ogólnie dziś już jestem pełna motywacji i cyc do przodu i lecimy dalej
Aha no i ja nie płacę za wizyty dlatego tak często chodzę hehe -
Bajkaaa to się nie dziwię, jakbym nie płaciła to też bym pewnie tak latała.
Mamy podobne podejście. Ja bym się potwornie ucieszyła gdyby to była bliźniacza ciąża. Bo takie problemy jakie są z jedną to już bym wolała za jednym zamachem.
Dobra znikam, bo jutro ciężki dzień.
Proszę o kciuki jutro o 12! Kontrola po stymulacji.
Powodzenia na jutro dla wszystkich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 19:44
Emilka
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia