Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Luteina- plamienie czy to okres czy zagnieżdżanie?
Odpowiedz

Luteina- plamienie czy to okres czy zagnieżdżanie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LadyE Nowa

Wysłany: 15 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Nie znalazłam podobnego wątku :(
    Otóż wg testów owulacyjnych w środę 4.03. miałam owulację i wtedy też było przytulanie.
    I teraz tak: 3 miesiące temu zaprzestałam YAZ i od tego czasu miałam bardzo bolesne owulacje a ból trwał do końca okresu (czyli 2 tygodnie z życiorysu wyciągnięte).
    W zeszłym miesiącu poszłam do ginekologa i dostałam LUTEINĘ 50mg 2xdziennie pod język od 16dc do 25dc.
    Co za tym idzie w tym miesiącu 'ciągnęło' mnie jedynie coś w pachwinie od kilku dni po owulacji a wczoraj wieczorem (9dzień luteiny) dostałam bardzo delikatne plamienie różowo-beżowe. Plamienie powtarza się i dzisiaj... Jutro już jest dzień bez luteiny i teraz moje pytanie...
    Czy to plamienie to może być zagnieżdżanie czy to jest zapowiedź okresu, który już jutro może wystąpić?
    Dodatkowo bolą mnie piersi, mam dość wrażliwe sutki a do tego wczoraj w nocy miałam jakąś wściekłą zgagę i niewiem czy to przypadek czy coś wspólnego ma jedno z drugim?
    Planuję jutro rano zrobić test ale nie wiadomo jak to wszystko w środku i może jeszcze nic nie wykazać :(
    i teraz niewiem czy przedłużać tą luteinę licząc, że to ciąża czy odpuścić branie?
    (stresuję się bo już kilka razy wydawało mi się, że TO może być TO a macica dostawała krwotok [kilka x bardziej obfite niż miesiączka i to na przestrzeni kilku lat 2x] i oczyszczała się samoistnie...)
    Bardzo na Was liczę.
    Może ktoś miał podobnie?

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widać Twojego wykresu LadyE

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • gryzelka Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE trzymam kciuki aby to nie był zbliżający się okres, jednak ja na luteine jestem juz od pewnego czasu i właśnie zazwyczaj w ostatnim dniu jej brania pojawia się taki bladorozowy śluz (jest go dość sporo) a później to jjuż tylko @.....

271205457bbca3222c1ff1a8f596376c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi NIGDY nie zdarzylo soe plamienir pod koniec brania luteiny. Okresu dostawalam zawsze 2-4 dni po odstawieniu. Moze zrob test jutro

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ