Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tak bardzo mi przykro... :(

    Irvine wszystkiego co najlepsze na nową drogę życia :*

    Malgonia super wynik, trzymam kciuki za ten weekend ;)

    Irvine90, Malgonia lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 413 432

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam pierwsza betę - 164,93 <3 próg - 28,3 - powtarzać go za dwa dni czy uważacie, że jest ok?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:21

    ef36, buba123, APrzybylska, cukrzyk1991, MamaStasia :), nuśka91, OO83, agge, Malinowa91, moyeu, MonikA_89!, 5ylwian, Malgonia, Ochmanka, szona, Szczesliwa_mamusia, moni05, Sasanka5, aeiouy, Arashe lubią tę wiadomość

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eemmiilliiaa super ! I prog i beta :) myślę, że powtórz tylko betę bo prog lubi sobie troszkę spaść na początku i po co się denerwować. Wynik jest ok :)

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 413 432

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Eemmiilliiaa super ! I prog i beta :) myślę, że powtórz tylko betę bo prog lubi sobie troszkę spaść na początku i po co się denerwować. Wynik jest ok :)
    Dzięki za pomoc, ja dalej nie mogę w to wszystko uwierzyć :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Odebrałam pierwsza betę - 164,93 <3 próg - 28,3 - powtarzać go za dwa dni czy uważacie, że jest ok?
    Pięknie . Gratulacje

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Odebrałam pierwsza betę - 164,93 <3 próg - 28,3 - powtarzać go za dwa dni czy uważacie, że jest ok?

    Gratulacje! <3
    Mi lekarz zabronił powtarzać żeby się nie denerwować ;)

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

  • OO83 Przyjaciółka
    Postów: 105 443

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przykro mi..:(

    A mam pytanie do Was. Wam ginekolog mówił kiedy najwcześniej robić betę?? Pytałam dziś mojego i twierdzi, że najlepiej zrobić dopiero tydzień po spodziewanej @ i wcześniej nie ma sensu :/

    9.10.19 witaj synku :)

    5.06 połówkowe
    10.04 - prenatalne
    19.02 beta - 4001,1
    Aniołek (5tc) - Styczeń 2019
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Gratulacje! <3
    Mi lekarz zabronił powtarzać żeby się nie denerwować ;)

    Mi tez powiedział że dopiero za 10 dni powtórzyć...powtórzyłam dziś...i tyle z zakazów :D I fakt stres był bo przyrost na początku 230% a teraz 130% więc bardzo dobrze że Ci zabronił :P

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Mi tez powiedział że dopiero za 10 dni powtórzyć...powtórzyłam dziś...i tyle z zakazów :D I fakt stres był bo przyrost na początku 230% a teraz 130% więc bardzo dobrze że Ci zabronił :P

    130 % to i tak ponad normę :D u mnie przy zaśniadzie pierwsza była ponad 200 % a kolejne 100 %, ale nie zwolniły nigdy i dobiły do 350 000 (gdzie normy w 12 tygodniu to chyba 125 000 ). Także czasami dobrze, że trochę zwalnia :)

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już w domu..dziękuję Wam bardzo za kciuki!
    Przed crio lekarz nastraszyła mnie płynem w macicy, i nie wiem czy tylko zabieg był przez to trudniejszy czy coś jeszcze to znaczy... pozostaje czekać :(

    Niecierpliwa, oby nie :( lekarze stwierdzili na 100% ? jajowód?

    Oo83, gratulacje!

    Makowa, co lekarz to inna teoria :) musisz brać heparyne?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:41

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 to rośnijcie teraz spokojnie przez kolejne miesiące :) niedługo będziesz nas radować pozytywnym testem ! :)

    ef36 lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 413 432

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO83 wrote:
    Niecierpliwa przykro mi..:(

    A mam pytanie do Was. Wam ginekolog mówił kiedy najwcześniej robić betę?? Pytałam dziś mojego i twierdzi, że najlepiej zrobić dopiero tydzień po spodziewanej @ i wcześniej nie ma sensu :/
    Ja @ miałam dostać w czwartek, dwie kreski na teście tego dnia, a na betę poszłam po 2 dniach od tamtego momentu :)

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ciąża Pozamaciczna

    Kurtyna
    O nie .... :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny, też Wam życzę dobrego dnia i trzymam kciuki. :) Oby wszystkie niepewne sytuacje rozwiązały się szybko, na plus oczywiście. I czekam na 2 kreseczki u całej reszty. :)
    Ja wczoraj byłam na kontroli po zabiegu, wszystko ok, niestety owulacji nie było, jest torbiel. Liczę, że od kolejnego cyklu będzie już ok.

    I sama proszę o kciuki dzisiaj. O 17 zostanę żoną :)
    Irvine wspaniałych chwil Wam życzę!❤❤
    A maleństwo już niedługo do Was dołączy. Wierzę w to bardzo:)

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Odebrałam pierwsza betę - 164,93 <3 próg - 28,3 - powtarzać go za dwa dni czy uważacie, że jest ok?
    Beta cudna, prog też wysoki :) Ja bym powtórzyła tylko betę. No i gratulacje!

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    :(:( tak mi przykro...
    O nieee... Niecierpliwa tak mi przykro:( dobrze że jesteś na bieżąco pod opieką lekarzy.

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 lutego 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    OO83, super :) gratuluje!

    Irvine, wszystkiego co najlepsze :* Duzo szczescia, radosci, samych wspanialych chwil i najcudowniejszego prezentu :) :*

    Ochmanka, przykro mi :( z nasza ciaza idziemy prawie leb w leb :) moze spotkamy sie na porodowce :*

    Milego weekendu, Dziewczyny!
    Hehe kto wie. Jak będę miała rodzic to będę już mieszkać przy granicy z mazowszem wiec może mnie zawieje gdzieś w tamte strony:)

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 9 lutego 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia gratulacje. Piekny wynik. A profesteron marzenie :)

    Ef z calych sil zaciskam za Ciebie kciuki. Moze bedziemy mialy bliskie terminy porodu? ;)

    Ale do tego stopnia zeszlo ze mnie cisnienie, ze zapomnialam, ze godzine temu owulaka osikalam ;) ide sprawdzic jak sie sprawy maja ;)

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 lutego 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    130 % to i tak ponad normę :D u mnie przy zaśniadzie pierwsza była ponad 200 % a kolejne 100 %, ale nie zwolniły nigdy i dobiły do 350 000 (gdzie normy w 12 tygodniu to chyba 125 000 ). Także czasami dobrze, że trochę zwalnia :)
    Właśnie czytałam kiedyś, że przy zaśniadzie beta jest jakaś zwariowana i osiąga straszne wartości.
    Kingulla a po ilu miesiącach pozwolił lekarz znów się starać?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16276

    Wysłany: 9 lutego 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza. Owu była, endometrium 11 mm, macica ładna. Cytologia zrobiona. Ale heh prolaktyna wciąż wysoka, wiec skierowano mnie do gin-endo (wizyta 14.02) żeby ustalic plan działania - z uwzględnieniem ewentualnego rezonansu i wykluczenia guza przysadki. Także jestem przybita, zniechęcona i o. Teraz niech cyto wyjdzie złe, to już będzie komplet. Moja podwyższona temperatura jest z kosmosu, bo endo za małe na ciążę. Choć gin powiedział, ze nie musiało dojść do zagnieżdżenia jeszcze, skoro mam 5 dni do okresu. I wtedy ponoć endometrium przyrasta, a moje aktualne jest prawidłowe w tej fazie cyklu. Cóż... walka trwa, choć siły opuściły dość porządnie :(

    moni05 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ