Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 lutego 2019, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Kochane złapałam doła.. 4 dc, @się kończy a właściwie to jest tylko delikatnie na papierze a ja.. no cóż tak jak zawsze miałam doła przed @ to tym razem po niej.. wczoraj byłam szczęśliwa że się kończy a dziś.. płacze z tej bezsilności już .. płacze bo staram się być silna i nie pokazać tego nikomu i udaję się to dopóki nie zostaje sama w domu.. ja już po woli nie jestem tą osobą.. każde spojrzenie na dziecko na taki wspaniały cud ja mam ochotę się rozryczeć .. tym bardziej gdy wiem że to z wpadki .. szkoda gadać chyba muszę troszkę popłakać.. i przepraszam że o tym wgl piszę ale cholernie mi z tym ciężko i z msc na msc jest coraz gorzej :( ehhh życie jest tak bardzo niesprawiedliwe:( poważnie się zastanawiam czy nie odpuścić już...


    Angelika jak ja Cie swietnie rozumiem! I zazdroszcze, ze to dopiero 12 cs. U Nas 50.. jest ciezko i to bardzo. A jeszcze dzisiaj dowiedziałam sie, ze meza siostra zniwu jest w ciazy. Gdy mi o tym maz powiedzial to sie doslownie rozplakalam... pierwsze dziecko z wpadki dopiero skonczy 2 lata a tu juz drugie za 5 miesiecy bedzie.... serce mi sie kraja... czasem sie zastanawiam jak sie te dzieci robi... dlaczego jedni maja na pstrykniecie palcem i udaje sie odrazu, a inni licza, mierza sprawdzaja a i tak chuj z tego. ... to jesr tak bardzoooooo niesprawiedliwe!
    Tym oto akcentem pora zamknac luty.
    Powodzenia w marcu!

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 28 lutego 2019, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Wydaje mi sie, ze v leiden ok, skoro jest normal, a pai-1 to mam ta gorsza wersje, bo homozygote. Co to oznacza, nie wiem...
    Też mam homozygotę. To oznacza, że oba geny są zmutowane. Lekarze są różnego zdania. Jedni twierdzą, że ta mutacja jest bez znaczenia, a inni zalecają profilaktycznie heparynę w ciąży a przy staraniach Acard

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Też mam homozygotę. To oznacza, że oba geny są zmutowane. Lekarze są różnego zdania. Jedni twierdzą, że ta mutacja jest bez znaczenia, a inni zalecają profilaktycznie heparynę w ciąży a przy staraniach Acard

    Dziekuje za wyjasnienie :* Acard juz zwiekszylam z 75 na 150, a heparyna zamowiona u mamy, wszystkie mozliwe dawki kazalam zarezerwowac dla mnie, dopoki nie pojde w sb do lekarza i nie dostane wytycznych... :* Dobrej nocy, Niuniek

    Jutro znowu testuje.. Bole @ troche przebijaja, ale juz sie przywitalam z marcem i Dzidziulkiem :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 23:06

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 28 lutego 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Sasanka, a Ty robiłaś z tego testdna.pl? Długo czekałaś aż paczka do Ciebie doszła, a potem długo na wyniki ? Też się zastanawiałam nad tym badaniem (pakiet) :(
    Ja robiłam :P

    Jak zaksięgują przelew to zlecają kurierowi dostarczenie próbek i następnego dnia jest u Ciebie. Potem robisz test, zgłaszasz że chcesz kuriera i na kolejny dzień odbiera od Ciebie kopertę. W tej paczce masz patyczki do badań, instrukcję i kopertę zwrotną :) Na wyniki też czekałam krócej niż jest napisane na stronie. Pozytywnie zaskoczona byłam :)

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2019, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny zamykamy wątek. Marzec jest nasz !!!

    Szczesliwa_mamusia, ef36, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • kamila0530 Ekspertka
    Postów: 213 120

    Wysłany: 1 marca 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny według ostatniej miesiączki to mój 6 t ( 5+0). Testy ciążowe pozytywne. Beta we wtorek 18,4, a wczoraj 52,9. Byłam dziś u ginekolog, ale nic nie zauważyła, jedynie malutki punkt, o którym powiedziała ze prawdopodobnie tutaj będzie pęcherzyk i zarodek. Kazała przyjść za 3 tygodnie. Ale ja się martwię, ze jeszcze nic nie widać. Od owulacji minęły niecale 2 tygodnie.. miałyście tak?

  • diversik89 Autorytet
    Postów: 1597 1587

    Wysłany: 1 marca 2019, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś test 10dpo owu, żeby zobaczyć czy pregnyl jest jeszcze w organizmie- test negatywny...

    Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, czuje @ za rogiem...:(
    Pierwszy cykl po laparoskopii...

    Start 2014r ...

    Maj 2016- CP
    HSG- niedrożny PJ,

    ❕Klinika Poznań- kwiecień 2019
    ❕ Kwiecień (16.04.19r ) Histeroskopia macicy- ok
    💣Niedoczynność tarczycy
    💣PCOS,
    💣insulinoopornosc,
    💣V Leiden heterozygotyczny,
    💣MTHFR C677T homozygotyczny,
    💣PAI-1 1 4G homozygotyczny...
    Nasienie ok ;)

    25.07.19 - Punkcja

    30.07.19- Transfer blastki 5.1.1 -
    7dpt- 56,
    progesteron 20,83 ng/ml
    9dpt- 140,
    13dpt-1087,
    progesteron 27,55ng/ml
    15dpt-2566,84

    23.08.19... mamy serduszko ❤️ (24dpt)

    ,, nasza mała wojowniczka ,,

    17.04.2020 Marcysia jest już z nami...❤

    [link=https://www.suwaczki.com/]74di8ribq0i0e1fv.png[/link]
  • diversik89 Autorytet
    Postów: 1597 1587

    Wysłany: 2 marca 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziś test z Rossmana i druga kreska widoczna gołym okiem...11dpo myślicie, że to jeszcze pregnyl ? Jutro powtórka

    Start 2014r ...

    Maj 2016- CP
    HSG- niedrożny PJ,

    ❕Klinika Poznań- kwiecień 2019
    ❕ Kwiecień (16.04.19r ) Histeroskopia macicy- ok
    💣Niedoczynność tarczycy
    💣PCOS,
    💣insulinoopornosc,
    💣V Leiden heterozygotyczny,
    💣MTHFR C677T homozygotyczny,
    💣PAI-1 1 4G homozygotyczny...
    Nasienie ok ;)

    25.07.19 - Punkcja

    30.07.19- Transfer blastki 5.1.1 -
    7dpt- 56,
    progesteron 20,83 ng/ml
    9dpt- 140,
    13dpt-1087,
    progesteron 27,55ng/ml
    15dpt-2566,84

    23.08.19... mamy serduszko ❤️ (24dpt)

    ,, nasza mała wojowniczka ,,

    17.04.2020 Marcysia jest już z nami...❤

    [link=https://www.suwaczki.com/]74di8ribq0i0e1fv.png[/link]
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 2 marca 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik zapraszamy na watek marcowy :)

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • KasiaOw Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 27 marca 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, szukam osoby która miała problemy z toxo...
    Mój wynik to igg 400 a igm 7,80. Nic nie mogę znaleźć na temat tak wysokiego. Możę tutaj znajdę pomoc :(

  • szona Autorytet
    Postów: 6106 14659

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaOw wrote:
    Witam, szukam osoby która miała problemy z toxo...
    Mój wynik to igg 400 a igm 7,80. Nic nie mogę znaleźć na temat tak wysokiego. Możę tutaj znajdę pomoc :(

    Chodź może na wątek marcowy, tam jest spory ruch - może ktoś pomoże

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 311 312 313 314 315
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego