Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia polecam sztuki walki, jeśli masz gdzieś jakiś klub w którym mogą trenować amatorzy to idź ! Ja pracuje w egzekucji (mało przyjemna praca) stres, nerwy, ciagle wyzwiska ze strony dłużników, skarg i zażaleń... i jak poszłam na trening i spłóścilam ostry wpier..l wtorkowi treningowemu (wizualizujące sobie ta osobę która aktualnie mnie wkurzyła ) to wracałam do domu wypompowana i z „czysta” głowa :)[/QUOTE]

    Tylko mnie nikt nie irytuję, bardziej chodzi o to że ja w trakcie wolnego przypominam sobie ze coś mogłam źle zrobić i to jest irytujące. Błaha nie błaha sprawa ale ja bardzo to przeżywam i czuję się tak jakbym się nie sprawdzała na danym stanowisku.
    Jestem beznadziejna, a moja samoocena z każdym dniem jest co raz to niższa.
    Czytam Was że Wy sobie radzicie w swojej pracy, że Wam wychodzi i to nie na byle jakich stanowiskach i mam wyrzuty ze jestem beznadziejnym pracownikiem.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 maja 2018, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:

    Tylko mnie nikt nie irytuję, bardziej chodzi o to że ja w trakcie wolnego przypominam sobie ze coś mogłam źle zrobić i to jest irytujące. Błaha nie błaha sprawa ale ja bardzo to przeżywam i czuję się tak jakbym się nie sprawdzała na danym stanowisku.
    Jestem beznadziejna, a moja samoocena z każdym dniem jest co raz to niższa.
    Czytam Was że Wy sobie radzicie w swojej pracy, że Wam wychodzi i to nie na byle jakich stanowiskach i mam wyrzuty ze jestem beznadziejnym pracownikiem.

    To pamiętaj ze nie myli się / nie robi żadnych błędów tylko ten co nic nie robi :*
    Z tego co piszesz to wydaje mi się ze masz niska samoocenę a tutaj chyba nie do końca pomoże zabicie czasu po pracy a bardziej praca nad samym sobą ;)
    Potrafiłabyś wskazać 5 swoich silnych stron ?

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia Może jakaś książka typu jak uwierzyć w siebie, żeby podnieść swoją samoocenę?

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset przybijam piątkę w sprawie z eMkiem, mój dziś przesadził, zwyczajnie miarka się przebrała. Nigdy między nami (jesteśmy razem 10lat) nie było cichych dni, ale to chyba będzie pierwszy raz. Niby robił gorsze rzeczy, ale od jakiś trzech tygodni jego zachowanie jest tragiczne. Ja jestem w ciąży i kuźwa potrzebuje mieć spokój. Koniec. Basta.
    Dobranoc dziewczynki!

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 1 maja 2018, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia każdy z nas popełnia błędy w pracy......., nie ma ludzi idealnych. Ważne, żeby wyciągać wnioski na przyszłość. Najważniejsze, żeby nie rozmyślać nad tym jak mogliśmy coś zrobić, kiedy nie mamy już na to wpływu, tylko co zrobić żeby następnym razem było lepiej.

    Dokładnie rozumiem Twoje rozmyślania, ponieważ ja też jestem pieprzonym perfekcjonistą, co niestety dla pracodawcy jest idealną cechą, a mnie często wprowadza w totalną masakrę.

    Z metod radzenia sobie ze stresem u mnie idealnie sprawdzają się ćwiczenia i muzyka

    Siwulec, -Mamunia- lubią tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1306 2268

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Tylko mnie nikt nie irytuję, bardziej chodzi o to że ja w trakcie wolnego przypominam sobie ze coś mogłam źle zrobić i to jest irytujące. Błaha nie błaha sprawa ale ja bardzo to przeżywam i czuję się tak jakbym się nie sprawdzała na danym stanowisku.
    Jestem beznadziejna, a moja samoocena z każdym dniem jest co raz to niższa.
    Czytam Was że Wy sobie radzicie w swojej pracy, że Wam wychodzi i to nie na byle jakich stanowiskach i mam wyrzuty ze jestem beznadziejnym pracownikiem.
    Mamunia znam to niestety :/ Tylko u mnie to jest o tyle gorsze, że ja jestem w pracy 24/7 - jestem spedytorem i dopóki auta jeżdżą to cały czas myślę czy wszystko ok. czasem np oglądam sobie film i naglę panikuję, że czegoś komuś nie wysłałam czy coś albo że coś źle jakiemuś kierowcy powiedziałam, albo że nie zgłosiłam czegoś klientowi..
    A jak coś pójdzie nie tak z jakimś transportem, to później przez miesiąc potrafię sobie wyrzucać, że nie dopilnowałam czegoś tak jak powinnam i mam jeszcze większy stres przez to :/

    Siwulec, -Mamunia- lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Quote:
    Tylko mnie nikt nie irytuję, bardziej chodzi o to że ja w trakcie wolnego przypominam sobie ze coś mogłam źle zrobić i to jest irytujące. Błaha nie błaha sprawa ale ja bardzo to przeżywam i czuję się tak jakbym się nie sprawdzała na danym stanowisku.
    Jestem beznadziejna, a moja samoocena z każdym dniem jest co raz to niższa.
    Czytam Was że Wy sobie radzicie w swojej pracy, że Wam wychodzi i to nie na byle jakich stanowiskach i mam wyrzuty ze jestem beznadziejnym pracownikiem.
    Mamunia znam to niestety :/ Tylko u mnie to jest o tyle gorsze, że ja jestem w pracy 24/7 - jestem spedytorem i dopóki auta jeżdżą to cały czas myślę czy wszystko ok. czasem np oglądam sobie film i naglę panikuję, że czegoś komuś nie wysłałam czy coś albo że coś źle jakiemuś kierowcy powiedziałam, albo że nie zgłosiłam czegoś klientowi..
    A jak coś pójdzie nie tak z jakimś transportem, to później przez miesiąc potrafię sobie wyrzucać, że nie dopilnowałam czegoś tak jak powinnam i mam jeszcze większy stres przez to :/


    O jaaaaaaa
    Trochę Ci zazdroszczę, miałam okazje być spedytorem przez 4 lata i wiem o czym mówisz, ale powiem Ci ze stresu i nerwów pełno, faktycznie praca 24h, często nie spałam bo pilnowałem kierowcy żeby dojechal na czas ;) ale uwielbiałam tą adrenalinkę i to ze w tym zawodzie nie ma monotonni <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku......
    Odpoczywaj

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum tak właśnie robię, ale za chwile pojawiają się ponowne "błahe" przypadki mojego niedopatrzenia.
    No szlag by to...

    Okres nie chce mi się przez to rozkręcić, mam nadzieję że mi się nie zatrzyma.

    Dziewczyny jesteście wspaniałe.

    A co do mocnych stron oczywiście, potrafię je wymienić, ale niestety przesłaniają mi je moje wady.
    No kurcze, gdybym była beznadziejnym pracownikiem to przecież nie dostałabym tego awansu.

    Jednak cały czas sobie myślę, co by było gdybym zaszła w tą zdrową ciąże, a nie ciąże pozamaciczną, zresztą, z badań wcale na to nie wychodziło... Więc pozwoliłam na to aby wyskrobano ze mnie dziecko... :-(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 22:17

  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3608 2531

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja już w końcu w domu po pracy.
    Szkoda,że musicie się stresować w pracy :( Ja jestem totalnie nieodporna na stres - dlatego zawsze miałam łatwą i mało odpowiedzialną pracę.
    Zapomniałam kupić waciki i tak się zastanawiam jak ja tapetę zmyję :P
    Test owu tak jak w zasadzie powinien być -negatyw na razie -także czekam cierpliwie.

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko 15 stron w dobę? Zaraz biorę sie za nadrabianie, tylko tak na szybko mam dwa pytania. Jutro idę badać hormony w 3dc. Czy nie bedzie przeszkadzalo dzisiejsze grillowe jedzenie +piwo?
    I drugie pytanie, co zbadać? Wiem ze na pewno tsh, fsh, lh, prolaktyna. Zastanawiam się czy jest sens badać teraz estradiol, progesteron? Doradźcie proszę :)

    Edit: Nadrobilam dzisiejszy dzien, widzę tu kilka nowych staraczek. Bardzo sie cieszę bo tyle weteranek przeszlo na ex-testerki ze juz obawialam sie ze zostanę tu niedługo sama:P
    Widzę tez u niektórych dwie kreski gratuluje! Pięknie sie miesiąc zaczyna:)
    Reset ehh te chłopy ;)
    Nenusia, caly czas trzymam kciuki za Ciebie i okruszka :)

    Ktos wie co u Agi i jej zająców?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 22:55

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie spotkałam wczoraj znajomego - bylego dyrektora szpitala polozniczego. Jak uslyszal diagnoze to kazal mi sie nastawić na 10 podejsc. Najwyzej mam sie milo zaskoczyc :(


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3608 2531

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia a może akurat ten cykl będzie tym szczęśliwym cyklem-tego nigdy nie wiadomo,dlatego staraj się ile dasz rady-może akurat :*

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4308 1149

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia masz mutacje te co ja tylko ja mam homo, kariotypy. Coś jeszczs? Że taki umiarkowany optymizm, że tak powiem

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    B7M moim zdaniem estradiol warto, ale progesteron to strata kasy na tym etapie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, wadliwy kariotyp to znacznie powazniejsza sprawa niz mutacje :/

    No nic laseczki ide spac, moze mi sie cos fajnego przysni :*


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4308 1149

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam sie za bardzo malgonia także sorki jak cię uraziłam

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 1 maja 2018, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    O matko 15 stron w dobę? Zaraz biorę sie za nadrabianie, tylko tak na szybko mam dwa pytania. Jutro idę badać hormony w 3dc. Czy nie bedzie przeszkadzalo dzisiejsze grillowe jedzenie +piwo?
    I drugie pytanie, co zbadać? Wiem ze na pewno tsh, fsh, lh, prolaktyna. Zastanawiam się czy jest sens badać teraz estradiol, progesteron? Doradźcie proszę :)

    Androstendion dodatkowo ;) AMH badałas ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 1 maja 2018, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Androstendion? Nie słyszałam o tym, z czym się to wiąże?

    Amh jeszcze nie badalam, zbadam w kolejnym cyklu, chce sobie to trochę finansowo rozlozyc:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:15

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 1 maja 2018, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Androstendion? Nie słyszałam o tym, z czym się to wiąże?

    Amh jeszcze nie badalam, zbadam w kolejnym cyklu, chce sobie to trochę finansowo rozlozyc:)

    W mojej klinice to wymagają przy pierwszych badaniach

    https://zdrowie.tvn.pl/a/androstendion-badanie-i-normy-co-oznacza-podwyzszony-androstendion

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego