Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 4 maja 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, nardzo mi przykro :(

    Nika, wyobrażam sobie, ze Ci trudno, ale tylko spokój jest tu wskazany...tak jak dziewczyny piszą, może wizyta na cito nawet na ip??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 15:56

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1742 2220

    Wysłany: 4 maja 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, bardzo mi przykro.

    Nika, nie wierzę, by to był koniec. Nie wiem, w którym tygodniu beta zwalnia, ja w pierwszej ciąży robiłam betę do wartości 40 tys. Nie wiem też, w którym dokładnie tygodniu jesteś, ale patrzę na normy bety i właściwie to 288 tys to jest maksimum, jakie beta osiąga. Skoro w zeszłym tygodniu miałaś 70 tysięcy, a 288, powiedzmy 300 jest maksimum, to nie ma szans, by beta miała teraz szybko rosnąć. A w dodatku u Ciebie rośnie, jest bardzo wysoka, więc nie możesz wiązać braku mdłości z betą.

    Cholercia, wiem, że miałaś już przejścia i nic Cię nie uspokoi, dlatego powinnaś jechać koniecznie na IP, bo zwariujesz.

    Ja mocno wierzę, że Twój dzidziuś ma się dobrze.

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 4 maja 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja przykro mi ze cudu nie było.

    Nika ja nie jestem przekonana ze to koniec. Z tego co ja wiem to jak w usg jest zarodek i serduszko to bety się nie robi bo decydujący jest obraz usg. Nie znam nikogo kto by robił betę przy takich wartościach wiec nawet nie wiem jak to porównać.

    Bocianiątko, mi88 lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś naprawdę dla swojego spokoju jedź na IP. Też mi się wydaje, że skoro rośnie to jest wszystko ok, a jakie wartości powinna mieć to już nie wiem. Lekarz coś odpisał?

    Nadzieja trzymaj się kochana :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 16:02

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś , tylko usg cię uspokoi więc jedź na IP powiedz że cię brzuch boli i na pewno zrobią usg, swoją drogą nigdy nie sprawdzałam bety powyżej 5 tc później to już tylko usg .Będzie wszystko dobrze zobaczysz :*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Eee, chyba coś się psuje, bo od jakiegoś czasu kilka razy mi się wciska polubienie :D
    3 razy polubiłaś, BRAWO TY!!!

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja A więc powtórka ☹☹☹ Przykro mi.

    Nika albo usg albo psychiatryk :-/ Pojedź na prywatną wizytę,lub ewentualnie na IP, bo szkoda twoich nerwów. Mogę się tylko domyślać jaki teraz stres przeżywasz ☹

    Czarna81
    22 cs.
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3857 5173

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, wiem, że polaczylas sobie fakty łącznie z ustaniem objawów, ale na pewno warto bazować na usg, beta na tym etapie jest średnio miarodajna. Mam nadzieję, że możesz gdzieś szybciutko podejrzeć sytuację na ultrasonografie. Trzymam kciuki!

    Nadzieja, bardzo mi przykro.

    PVkxp2.png
  • CzeresniowaMama Autorytet
    Postów: 512 112

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny pomóżcie, bo nie ogarniam. Ginka kazała mi zrobić prolaktyne, że względu na tą moją krótka fl, wyszła mi 10, na wyniku mieszcze się w normie. W takim razie prolaktyna odpada jako przyczyną fl, co jeszcze mogę zbadać żeby poznać przyczynę, czy może być tak, że taka "moja natura"?
    Nika, ja również uważam, że dla spokoju powinnaś iść do gina. Ja na tym etapie w którym Ty jesteś zaczęłam plamic i nikt już bety mi nie robił, sprawdzali tylko na usg.

    Córcia 05.11.2012! :) Naturals
    AMH 3.99
    Morfologia 2%
    Kwalifikacja.
    Długi protokół.
    WIERZYMY!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja przykro mi że się nie udało ale walczysz dalej prawda?:)
    Nika SPOKOJNIE! daj znać co odp doktor ale w sumie dziewczyny mają rację-po co badać bętę teraz? USG jest wyzniacznikiem. postaraj się nie denerwować... mam nadzieję ze lekarz CIę uspokoi i może przyjmie na cito dzis/jutro?

    my mamy wyniki. moje tsh

    fT4 O69 pmol/l 12.00-22.00:23.60 /powyżej normy
    TSH L69 ľlU/ml 0.27-4.20: 1.750 /w normie

    u męża wszystko ok:) troszkę podwyzszone trójglicerydy więc tym bardziej ma ograniczyć alkohol hihi :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 16:35

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff,ależ jestem szczęśliwa!!!!Maluch żyje,ma 4.09 cm i wiekowo urósł do 11tc,tak bardzo się cieszę.Ale muszę prowadzić bardziej leżący tryb życia bo maluch jest blisko szyjki macicy.No i dostałam globulki na infekcję.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7896e6d6e89b.jpg

    nenusia, Achia, Minie Black, summer86, Luna1993, Asiek1214, Nadzieja22, _Hope_, wisienka94, Bocianiątko, MaryAnn, sAnsa_28, MamaFabianka, gilmoregirl, by7mistake, Malgonia, Czrna 81, Kaczorka, Daniela, Karma88, Mala90, Iseko, Emiilka, lamka, Yoselyn82, frezyjciada, Anaaa90, KateKum, KateHawke, Jeżowa, Morusek, Cabrera, moyeu, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ufff,ależ jestem szczęśliwa!!!!Maluch żyje,ma 4.09 cm i wiekowo urósł do 11tc,tak bardzo się cieszę.Ale muszę prowadzić bardziej leżący tryb życia bo maluch jest blisko szyjki macicy.No i dostałam globulki na infekcję.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7896e6d6e89b.jpg
    Jakie śliczne maleństwo :*

    blue00 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue piękny widok :)

    blue00 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dziewczyny może coś poradźcie. 25-tego miałam owulacje i 7 dni potem zaczął boleć mnie strasznie brzuch od tego czasu boli bardzo takie skurcze dzisiaj jest 23 dc w poniedziałek mam robić test lub iść na betę .ja nie mam nigdy bóli nawet jak zbliża się @ a przynajmniej sporadycznie . Czy to mógł być objaw zagnieźdzania ??

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue śliczności <3

    blue00 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ufff,ależ jestem szczęśliwa!!!!Maluch żyje,ma 4.09 cm i wiekowo urósł do 11tc,tak bardzo się cieszę.Ale muszę prowadzić bardziej leżący tryb życia bo maluch jest blisko szyjki macicy.No i dostałam globulki na infekcję.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7896e6d6e89b.jpg
    Śliczności :)

    blue00 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam.Dziewczyny może coś poradźcie. 25-tego miałam owulacje i 7 dni potem zaczął boleć mnie strasznie brzuch od tego czasu boli bardzo takie skurcze dzisiaj jest 23 dc w poniedziałek mam robić test lub iść na betę .ja nie mam nigdy bóli nawet jak zbliża się @ a przynajmniej sporadycznie . Czy to mógł być objaw zagnieźdzania ??
    Jest taki wątek PIERWSZE OBJAWY

  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomożecie mi zinterpretować wyniki? Robiłam je w 4 dniu cyklu. Czy jest sie czym martwić skoro tsh jest nizej normy? Nieznacznie, ale jednak...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e0eb6afa69d.png

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dziewczyny, pomożecie mi zinterpretować wyniki? Robiłam je w 4 dniu cyklu. Czy jest sie czym martwić skoro tsh jest nizej normy? Nieznacznie, ale jednak...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e0eb6afa69d.png

    Po pierwsze cześć :)
    Po drugie normy normami , u mnie TSH 0,345 a norma zaczyn się od 0,27-4,2 dużo zależy też od lab :) Zerknij też na swoje normy dla ciężarnych zaczynają się od 0,2 i tym bym się kierowała

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 16:55

    Malinka7 lubi tę wiadomość

  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 4 maja 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika spokojnie mieścisz się idealnie w normach tygodniowych bety. Beta podwaja się tylko na początku, potem mało kto robi betę, bo rośnie już indywidualnie. Rośnie do 12 tyg potem zaczyna spadać. Także wszystko jest dobrze. Bez czarnych myśli. Kiedy masz kolejne USG? Nie rób więcej bety bo to tylko info że rośnie, na tym etapie nic więcej.

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego