Majówka za pasem, w lutym wózek z bobasem. 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Md1610 wrote:Może to jeszcze za wcześnie, spróbuj testować w 14 dpo 😃
Trzymam mocno kciuki ⏸ 🤞🏼🤞🏼
Zerknęłam na Twoje Ft3 jest mega nisko. Konsultowałaś to z lekarzem? Najlepszy wynik to 50-80%, u Ciebie jest poniżej widełek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 12:27
-
Słońce miała grzecznie czekać do terminu, a zrobiła falstart... Kochana, nie denerwuj się, zaraz zobaczysz dwie kreseczki!
Ja czekam na @ jak na zbawienie, ma być jutro, a tu ani temperatura nie spada, ani pryszcza na brodzie nie ma...
Edit: jutro rano jedziemy do Bydgoszczy na różyczki, hivy itd plus chlamydia, stopien czystości i cytologia. Wszystko już do ICSI 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 12:33
Ayayanee, Noelle, lawendowePole, Jusia88, Wiolala, Litta, Jo_an, Mersalla, Salv, Simons_cat lubią tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Zielone.Slońce toż to za wcześnie! Poczekaj jeszcze chwilę ❤️
Noelle - a ja właśnie ostatnio szukałam Cie na fb. Teraz wszystko jasne, nie założyła nowego konta 😅
Co do tesciowych.. Na wigilii mój teść zapytał, czy planujemy dzieci. Na co jego żona, a moja teściowa, szturchnela go i powiedziała, że o takie rzeczy się przy stole nie pyta! I jak będziemy chcieli to sami powiemy. Oczywiście, życzenia wszystkie kończyły się "brzuszkiem", ale mimo wszystko - mam to szczęście i dobrze trafiłam. Najwięcej do powiedzenia maja Ci, co najmniej się starali o dziecko.Ayayanee, Natka95, Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Agusia, ale to wszystko zapierdziela! Dopiero czytałam że zdecydowaliście się na ICSI 😱
Ale super 💕 uwielbiam wszelkie historie związane z ivf... Dla mnie to jest magia i wgl coś cudownego 🥰
✊🏻 Za badania, żeby wszystkie wyszły pomyślnie 🍀💕
Ja za to jestem tak wysypana pryszczami jak nigdy! Totalnie mam całe czolo w guzkach.... Jak udało mi się wyciszyć najbardziej zaczerwienione na czole to wyskoczyły na brodzie i żuchwie ... Rzadko kiedy wyskoczy mi pryszcz ale teraz to maści co są punktowe mogłabym rosmarowac na pół twarzy odrazu 🥺 totalnie nic nie zmieniałam w pielęgnacji ani makijażu 🤷♀️
Zielone słońce, ja też uważam że 10 dpo może być wcześnie... Cały czas trzymam kciuki kochana! ✊🏻🍀💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 12:44
agusia_246 lubi tę wiadomość
-
Ehhh dziewczyny, chyba kazda z Nas zna te durne teksty 😶 u nas też tak było, jesteśmy 11 lat razem, 5 po ślubie prawie, a ja dopiero w ciąży 😅 no ewidentnie nie umieliśmy dziecka zrobić przez tyle czasu... to nic że związaliśmy się tak na prawdę jako dzieciaki 😅
Raz męża bratowa, która sama nie może mieć dzieci mi powiedziała przy teściach "nie czekajcie, żeby potem nie było tak, że będziecie chcieli, a nie będziecie mogli"... kto jak kto, ale ona akurat mogłaby się wstrzymać z takimi tekstami.
Ale tak się wkurzyłam, że z hukiem odeszłam od stołu, mówiąc żeby nigdy więcej mi tak nie mówiła (wtedy się nawet jeszczcze nie staraliśmy), potem za mną latała, żeby przeprosić, bo teść jej powiedzial, ze "zawsze coś głupio pierdo*nie" 😅🤭 I ta sytuacja trochę ucięła teksty tez innych osób, którzy byli przy tym obecni i dzięki Bogu 😅
Na szczęście mam tą przewagę, że tesciowa ma taki respekt, przed tym żeby sobie mnie nie obrazić😅 i dzięki temu jest dobrze, bo ja też ją szanuje i nie wchodzimy sobie w drogę 😅
Noelle, czy my jesteśmy ten sam rocznik? 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 12:46
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Chyba jesteście dziewczyny, Noelle i Natka rok starsze ode mnie
Co do głupich tekstów, ja mam naprawdę dużo szczęścia. Teściowa pomogła nam finansowo w staraniach, wspiera, rodzice moi rozumieją. Moja mama na pytania od koleżanek, kiedy wnuk, odpowiada, że już ma - naszego kota 😁 tylko babcie czasem coś palną, ale rzadko mam z nimi kontakt, więc nie biorę do siebie.
Ja w piątek byłam na wizycie- pierwsy raz sama u tego lekarza. Tak to jeździłam z mężem i mógł wejść. Lekarz okazał się zboczeńcem jak dla mnie. Nasłuchałam się że jestem ślicznotką, że on może pomóc, pytał kiedy byłam niegrzeczna... I inne. Szwagierka mi go poleciła, więc to ni był lekarz z ulicy. Na znanym lekarzu 150 pozytywnych opinii. Widział płyn w macicy i coś na kształt ciałka żółtego, ale sprawdziłam krwią, nie ma szans że owu była moim zdaniem.
Na 11.05 jesteśmy umówieni do kliniki i chcemy ruszyć z kopyta, bo straciłam 4 miesięce u tego lekarza i po piątku nie mogę do siebie dojść 😔 -
Zielone, rozumiem twój smutek, ja też jak widzę biel 10 dpo to tracę nadzieję. Ale widziałam tu na forum wiele przypadków, że 10 dpo biel, a 14 dwie kreski i są z tego zdrowe dzieci. Trzymam kciuki mocno ✊
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Martynka a moze Ty byś test zrobiła ? Ja tak miałam właśnie w zaciążonym cyklu. Szyjka podobna do tej w czasie owulacji. A normalnie to zawsze twarda. 🙂
Skubii wydaje mi się, że na poczęcie to opryszczka nie ma wpływu. Wiem tylko, że w ciąży jak sa planowane jakieś zabiegi a wyskoczy opryszczka to odwołują. W rodzinie miała dziewczyna operowane dzieciątko w brzuchu i ze względu na opryszczkę przesunęli.
Kochana, robiłam wczoraj i biało.
Tempka poszła do góry to są dwie opcje
1) znów owulacja
2) ciąża
2 wykluczam bo negatyw. W cyklu po poronieniu miałam identycznie, 24dc owulacja, ale temperatury kiepskie i w ogóle, a potem 40 dc znowu owulacja ale już ładny skok i temperatury. Potwierdzone usg
Może w tygodniu się przejdę na usg zobaczyć wtf is going on🤯
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Kochana, robiłam wczoraj i biało.
1) znów owulacja
2) ciąża
2 wykluczam bo negatyw. W cyklu po poronieniu miałam identycznie, 24dc owulacja, ale temperatury kiepskie i w ogóle, a potem 40 dc znowu owulacja ale już ładny skok i temperatury. Potwierdzone usg
Maryna, co tam się wyprawia 🤷♀️
Myśle, że usg to dobry pomysł bo będziesz wiedziała w jakim momencie cyklu jesteś
Noelle, Martyna33 lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Kochana, robiłam wczoraj i biało.
1) znów owulacja
2) ciąża
O to jest dobre rozwiązanie. Idź i będziesz miała odpowiedź 🙂 trzymam kciuki żeby to był pkt 2 ✊🏻Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Noelle wrote:Natka ja jestem 94 ale jako, że urodzona we wrześniu to jeszcze się odmładzam. 😜
A ja się tak odmłodziłam i myślałam, że my w tym samym wieku ...ale ja rok starsza. Rocznik 93 😉Noelle lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Kociara ale dziad... Co za nieprofesjonalne zachowanie. Znając życie to pewnie stary rozwodnik...? Dobrze, że zmieniasz tego "lekarza".
Nie mam pojęcia jaki jest jego stan cywilny... Nigdy nie zwróciłam uwagi na obrączkę czy ma. Ale dokopałam się już do forów starych, wpisy sprzed 15 lat, ale były takie pojedyncze wpisy. Chyba po prostu trzeba wpaść mu w oko... Brrr, aż mi słabo jak pomyślę, ale szwagierka zaszła na jego leczeniu.
Musiałam dojeżdżać a będę w klinice w mieście u mnie, staram się być dobrej myśli
Noelle tak, ja 96, sam początek 96 -
Noelle wrote:Natka ja jestem 94 ale jako, że urodzona we wrześniu to jeszcze się odmładzam. 😜
Noelle lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Dziewczyny, ja przy Was czuje się jak stara Baba... ;( 88...Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Natka Ty czekaj....... Który maj?! Mamy maj!! 😅
Japoneczka ja sobie tak szalałam a potem poznałam męża i od 9 lat już mi się nie chce. 🙈
Agusia no co Ty! To tylko metryczka - najważniejsze, że się rozumiemy. ☺️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 13:21
agusia_246 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
agusia_246 wrote:Dziewczyny, ja przy Was czuje się jak stara Baba... ;( 88...
Noelle, Polczi5 lubią tę wiadomość