Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Hmmm. Staram się w ogóle nie myśleć. Nie nakręcić, Przyszłam dzisiaj do pracy. Troszkę kluje brzuch, ale tak delikatnie tylko. Mam problemy z aplikowaniem liteiny, prawie w ogóle nie wchodzi i większość wypływa. Nie wiem jak przetrwam jeszcze tydzień...
Pewnie kropek się wgryza sięStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
szona wrote:A ja zapytam gdzie jest 5ylwian, Dzulka, Maria, co u Aeiouy, Iseko, Alis, Ochmanka, Nuch, Niecierpliwa, Judit, jak zatoki MagdalenaMaria, Nikodemka?
Ehhhhhh
Wspieram Was i kibicuje,cieszę się z każdych kreseczek i nowych Bobasków
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyMalgonia wrote:A tak z ciekawosci, bo wszystkie swiezoupieczone mamy po cc o to mecze, masz pokarm?
Po CC dostałam synka na jakieś 10 minut, oczywiście przystawiłam go, ale nie chciał ciągnąć. A że musiał być na oddziale intensywnej terapii, to nie miałam możliwości dłużej z nim być wtedy.
Następnego dnia też nie chciał ciągnąć, później poszedł w ruch laktator, a dziecko caly czas było karmione mm. Mąż bardzo się tym przejął i czytał o różnych sposobach na rozkręcenie laktacji. Kupował mi zgrzewki wody. Pamiętam jak trzeciego dnia po CC wypiłam ok. 6 litrów wody 😳 ale jak wtedy laktacja ruszyła, to już później było coraz lepiej
Więc ja polecam pić mnóstwo wody, nie wiem jak działają te wszystkie herbatki, ale woda na pewno dużo daje
U nas jeszcze się okazało, że synek miał krótkie wędzidełko podjęzykowe i trzeba było podciąć. A do tego czasu najlepiej piło mu się z nakładkami (chociaż dla mnie było niezwykle uciążliwe ciągłe wygotowywanie ich). Podcięcie wędzidełka też było ogromnym stresem, a miał wtedy już 3 miesiące. Ale od tamtego momentu karmiłam go piersią jeszcze rok 🙂Malgonia lubi tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Jestem Szona,dziękuję,że ktoś jeszcze o mnie pamięta czytam Was codziennie albo co 2 dzień,lajkuje jedynie wpisy,bo nie mam za bardzo w czym się udzielać. U mnie trwa rozrodcza cisza. Czekam na histero 5.12,chociaz ostatnio lekarka powiedziała,że bardziej się skłania do biopsji endometrium bo na hsg obraz był ok. To już będzie ostatnia rzecz z mojej diagnostyki. Od stycznia dostanę zielone światło o ile będzie ok. Ale już sama nie wiem czy próbować. Od października znowu zmieniłam pracę,tym razem na fajną,1-zmianową,którą szkoda by było stracić. Umowę mam do 31.01.2020,potem dostanę na rok. Więc wiadomo,że ciąża przekreśli moje szanse na umowę na stałe. I nie wiem co robić. Bo z kolei odłożyć starania na rok to może dla mnie oznaczać koniec. Tak mi powiedziała lekarka. Zwłaszcza,że będę już miała 35 lat a to już nie pierwszw młodość... ehh...
Wspieram Was i kibicuje,cieszę się z każdych kreseczek i nowych Bobasków
Jestem może trochę takim naiwniakiem, ale gleboko wierzę, źe wszystko się jakoś ulozy. Zakładasz, że ewentualna ciąża przekreśli rozwój zawodowy, a może wcale nie :> Nie ma we mnie prawdopodobnie rozsadku ale mam nadzieje, że moje dziecko będzie mądrzejsze od matki i po prostu powstanie wyedy, kiedy będzie trzebaAgape91, aeiouy, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
Zastanawiam się czy coś się nie zadziało bo zawsze miałam <1,2 a teraz <2,3❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
Agape91 wrote:Jeśli chodzi o pokarm po CC to ja mogę podpowiedzieć jak było u mnie
Po CC dostałam synka na jakieś 10 minut, oczywiście przystawiłam go, ale nie chciał ciągnąć. A że musiał być na oddziale intensywnej terapii, to nie miałam możliwości dłużej z nim być wtedy.
Następnego dnia też nie chciał ciągnąć, później poszedł w ruch laktator, a dziecko caly czas było karmione mm. Mąż bardzo się tym przejął i czytał o różnych sposobach na rozkręcenie laktacji. Kupował mi zgrzewki wody. Pamiętam jak trzeciego dnia po CC wypiłam ok. 6 litrów wody 😳 ale jak wtedy laktacja ruszyła, to już później było coraz lepiej
Więc ja polecam pić mnóstwo wody, nie wiem jak działają te wszystkie herbatki, ale woda na pewno dużo daje
U nas jeszcze się okazało, że synek miał krótkie wędzidełko podjęzykowe i trzeba było podciąć. A do tego czasu najlepiej piło mu się z nakładkami (chociaż dla mnie było niezwykle uciążliwe ciągłe wygotowywanie ich). Podcięcie wędzidełka też było ogromnym stresem, a miał wtedy już 3 miesiące. Ale od tamtego momentu karmiłam go piersią jeszcze rok 🙂
Inka też niby dobra na to jest ale czy to prawda nie wiem . Ja i tak pije ale to że lubię 😁Agape91 lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
nick nieaktualnySzona przy takiej armii to jaki grudzień, ja się pytam?
5ylwian u mnie też przestój i ja bym na Twoim miejscu zaryzykowała, może praca miło Cię zaskoczy
DzulkaJ przykro mi ale mimo wszystko jakaś ta beta jest, ile dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 15:05
5ylwian lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaktacja to bardziej kwestia osobnicza. Czy sam rodzaj porodu ma wpływ? Nie wiem, ale jest tak samo wiele kobiet z problemami z laktacja po sn jak po cc. Ja nie miałam problemu żadnego a tez po cc i to na zimno. Ale koleżanka po pierwszym cc tez nie miała problemu a po drugim juz musiała pracować nad tym i rozbujanie laktacji trwało. Tak czy siak nie jest wcale jakos ciężko tego dokonać, wystarczy dużo pic i sie nie stresować, jesc tez trzeba normalnie i dziecko przystawiać plus moze czasem laktator ale nie jest niezbędne. I ja uważam ze dokarmianie mm nie zrobi krzywdy a w wielu przypadkach ratuje kp 🙂
-
Ja po Becie, ale wynik dopiero jutro po 14..
Suszarka lubi tę wiadomość
2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
agge, i'm_back, Nuch2, Pati96, szona, moyeu lubią tę wiadomość
2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
nick nieaktualny
-
i'm_back wrote:Pyratka a mnie się wydaje, że kreska jest ciemniejsza.😉 Kiedy masz termin 🍷? Kciuki za betę!2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
Pyratka4 wrote:Dzisiaj także mała szansa ale zrobiłam wynik, zobaczymy co tam się podziało
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Przypomnij mi proszę, czy ty ostatnio wysylakas emka na badania nasienia?
Ochmanka lubi tę wiadomość
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny!
Czytam Was codziennie, dzisiaj napisze..
Dziś mój 9dpo (mam monitoring owulacji na usg, także tego jestem pewna) pospieszylam się z beta, ale akurat byłam w mieście i stwierdziłam że "wpadne" do labo..wynik <0,2 może za wcześnie zrobiłam ? Czy już raczej się nie łudzić ? Czy któraś z Was może miała podobną sytuację ? -
Szonka teoretycznie to już chyba 18dpo jeżeli była w 14dc, więc myślę, że mogło zaskoczyć i już spada, niedługo przyjdzie @❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami