X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @Ana29 a jak Twoje oko ? Miałam pytać i zawsze z głowy ulatywało przy pisaniu
    @Nitka96 to czekam jutro pod kibelkiem 🤣 będę stukać w drzwi, żebyś nie zapomniała 🤭
    @Księgowa mi wczoraj znajoma tą informację wysłała o lutym, ale zignorowałam, bo myślałam, że to jakiś kolejny głupi łańcuszek 🤣

Moje oko w porządku! Uspokoiło się w dzien kiedy mialam dzwonic do okulisty. Więc nie poszłam 🙈 nie boli, nie skacze , póki co jest w porządku, dziękuję, że pytasz 🩷

Tarisal lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Chyba @Siesiepy partner ostatnio robił i długo czekali.

Proszę drużynę IVF, jak będą cynki na grupach IVFowych o kolejnej promocji -50% na kariotypy to proszę o informację 🙏🙏. Zaglądam sama co jakiś czas, ale czekam właśnie na powrót tej promocji 😅.

Z tym 50 to może być ciezko, ja załapałam się przed świętami na ostatnią chwilę ale pamiętam ,że Insane dzień później kupowała i już było 20 %...🫣 Z tego co widze dalej jest tylko 20 % rabatu

Julia24 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Z tym 50 to może być ciezko, ja załapałam się przed świętami na ostatnią chwilę ale pamiętam ,że Insane dzień później kupowała i już było 20 %...🫣 Z tego co widze dalej jest tylko 20 % rabatu

No wiem, że rzadko się zdarza, ale nam się na razie nie śpieszy, więc możemy poczekać- a może się uda 😁.

Misiula lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa2024 hahahaha 🤣 trzymam kciuki za poprawę gastryki🤣💖🤞🏼 i nie żałuj sobie czekoladki 💖

Ja dzisiaj jakaś taka jestem zniechęcona 🤣 rozebrałam choinkę, spakowałam się na wyjazd 3 dniowy do Krakowa i oglądam głupoty w tv 😅 chciałam coś pograć na lapku dziś, ale nie chce mi się odpalać nawet…

Tarisal lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, dziś troszkę odłączyłam się od forum, jakieś okresowe smutki mnie dopadły, przesycenie tematami 'staraniowymi' , ehh patrząc na lutowy kalendarz to w praktycznie każdym tygodniu mam zaplanowane coś związanego ze staraniami -,- nawet urlop i wypad do rodziców planuje tak żeby nie kolidowały z moją owulacją i wizytami, blehhh .... a poza tym maluje obraz po numerach i słucham jak mój mąż żępoli na saksofonie (uczy się grać, mamy zakład ze za miesiąc pięknie zagra mi piosenkę 😄)

Dlatego nie odniosę się do każdej, a jedynie tyle co mi w pamięci utkwiło, także wybaczcie...
    Julia, przykro ze cien cienia się ulatnia, no ale piłka dalej w grze , nie skreślamy cyklu :)
    Saferka, fajowy wykres, obyś za parę dni przerabiała własne zdjęcia testu ciążowego i wykręciła z nich piękna druga kreseczke.
    Vergeet- super że krwawienie przyszło! Pamiętam dziewczynę z wątku głównego która właśnie w przerwie od stymulacji zobaczyłam dwie kreseczki które są już ludzikiem z serduszkiem 🥹 życzę Ci tego samego!
    @Ana, masakra z tym letrozolem! Ja mogłabym łykać na garści , więc bardzo współczuję ci objawow :( oby ta jedna stymulacja okazała się szczęśliwa...!

Molahonkeey, Tarisal lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, fajnie, że jesteście. Cieszę się, że mogę poczytać co u Was. Poczuc ,że jest z kim pogadać, kto rozumie.

Ja jakoś zawsze przed owulką jestem pozytywna, myślę sobie, jakoś to będzie a po, od razu zaczynam świrować. Sprawdzam każda apke trackującą cykl , a mam 3. Analizuje, pytań czat GPT jakby miał mi odpowiedzieć czy się udało.

Ogólnie plany na weekend mialam zacne, dużo seksu, dużo relaksu i przyjemności. Było fajnie, ale.. zaro seksu, ogólnie średnio.
    Może sama sobie jestem winna. Mój facet jest, jak to sam o sobie mówi " człowiekiem jednego Kauflada". A ja kocham zmiany, akcje i brak nudy. Więc jak już może wspominałam, zrobiłam dla niego niespodziankę urodzinową: weekend w górach... wszystko przygotowalam, spakowalam nas itd....i co usłyszałam : że zrobiłam urodziny dla siebie 😔 pewnie ma rację, ale oboje bardzo lubimy góry. A on <sarkazm> nie przygotowany, myślał, że pochilluje na kanapie, pojedzie po platki oświane do Kaufladu bo mu się skończyły. Ogólnie niezadowolony, bo go nie uprzedziłam 😳😭
    Aj smutno mi było, ciągle się muszę łapać na tym,że chce uszczęśliwiać innych na siłę. A on wcale tego nie potrzebuje. Zrobiłam dla niego to co bym chciała,żeby ktoś zrobił dla mnie.
    Teraz po owulacji już mam schizę,że pewnie znowu się nie udało, plus mi smutno, bo myślałam,że weekend będzie petarda. A było jak było...
    Sorki Dziewczyny musiałam się wygadać.

Vergeet lubi tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Cześć Dziewczyny, fajnie, że jesteście. Cieszę się, że mogę poczytać co u Was. Poczuc ,że jest z kim pogadać, kto rozumie.

Ja jakoś zawsze przed owulką jestem pozytywna, myślę sobie, jakoś to będzie a po, od razu zaczynam świrować. Sprawdzam każda apke trackującą cykl , a mam 3. Analizuje, pytań czat GPT jakby miał mi odpowiedzieć czy się udało.

Ogólnie plany na weekend mialam zacne, dużo seksu, dużo relaksu i przyjemności. Było fajnie, ale.. zaro seksu, ogólnie średnio.
    Może sama sobie jestem winna. Mój facet jest, jak to sam o sobie mówi " człowiekiem jednego Kauflada". A ja kocham zmiany, akcje i brak nudy. Więc jak już może wspominałam, zrobiłam dla niego niespodziankę urodzinową: weekend w górach... wszystko przygotowalam, spakowalam nas itd....i co usłyszałam : że zrobiłam urodziny dla siebie 😔 pewnie ma rację, ale oboje bardzo lubimy góry. A on <sarkazm> nie przygotowany, myślał, że pochilluje na kanapie, pojedzie po platki oświane do Kaufladu bo mu się skończyły. Ogólnie niezadowolony, bo go nie uprzedziłam 😳😭
    Aj smutno mi było, ciągle się muszę łapać na tym,że chce uszczęśliwiać innych na siłę. A on wcale tego nie potrzebuje. Zrobiłam dla niego to co bym chciała,żeby ktoś zrobił dla mnie.
    Teraz po owulacji już mam schizę,że pewnie znowu się nie udało, plus mi smutno, bo myślałam,że weekend będzie petarda. A było jak było...

Oh noł! Pamiętam Twoja ekscytację przed tym weekendem i na pewno nie brzmiała ona jakbyś zrobila weekend dla siebie :( szkoda że wyszło takie nieporozumienie :(
    Na pewno spokojna rozmowa pozwoli wam dojść do porozumienia, szczerość zawsze popłaca 🥰 myślę że możesz śmiało powiedzieć że faktycznie, Tobie taka niespodzianka sprawiłaby przyjemność:(

Szkoda ze tak zaczynasz poowulacyjny czas, to takie dni kiedy niewiele trzeba żeby nasza glowa zaczęła świrować i wymyślać czarne scenariusze :/
    Może uda Ci się wieczorem zrobić coś dla siebie, odpocząć i zdystansować do tego wszystkiego, a jutro będzie lepszy dzionek i na wszystko spojrzycie inaczej...? Chlop może zrozumie, ze zbyt szybko wydał osąd na temat tego weekendu a po czasie zauwazy że chciałaś jak najlepiej 🥰

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Babsi aż nie wiem co powiedzieć 🫂 gadaj do woli, wyrzuć wszystko co masz na wątrobie, trochę chłopina mam wrażenie niespodzianki nie załapał 😔

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a może zastrzyki? Ja po letrozolu miałam paaaskudne migreny przez cały czas a potem dostałam bemfole (niestety droga) i czułam się po nich świetnie. Albo faktycznie sama ovi jeśli pęcherzyki rosną same.
    Julia do póki nie ma o🐒 piłka w grze trzymam kciuki

20250201-090800.jpg

U mnie kolejne dwie kreski choć takich wam nie życzę bo czuje się jak bynie tramwaj przejachał. Mąż od dwóch dni ogarnia córkę bo ja z łóżka nie wychodzę. Jedyny plus mam tak zatkany nos że nic nie czuje i przestałam wymiotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 16:06

Ana29 lubi tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Ana a może zastrzyki? Ja po letrozolu miałam paaaskudne migreny przez cały czas a potem dostałam bemfole (niestety droga) i czułam się po nich świetnie. Albo faktycznie sama ovi jeśli pęcherzyki rosną same.
    Julia do póki nie ma o🐒 piłka w grze trzymam kciuki

20250201-090800.jpg

U mnie kolejne dwie kreski choć takich wam nie życzę bo czuje się jak bynie tramwaj przejachał. Mąż od dwóch dni ogarnia córkę bo ja z łóżka nie wychodzę. Jedyny plus mam tak zatkany nos że nic nie czuje i przestałam wymiotować.

Polubiłam za radę , nie za Twoje niechciane dwie kreski. Bardzo Ci współczuję 🙁

Będę rozmawiać z lekarzem na monitoringu. Zobaczymy czy coś w ogóle letrozol daje.
    Zdrówka kochana!🩷

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Molahonkeey jeśli chodzi o oglądanie głupot w tv to w niedzielę kocham oglądać na TLC „Wizę na miłość”. W dodatku w najnowszym sezonie jest Polka 😉. Nie jest to jakiś mega inteligentny program, ale wciąga 😁

@Babsi ojej przykro mi, że usłyszałaś od partnera coś takiego…a przecież wiadomo, że chciałaś jak najlepiej 🥺 też się łapie czasem na tym, że próbuje kogoś uszczęśliwić na siłę, a jednak lepiej byłoby odpuścić…mam nadzieję, że się szybko dogadacie i dotrze do niego jaką palnął głupotę! 😉 tak jak napisała Paulinka zrób coś dla siebie, może jakaś fajna relaksująca kąpiel i się odpręż 😉

@SolAngelica wracaj szybko do żywych! 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 16:11

Babsi lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:

Echh, rozumiem Cię doskonale! Też mam takie skłonności do uszczęśliwiania ludzi na siłę i ciężko mi to opanować. Z drugiej strony skoro mąż lubi góry, to można było założyć, że taka niespodzianka mu się spodoba! Może miał gorszy tydzień i po prostu potrzebował odpoczynku? Być może w innych okolicznościach by docenił Twój wysiłek.
    W każdym razie tulę mocno 🫂🫂.Pamiętam, że było dobrze działane jednak w tym cyklu, więc kciuki już zaciśnięte i odliczamy do testowania!! ✊🍀

A co do wariowania i sprawdzania/ analizowania wszystkiego, to chyba większość z nas tak ma. Mi trochę pomogło odpuszczenie pomiarów temperatury, jeśli chodzi o same wykresy, ale no ciągle coś czytam albo słucham w tej tematyce 😅. Myślę jednak, że to naturalne skoro tak nam zależy 😘.

@SolAngelica echh, do chwilę coś się do Ciebie przytula 😓😓. Zdrówka!!

@PaulinKA tulę 🫂🫂. Rozumiem też tą frustrację, która narasta przez konieczność planowania wszystkiego pod starania. Mi się wydaję, że z czasem jest tylko gorzej, ale może po prostu ja nie potrafię znaleźć jeszcze złotego środka na to wszystko. Pamiętaj, jednak że zaraz lecimy na HSG a później te 3-4 cykle z większa szansą na ⏸️! ✊🍀😘

PaulinKA, Babsi lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal - dziękuję, że pytasz. Moje myśli dalej są nerwowe i w chaosie. Jutro konsultacja z immunologiem i znalazłam już usprawiedliwienie mojej wizyty u doktor z in vitro bez wyników biopsji. Po prostu powiem, że muszę odnowić certyfikat KCP 🤣 bo to prawda. Niech mi pobierze wymazy i powiem co dotychczas udało mi się zrobić, ustalić. I tak uważam, że jej pomagam w szukaniu przyczyn 😁😁 powinna się cieszyć, że ma taką dociekliwa pacjentkę 🤣 a tak na poważnie, coraz mniej czuje presję, że już natychmiast muszę mieć kolejny transfer. Potrzebuje się do niego przygotować najlepiej jak potrafię.
    Babsi- kochana, Ty masz takie dobre serce. Gdybym dostała taki prezent jak przyszykowałas swojemu partnerowi, to skakalabym pod sufit z radości. Wyobrażam sobie, jak musi być Ci przykro. Tulę Cię mocno 🥺

Julia24, Babsi, Nowa2024, Molahonkeey, Tarisal, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję PulinKa i Taris. Chcę być dojrzała emocjonalnie i udawać, że nie jest mi przykro i tłumaczę sobie bo, przecież on ma prawo również być szczerym i powiedzieć, że nie lubi niespodzianek. A naprawdę to jestem na niego zła na maksa, bo taki biedny. Przecież on chcial pojechać na zakupy spożywcze, siedzieć godzinę na kibelku i przeglądać instagrama cały weekend na kanapie. A ja taka okropna jestem, najgorsza, wzięłam go na weekend w hotelu,że SPA. Zawiozłam, przywiozłam, jeszcze dostał prezent. Jak powiedziałam, że szkoda, że check out jest tak wcześnie bo o 10 to on na to,że fajnie bo będzie wcześniej w domu. Wtedy już nie ukrywałam,że mnie wkurzył, na co on,że to był zart.
    A na instagrama wrzuca zdjęcia jaki to on ma super weekend w górach. Nie chce mi się z nim teraz nawet gadać.

Edit
    Dziękuję Wam Wszystkie kochane za dobre słowa. Wzruszylyscie mnie.

SolAngelika dużo zdrowia. 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 16:23

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA coś o tym wiem… jakaś taka niecierpliwość we mnie wstąpiła zrezygnowana i brak motywacji 😪
    Co tam ciekawego malujesz? Ja ostatnio malowałam po numerach psiaka 🤭 a potem już bez numerów wdrażam się w akryle 🎨 super że mąż znalazł nowe hobby, sama myślałam o tym żeby zacząć na czymś grać 🤔
    @Saferka @Niktka96✊🏼🍀
    @M93 jak się czujesz dziś?
    @kałamarnica11 my też zawsze potrzebujemy odpoczynku od odpoczynku więc rozumiem w 100%🤣 wygląda pysznie 🥰
    @Babsi biedna 😪 musicie sobie na spokojnie to przegadać, przecież nie chciałaś źle - chciałaś właśnie żeby był szczęśliwy.
    @SolAngelica dużo zdrówka 🥺💕
    @Nowa2024 dzięki kochana za polecajkę, nie znałam tego 🤭 a ja właśnie takie głupotki czasem lubię pooglądać 😁

Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Tarisal - dziękuję, że pytasz. Moje myśli dalej są nerwowe i w chaosie. Jutro konsultacja z immunologiem i znalazłam już usprawiedliwienie mojej wizyty u doktor z in vitro bez wyników biopsji. Po prostu powiem, że muszę odnowić certyfikat KCP 🤣 bo to prawda. Niech mi pobierze wymazy i powiem co dotychczas udało mi się zrobić, ustalić. I tak uważam, że jej pomagam w szukaniu przyczyn 😁😁 powinna się cieszyć, że ma taką dociekliwa pacjentkę 🤣 a tak na poważnie, coraz mniej czuje presję, że już natychmiast muszę mieć kolejny transfer. Potrzebuje się do niego przygotować najlepiej jak potrafię.
    Babsi- kochana, Ty masz takie dobre serce. Gdybym dostała taki prezent jak przyszykowałas swojemu partnerowi, to skakalabym pod sufit z radości. Wyobrażam sobie, jak musi być Ci przykro. Tulę Cię mocno 🥺

O no i wytłumaczenie jak ta lala! 😁
    Cieszę się kochana, że tak na spokojnie podchodzisz do tematu, bez spiny, że musisz już tu i teraz mieć transfer. Wierzę, że będziesz przygotowana na maxa i trzeci transfer to będzie TEN! Kropek dzielnie czeka na jak najlepsze warunki w swoim „domku”, w którym niebawem zamieszka na 9 miesięcy 😍😍😍

Aksandra, Julia24, Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Dziękuję PulinKa i Taris. Chcę być dojrzała emocjonalnie i udawać, że nie jest mi przykro i tłumaczę sobie bo, rzecież on ma prawo również być szczerym i powiedzieć, że nie lubi niespodzianek. A naprawdę to jestem na niego zła na maksa, bo taki biedny. Przecież on chcial pojechać na zakupy spożywcze, siedzieć godzinę na kibelku i przeglądać instagrama cały weekend na kanapie. A ja taka okropna jestem, najgorsza, wzięłam go na weekend w hotelu,że SPA. Zawiozłam, przywiozłam, jeszcze dostał prezent. Jak powiedziałam, że szkoda, że check out jest tak wcześnie bo o 10 to on na to,że fajnie bo będzie wcześniej w domu. Wtedy już nie ukrywałam,że mnie wkurzył, na co on,że to był zart.
    A na instagrama wrzuca zdjęcia jaki to on ma super weekend w górach. Nie chce mi się z nim teraz nawet gadać.

Babsi Kochana, z drugiej strony dojrzałość emocjonalna to też przyznanie się że poczułaś się zraniona! Nic w tym zlego, poswiecilas na to czas, zasoby finansowe , zajelas sie kazdym szczegolem, to normalne ze robilas to po to by było wam miło. Chciałaś na pewni też zdystansować się od tej staraniowej gorączki, wyluzować w spa... możesz mu to wszystko powiedzieć jak już przestanie cię wkurzać swoim oddechem 😄
    Ahh faktycznie jakby moj marudził a wszystkim się chwalił że mial super weekend to bym zatłukła. Przysięgam !

Ale wlasnie wczoraj wymyśliłam że zabiorę gdzieś męża na weekend w maju bo obchodzi 30, myślałam o jakimś city breaku. Teraz zastanowię się dwa razy czy warto ten niewdzięczny gatunek gdziekolwiek zabierać 😁

Aksandra, Julia24, Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mola , ja maluje taka kobietę z kwiatowymi włosami 😆 kolorystyka taka jak nasza sypialnia więc jak nie będzie źle to postawie na toaletce 😄
    co robisz z tymi dziełami po pomalowaniu? Wieszasz w domu, wyrzucasz?
    Ja bez numerków bym się nie pokusila, bo talentu mam za grosz , więc podziwiam 😄 pokaż nam tu efekt jak coś powstanie 🤩

A mąż zaczął grać właśnie po tym jak rok temu wykupiłam mu kilka lekcji w szkole muzycznej (od dawna lubił muzykę z saksofonu więc chciałam by spróbował, no i złapał bakcyla i kupił instrument ) 😄

Molahonkeey lubi tę wiadomość

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Babsi Kochana, z drugiej strony dojrzałość emocjonalna to też przyznanie się że poczułaś się zraniona! Nic w tym zlego, poswiecilas na to czas, zasoby finansowe , zajelas sie kazdym szczegolem, to normalne ze robilas to po to by było wam miło. Chciałaś na pewni też zdystansować się od tej staraniowej gorączki, wyluzować w spa... możesz mu to wszystko powiedzieć jak już przestanie cię wkurzać swoim oddechem 😄
    Ahh faktycznie jakby moj marudził a wszystkim się chwalił że mial super weekend to bym zatłukła. Przysięgam !

Ale wlasnie wczoraj wymyśliłam że zabiorę gdzieś męża na weekend w maju bo obchodzi 30, myślałam o jakimś city breaku. Teraz zastanowię się dwa razy czy warto ten niewdzięczny gatunek gdziekolwiek zabierać 😁

Pójdzie za moją radą i powiedz mu,że chcesz go gdzieś zabrać czy to jest to czego chce w swoje urodziny ?
    Jakbym zapytała i by mi powiedział,że chce siedzieć na kanapie to też bym pomyślała, że to jest słabe. Każdy wieczór, większość weekendów może siedzieć na dopie, ale przynajmniej nie było by mi przykro I nie wydała bym pieniędzy po to,żeby usłyszeć,że woli siedzieć w domu.

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka96 wrote:
    Ksiegowa a ty jeszcze testujesz testami albo planujesz monit?

Niee, robię tylko zastrzyki, bo po swojej analizie i rozmowie z eM. uznalam, ze gdyby jakims cudem to bym sobie nie wybaczyła, ze ich nie bralam.
    Rozwazalam też proga we wtorek, to będzie 5dpo, bo akurat bede w labo, ale zobaczę jak mnie zawieje w ten dzien.

Nie wierzę w późna owulke z tego pęcherzyka 8mm, bo przy dobrych wiatrach miałabym owu w dniu okresu, a okres mam jak w zegarku, więc malo prawdopodobne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 16:59

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ