💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Mola, to my obie Olusie 😍😍
Insane, mocno wspieram, z tego zombie niedługo odzyjesz, bo wszystkie wyniki będziesz miała dobre 🤗
Niteczko wybacz mi spóźnione życzenia urodzinowe. Życzę Ci tego, czego pragniesz najbardziej. Niech się spełnią już szybciutko. 🩷
Za biele wszystkie mocno tulę, w marcu przywitamy dwie kreski 💕Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
@Misiula bardzo mi miło hahaha 💕
@Aksandra dobrze obstawiałam, że jesteśmy imienniczkami ! 😂😍
@Insane o której się spodziewamy wyniku gwoli formalności? 🍀✊🏼Misiula, Aksandra lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Hahah dobra, niech będzie, ja też zrobię coming out - Karolina jestem! Miło mi dziewczyny ❤🌝
Ale dziwnie!
Słuchajcie, tak mi się dobrze ćwiczyło, poczułam znowu ten wspaniały vibe treningu, potu i zmęczenia, że odpuściłam bajgla na mieście, bo mi szkoda się teraz napchaćbędę jechać na zakupy.
A mój Małżonek dziś robi kontrolne badanie nasienia. I się stresuje biedaczek.Misiula, Molahonkeey, a_aandzela, Vergeet, Nowa2024, Aksandra lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
@kałamarnica11 no dzień dobry 🥹❤️ super że miałaś udany trening 🔥✨ kciukasy również dla męża 🍀✊🏼
Dziewczyny, u mnie jak co miesiąc - festiwal owulacyjny trwa w najlepsze hahahah 🤣 jak można mieć 3 dni z rzędu pozytywne owulaki ? 🤯🤪 czy to oznacza że coś źle czytam 🤣 poniżej porównanie:
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
kałamarnica 11 wrote:Hahah dobra, niech będzie, ja też zrobię coming out - Karolina jestem! Miło mi dziewczyny ❤🌝
A mój Małżonek dziś robi kontrolne badanie nasienia. I się stresuje biedaczek.
Ooj kciuki dla niego!
Mój w pon
po raz pierwszy to on będzie 'liczyć' kiedy 'powinniśmy' się kochać żeby sie dni do badania zgadzałyNiech poczuje trochę logistyki, nie ułatwię mu tego!!
Pociesz swojego chłopa, że prócz badań nasienia są jeszcze badania KAŁUmojemu jakoś to pomogło
:D:D stwierdził, że już woli badanie nasienia
@Molusiu, dzisiejszy pik trochę wyraźniejszy, no ciekawe co się tam dziejei powiem Ci, że ZAZDROSZCZĘ ilości śluzu że az musisz wlożyć wkładkę, ehhh w dawnych czasach też tak miałam i w sumie to z perspektywy czasu- to było dobre!!
@Misiula, @kałamarnica- miło Was poznać z imienia! Pomyśleć, że codziennie mijamy na ulicy kobiety, które mają te same problemy co my... jakoś poznanie Waszych imion uswiadomilo mi, że jesteście PRAWDZIWE- nie jestescie nickami z internetu, tylko na prawdę borykacie się ze swoimi problemami, radościami...
Że może ta elegancka kobieta która prowadziła dziś rano calla w moim korpo, to jedna z was, może w mojej firmie na codzien spotykam kobiety, które są w tym samym miejscu... ot takie rozkminy....a_aandzela, Molahonkeey, Migotka96, kałamarnica 11, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Molahonkeey wrote:@kałamarnica11 no dzień dobry 🥹❤️ super że miałaś udany trening 🔥✨ kciukasy również dla męża 🍀✊🏼
Dziewczyny, u mnie jak co miesiąc - festiwal owulacyjny trwa w najlepsze hahahah 🤣 jak można mieć 3 dni z rzędu pozytywne owulaki ? 🤯🤪 czy to oznacza że coś źle czytam 🤣 poniżej porównanie:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 11:18
Molahonkeey lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa -
Molahonkeey wrote:@kałamarnica11 no dzień dobry 🥹❤️ super że miałaś udany trening 🔥✨ kciukasy również dla męża 🍀✊🏼
Molka ja bym powiedziala że dziś jest pik 😁Molahonkeey lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
@PaulinKA Tak, wygląda na to, że dziś pikor, chyba już sie jutro nie zaskoczę 4 dzień z rzędu pozytywnym 🤣 chociaż mam wrażenie, że u mnie to wszystko możliwe z tymi owulacjami 🤣 co do śluzu - dopiero po histeroskopii zaczęły mi się takie "piękne" dni, wcześniej raczej non stop przypominało upławy niestety 😔
Bardzo podzielam Twoje rozkminy, ostatnio sama jadąć w tramwaju w Krakowie do pracy miałam podobne - może jest tu jedna z nas...?
@a_aandzela kto by mi kazał czytać ulotkę 🤣 ja w sumie badam to tak z ciekawości też i nie ukrywam trochę jestem w szoku, że to LH takie śmieszne u mnie. Mam nadzieję, że tam wszystko ok, bo nie wiem w sumie, czy to nie świadczy o problemach z pęknięciem czy coś... 🤯
@EDIT: Ana29 ja właśnie też, mąż już się ucieszył 🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 11:27
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Mola - totalnie dziś jest pik! I na pocieszenie powiem, że ja miałam raz pik przez 4 dni.
nic innego nie zostaje niż działać
Paulinka - a no dokładnie, mam takie same przemyślenia... że my się mijamy na ulicy, w sklepie i nikt nie wie jaką kto ma historię. Te starania nauczyły mnie trochę tego, żeby nie oceniać ludzi tak łatwo. Bo może ta nieuprzejma pani w sklepie właśnie odebrała wyniki ujemnej bety i jej złość nie jest wymierzona wcale we mnie.
Ana - jak samopoczucie? 🍀🤗Molahonkeey, a_aandzela lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
Dziewczyny, jeszcze apropo temperatury - moja dziś wzrosła, wg chata gpt mogłoby to sugerować, że jestem już po owulce, może przez te moje liczne pęcherzyki na jajnikach to co pisze mi chat jest zgodne z prawdą?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 11:34
Migotka96 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
@Mola, wiesz, te testy są tylko 'drogowskazem'. Jestem teraz w trakcie kursu Naturalnie Cykliczna i tam Kasia tłumaczy że pik lh nie musi występować na teście żeby była owulacja- bo wystarczy że LH skoczy , co będzie sygnałem dla pęcherzyka że ma pękac, a test może być ujemny!
Jeśli z kolei masz naturalnie wysokie lh (badałaś w 2-5 dc?) , a test ma czułość np 20- to przez kilka dni może się wybarwiać pozytywnie- wtedy może warto spróbować z przeklinanymi przez wiele z nas Horienami? one się słabiej wybarwiają przy niskim LH, ale przy wysokim- mogą bardziej definitywnie pokazywać pik.
ale uważam, że skoro na razie nie bierzesz zastrzyku czy czegoś co wymaga dokładnego określenia daty skoku LH- nie ma co aż tak się wkręcać, ot można robić dla ciekawości co tam się dzieje
Jak skończy się sluz- mozesz przypuścić że owu była, jeśli dziś masz jeszcze mokro- to raczej owulacja przed tobą (takie są zasady metody np. FAM że dzien owulacji to ostatni dzień sluzu płodnego). Ani same testy, ani sama temp, ani sam śluz nie będą idealnym wyznacznikiem- najlepiej te metody działają razem
może jeśli masz luxmed to pójdziesz sobie tak z czapy skontrolować czy pęcherzyk pękł na usg ginekologicznym? Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości??
U mnie np przed stymulacją testy lh nigdy nie wychodziły pozytywne... dopiero lametta coś ruszyła, więc ja miałam raczej problem w drugą stronę...
Molahonkeey, Julia24 lubią tę wiadomość
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Pulinka ❤️ dokładnie tak ! Pięknie to ujęłaś🫶🏼
Codziennie mijamy je na ulicy, stoją za nami w kolejce do kawy, siedzą przy biurku obok, śmieją się na rodzinnych spotkaniach. Z pozoru zwyczajne dziewczyny – koleżanki, siostry, sąsiadki. Ale noszą w sobie ciche marzenie, o którym często nikt nie wie.
To one wzruszają się na widok dziecięcych bucików na wystawie. One w myślach liczą dni, czekając na upragniony znak. One codziennie budzą się z nadzieją, że może tym razem los się do nich uśmiechnie. Nikt nie zauważa ich delikatnych westchnień, cichej walki, siły ukrytej za uśmiechem.
Każda z nich to zwyczajna dziewczyna. A jednak tak niezwykła. Bo choć nosi w sercu tęsknotę, wciąż idzie do przodu, wierząc, że pewnego dnia usłyszy najpiękniejsze słowa: "Będziesz mamą."a_aandzela, Molahonkeey, Misiula, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Migotka96 wrote:Pulinka ❤️ dokładnie tak ! Pięknie to ujęłaś🫶🏼
Codziennie mijamy je na ulicy, stoją za nami w kolejce do kawy, siedzą przy biurku obok, śmieją się na rodzinnych spotkaniach. Z pozoru zwyczajne dziewczyny – koleżanki, siostry, sąsiadki. Ale noszą w sobie ciche marzenie, o którym często nikt nie wie.
To one wzruszają się na widok dziecięcych bucików na wystawie. One w myślach liczą dni, czekając na upragniony znak. One codziennie budzą się z nadzieją, że może tym razem los się do nich uśmiechnie. Nikt nie zauważa ich delikatnych westchnień, cichej walki, siły ukrytej za uśmiechem.
Każda z nich to zwyczajna dziewczyna. A jednak tak niezwykła. Bo choć nosi w sercu tęsknotę, wciąż idzie do przodu, wierząc, że pewnego dnia usłyszy najpiękniejsze słowa: "Będziesz mamą."Molahonkeey, PaulinKA lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa -
Molahonkeey wrote:Dziewczyny, jeszcze apropo temperatury - moja dziś wzrosła, wg chata gpt mogłoby to sugerować, że jestem już po owulce, może przez te moje liczne pęcherzyki na jajnikach to co pisze mi chat jest zgodne z prawdą?
Jaka miałaś dzisiaj ?Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
@PaulinKA ❤️nie badałam nigdy proga 🤭 ale coś tak myślę, że może bym poszła pierwszy raz w tym cyklu 7dpo z ciekawości. Z drugiej strony boję się, że zacznę się za bardzo nakręcać 😫 mam luxa, ale stwierdziłam, że jeśli się przez te cykle 3 "pohistero" nie uda (teraz jest 2) to dopiero pójdę na monitoring cyklu, żeby sprawdzić co tam się dzieje.. dziś mam właśnie tak jak pisałam sporo śluzu płodnego, ale mam wrażnie, że przez te okresy owulacyjne u mnie ostatnio coś długo on występuje... 🤣 dzieki kochana! ❤️
@Migotka pięknie to opisałaś 🥰❤️ wczoraj spadek o 0.26, dziś wzrost o 0.16 st.Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Molahonkeey wrote:@PaulinKA ❤️nie badałam nigdy proga 🤭 ale coś tak myślę, że może bym poszła pierwszy raz w tym cyklu 7dpo z ciekawości. Z drugiej strony boję się, że zacznę się za bardzo nakręcać 😫 mam luxa, ale stwierdziłam, że jeśli się przez te cykle 3 "pohistero" nie uda (teraz jest 2) to dopiero pójdę na monitoring cyklu, żeby sprawdzić co tam się dzieje.. dziś mam właśnie tak jak pisałam sporo śluzu płodnego, ale mam wrażnie, że przez te okresy owulacyjne u mnie ostatnio coś długo on występuje... 🤣 dzieki kochana! ❤️
@Migotka pięknie to opisałaś 🥰❤️ wczoraj spadek o 0.26, dziś wzrost o 0.16 st.
O kochana! Jak Ty się tu uchowałaś bez takich podstaw? 😁 Monitoringi możesz jeszcze odpuścić, ale progesteron radzę zrobić. Potwierdzisz owulację i sprawdzisz jej jakość. Dorzuć od razu estradiol, żeby zobaczyć, czy nie masz dominacji estrogenowej ☺️.PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Jasne, Olu, nie ma co się wkręcać za mocno bo potem to już równia pochyła... dziś testy lh a jutro będziesz badać czy 300 lat temu wasze rodziny nie były spokrewnione
1 pojedynczy skok temp nic nie znaczy, musisz zaobserwować 3 takie wyższe tempki zeby domniemać że owulacja była (choc i to nie jest gwarantem, bo mógł być LUF który też sprawia ze temp rośnie:D)
po prostu rób to co wielu ludziom wystarczy do zrobienia bobaska i będzie dobrze:D ale tak jak Julia pisze, będąc na tym wątku warto zbadać proga min raz
@Migotko, nie możesz pisać takich pięknych rzeczy w przededniu mojego okresu!!! toż ja zaraz będę robić progonozę budżetu ze łzami w oczach, a nie jest to AZ TAK pasjonujące zajęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 12:16
Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Aaaa dostałam w końcu wyniki kariotypów!! Prawie miesiąc kazali nam czekać 😅. Ale są i oba prawidłowe! ❤️
Migotka96, Minia000, Hopex2, PaulinKA, a_aandzela, Misiula, Aksandra, Molahonkeey, M93, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Zdążyłam jeszcze w tym wątku, melduję 🩸🩸 przyszedł 🙈
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
Julia24 wrote:Aaaa dostałam w końcu wyniki kariotypów!! Prawie miesiąc kazali nam czekać 😅. Ale są i oba prawidłowe! ❤️
Mało mnie tu ostatnio ale gratuluję Wam wszystkim, podglądam Wasze pozytywne testy i rosnące bety ❤️
Takiego wysypu kreseczek jeszcze nie widziałam tu.
Migotka96, Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!
10.03 Sono HSG 🤞
19.03 klinika 🤞
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪