X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    jutro 12dpo 🤣 "dopiero" hahaha
    Ja miałam pozytywny test w 12 dpo 😉

Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mola jeszcze jest szansa🙈✊
    Verget my też szukamy domu od roku, w grudniu prawie jeden kupiliśmy, ale potem przy głębszej analizie było tam tyle kwiatków, dobrze, że się w to nie wpakowaliśmy. Trzeba dobrze niestety przemyśleć, może z kimś skonsultować. Trzymam kciuki, żeby szybko udało sie Wam podjąć decyzję 😘
    Misiula gratuluję dorodnych jajeczek 🤩

U mnie dziwnie, lekarka w piątek mówiła, że nic nie rośnie. I raczej owu nie będzie. Testy owu ciemnieją, jajnik zaczyna kłóć i śluz robi się płodny, nie wiem czy przez 3 dni mogło się coś wyodrębnić na pęcherzyk dominujący. 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 15:58

Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ehh ja to nie mam odwagi nigdy się mocno odgryźć i zazwyczaj obracam w żart, albo mówię, że jak przyjdzie czas, ale potem, pod prysznicem, na takie pytanie od jakiejś starszej cioci odpowiadam-
    "A czy Ciocia już trumnę wybrała?" :D

A tak serio, ja na szczęście nie doświadczam takich pytań , moi bliscy w większości po prostu wiedzą z czym się borykamy, a Ci co nie wiedzą są w miarę dyplomatyczni :)

Zrobiłaś mi dzień tym tekstem 🤣🤣🤣
    Zachowam na przyszłość, chociaż mnie już od lat nikt nie pyta kiedy dzieci. Może to dobrze

Vergeet lubi tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Molahonkeey jest jeszcze wcześnie. Nieskreslałabym jeszcze tego cyklu.

@ Misiula piękny kurnik. 11 to będziesz miała prywatne przedszkole 🤣🤣

Molahonkeey, Vergeet, Misiula, Lusia3131 lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    ohh Vergeet, to jest mega duża decyzja, nie dziwi mnie Twój stres!

Pytanie, czy jest w ogole realna szansa, że trafi się coś co w 100% odpowiada Waszym wyobrażeniom i miesci się w budżecie? :D bo u nas już na wstępie wiedzieliśmy że coś trzeba będzie 'poświęcić' :D
    My szukaliśmy 'tylko' mieszkania i też były dyskusje- czy warto, czy wolimy więcej pokoi czy większy salon, no po prostu taka mocna analiza za i przeciw....

I ostatecznie, choć może nie jest idealnie pod każdym względem, to super się nam mieszka, DOM to coś więcej niż mury, to jakaś taka... atmosfera... coś nieuchwytnego. Stworzycie to w każdym miejscu które wybierzecie <3

Na pewno chciałabyś już mieć ten wybór za sobą.
    Glupi pro-tip- rzucenie monetą dla mnie jest zawsze rozstrzygające- już w momencie podrzucania monety wiem, jakiego wyniku oczekuję! oczywiście, że jeśli chodzi o kupno domu i być może spory kredyt , to nie chodzi o to by rzucać monetą, ale pomyśl- co byś poczuła, gdyby ten dom ktoś kupił? Ulgę, czy może smutek???

Zyczę Ci podjęcia najlepszej dla Was decyzji !

Ahh no i za tydzień Twoja wizyta u Doktorka Przystojniaka, już się nie mogę doczekać :D:D
    Dziękuję Ci, zawsze wiesz co powiedzieć bo chyba właśnie takich słów na ten moment potrzebowałam 🥹
    My oczywiście już odpuściliśmy wiele rzeczy, które były naszym must have w wyobrażeniach. Nie szukamy ideału bo musielibyśmy mieć budżet na 2 miliony 😂
    Ale no jest to duża odpowiedzialność, wielki kredyt na wiele lat, stres czy udźwigniemy plus kwestia jednocześnie pracy, wykańczania domu, płacenia kredytu, a tu jeszcze plan na bąbelka. Więc oczywiście pojawia się milion wątpliwości i duuuużo stresu. No ale chyba to zrozumiałe. Mam nadzieję, że po przerażeniu przyjdzie moment że będziemy się tym cieszyć 😁

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈.
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    ❌AMH 2.78 (10/24)—> 1,32 (06/25)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔kariotypy
    ❔pełna diagnostyka hormonalna w szpitalu

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ❌ruch postępowy szybki 5,65
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet
    💊Pentohexal Retard, Fertilman PLUS, Wit D, cholina

📆W planie:
    ❔kariotypy
    ❔seminogram + chromatyna DNA

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    ⏸️ 2.08 ✨
    4.08- beta 23,7 / prog. 32,90
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alicjasss dokładnie 🤣 wszystkie na jeden oddział, a najlepiej z latarkami w telefonie i testami 🤣🤣 nie przyglądaj się za bardzo bo Cię Festiwal Objawów ominie 🤣❤️ też mam nadzieję, że już nie będziesz musiała 🍀😘
    @Vegreet niby właśnie wciąż w grze, ale czy by już nie było jakiegoś cienia ?🤣🙈 ja się czuję jakbym już była z 60dpo🤣
    A jak sobie wyobrazisz, że ktoś Wam go właśnie sprzątnął sprzed nosa to czujesz ulgę czy smutek?🤔
    Ja miałam mieszkanie na kredyt, które sprzedałam po rozstaniu z byłym narzeczonym i żyje 🤣 mój doradca mi powiedział „pierwsze mieszkanie jest jak naleśnik”🤣 wiec nawet jakbyście kiedyś za X lat stwierdzili że no nie (nie życzę Wam tego), to teraz jest taki rynek że raczej nie ma się co bać… PaulinKA słusznie pisze, że DOM to nie tylko mury ❤️
    A co Was powstrzymuje jeśli można zapytać?
    @BuBu90 a robiłaś może też testy w poprzedzających dniach? Ja mam taki trochę smutek, bo myślę, że może chociaż jakiś cień już by się wyłaniał🤔🤣
    @Hope dzięki kochana ❤️ a widzisz, może Twoje pęcherzyki chciały jej zrobić psikusa i teraz się wzięły do działania ✊🏼🍀
    @Babsi 🥹💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:23

Hopex2, Vergeet, Alicjasss lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ✨30.07 ~ misie mają po 700g❤️
    ⏳20.08

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Mola jeszcze jest szansa🙈✊
    Verget my też szukamy domu od roku, w grudniu prawie jeden kupiliśmy, ale potem przy głębszej analizie było tam tyle kwiatków, dobrze, że się w to nie wpakowaliśmy. Trzeba dobrze niestety przemyśleć, może z kimś skonsultować. Trzymam kciuki, żeby szybko udało sie Wam podjąć decyzję 😘
    Misiula gratuluję dorodnych jajeczek 🤩

U mnie dziwnie, lekarka w piątek mówiła, że nic nie rośnie. I raczej owu nie będzie. Testy owu ciemnieją, jajnik zaczyna kłóć i śluz robi się płodny, nie wiem czy przez 3 dni mogło się coś wyodrębnić na pęcherzyk dominujący. 🙃
    O kurcze to co tam się okazało, że się wycofaliście w ostatniej chwili? Ale dobrze, że udało się na czas jednak 🤯
    A co do owu to może jednak pęcherzyk się namyślił w ostatniej chwili, że zacznie startować. Może monitoring był za wcześnie?

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    ⏸️ 2.08 ✨
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Boże Boże
    U mnie 37 stopni i dalej nie chce mi się czekać aż zacznie pipkać termometr 🤣
    Cycki jakieś takie pełne 😁
    Temperatura już powinna spadać i powinnam tracić wodę z organizmu bo tak mam przed @.
    Kurde dziwne to wszystko. Przecież to by był cud, 1dc miałam 11.01. znaczy krwawić tak dosyć sporo zaczęłam o 21 godzinie. Ale no był to okres na pewno.
    seks 17 lub 18.01
    A jajnik na maxa bolał mnie 27 i 28. Ale nie robiłam testów owu.
    W tamtym tygodniu też stary często zaciągał mnie do łóżka, bo akurat był tydzień w domu i uważa, że nigdy nie wiadomo kiedy akurat się uda dzidzi zrobić hehe 😁♥️

Vergeet, Molahonkeey, Babsi lubią tę wiadomość

• Hopex2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    O kurcze to co tam się okazało, że się wycofaliście w ostatniej chwili? Ale dobrze, że udało się na czas jednak 🤯
    A co do owu to może jednak pęcherzyk się namyślił w ostatniej chwili, że zacznie startować. Może monitoring był za wcześnie?

Okazało się, że wkoło są ogromne gospodarstwa rolne zajmujące się hodowlą bydła, więc w lato smród nie do podrobienia 😂
    Dodatkowo nad chatą szła linia wysokiego napięcia, czego nie zauważyliśmy jadąc w ferworze tego, że nam się podoba. I część chaty była wybudowana bez planu xd
    Też jesteśmy pogodzeni z tym, że nie wszystko będzie idealne, ale bez przesady 🙈 jak w tym przypadku. U nas też się wiąże zakup domu z przeprowadzką 100 km od Poznania, ale już tak strasznie chcielibyśmy mieć swój kąt 🥲

Na monitoringu byłam w 8 dc, więc może faktycznie za wcześnie, ale chciałam obgadać z lekarka wyniki i zaplanować dalsze kroki, jak najszybciej 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:39

👩27👨29 kitku 🐈 2022

HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅

Marzec:
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @Alicjasss dokładnie 🤣 wszystkie na jeden oddział, a najlepiej z latarkami w telefonie i testami 🤣🤣 nie przyglądaj się za bardzo bo Cię Festiwal Objawów ominie 🤣❤️ też mam nadzieję, że już nie będziesz musiała 🍀😘
    @Vegreet niby właśnie wciąż w grze, ale czy by już nie było jakiegoś cienia ?🤣🙈 ja się czuję jakbym już była z 60dpo🤣
    A jak sobie wyobrazisz, że ktoś Wam go właśnie sprzątnął sprzed nosa to czujesz ulgę czy smutek?🤔
    Ja miałam mieszkanie na kredyt, które sprzedałam po rozstaniu z byłym narzeczonym i żyje 🤣 mój doradca mi powiedział „pierwsze mieszkanie jest jak naleśnik”🤣 wiec nawet jakbyście kiedyś za X lat stwierdzili że no nie (nie życzę Wam tego), to teraz jest taki rynek że raczej nie ma się co bać… PaulinKA słusznie pisze, że DOM to nie tylko mury ❤️
    @BuBu90 a robiłaś może też testy w poprzedzających dniach? Ja mam taki trochę smutek, bo myślę, że może chociaż jakiś cień już by się wyłaniał🤔🤣
    @Hope dzięki kochana ❤️ a widzisz, może Twoje pęcherzyki chciały jej zrobić psikusa i teraz się wzięły do działania ✊🏼🍀
    @Babsi 🥹💖
    Hm chyba smutek bardziej bo jednak jakoś już tam sobie wyobrażam nas w tym domu. Ale ulgę trochę też bo nienawidzę podejmować decyzji, a co dopiero takich poważnych 😂
    A co nas powstrzymuje- otóż od początku planowaliśmy kupić dom, do którego można od razu wejść, gdyż teraz jesteśmy na wynajmie i nie stać nas żeby jednocześnie wynajmować i spłacać kredyt. Natomiast ten dom się trafił w naszej wymarzonej lokalizacji, w rodzinnej miejscowości męża i miejscowość obok mojej- więc znamy dokładnie te tereny, sąsiadów itp. Tylko, że to dom w stanie deweloperskim więc czeka nas jeszcze mnóstwo pracy. Także dlatego się zastanawiamy czy damy radę płacić kredyt i jeszcze kilka miesięcy wynajmować żeby wykończyć go tylko na tyle, żeby móc tam wejść. Oczywiście nie jest on idealny, ma małą działkę, sąsiadów blisko (bo to takie osiedle domków jednorodzinnych) ale jednak jest to nowy dom, nie stary do remontu a my nie szukamy ideału.

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    ⏸️ 2.08 ✨
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Hm chyba smutek bardziej bo jednak jakoś już tam sobie wyobrażam nas w tym domu. Ale ulgę trochę też bo nienawidzę podejmować decyzji, a co dopiero takich poważnych 😂
    A co nas powstrzymuje- otóż od początku planowaliśmy kupić dom, do którego można od razu wejść, gdyż teraz jesteśmy na wynajmie i nie stać nas żeby jednocześnie wynajmować i spłacać kredyt. Natomiast ten dom się trafił w naszej wymarzonej lokalizacji, w rodzinnej miejscowości męża i miejscowość obok mojej- więc znamy dokładnie te tereny, sąsiadów itp. Tylko, że to dom w stanie deweloperskim więc czeka nas jeszcze mnóstwo pracy. Także dlatego się zastanawiamy czy damy radę płacić kredyt i jeszcze kilka miesięcy wynajmować żeby wykończyć go tylko na tyle, żeby móc tam wejść. Oczywiście nie jest on idealny, ma małą działkę, sąsiadów blisko (bo to takie osiedle domków jednorodzinnych) ale jednak jest to nowy dom, nie stary do remontu a my nie szukamy ideału.
    Boże mamy te same problemy wynajem+ spłacanie kredytu, dlatego też szukamy domu w którym można od razu zamieszkać, ewentualnie nastawiamy się na mały remoncik, który można zrobić mieszkając 😅

👩27👨29 kitku 🐈 2022

HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅

Marzec:
    preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Myśmy zaczęli spłacać kredyt w sierpniu, w listopadzie już mieszkaliśmy żeby nie płacić wynajmu 😅
    Dużo zrobiliśmy sami, żeby nie czekać na ekipy montażowe. Nawet drzwi i schodów nie mieliśmy 🤣
    Ważne, że była łazienka, kuchnia i podłoga w sypialni, resztę robiliśmy po pracy 😅
    Sprzedać można zawsze 😉 na moje lepiej płacić na swoj kredyt niż komuś na wynajem 😅

Hopex2, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(15cs)
    CZEKAMY NA DZIEWCZYNKĘ 😋

preg.png

PCOS.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Insane nie zadzwonili??? 😁😁😁 Już 17!!!🔥 Więc pewnie zwinęli się do domu albo zaraz to zrobią!! 😁
    Czekamy na transfer! ❤️❤️❤️❤️❤️ Kciuki cały czas zaciśnięte ✊✊🍀🤗

M93, PaulinKA, kałamarnica 11, Babsi lubią tę wiadomość

2× IUI ❌️

🧬 IVF:
    02.08 Punkcja: 5🥚➡️ 3MII➡️ PICSI ➡️⁉️🙏

Plan:
    🧘‍♀️ 3 mies. wyciszania endo/adeno + leczenie cytokin 🤠
    ✨️ Transfer: 11.25 (💊 Accofil + Prograf + Encorton + Acard)

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ Insulinooporność
    ✔️ Cykle reg., owulacja • jajowody drożne • wymaz MUCHa OK • brak pasożytów/lamblii/helicobacter
    ✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy OK • histeroskopia + biopsja OK • BMI w normie

🕴️ '90:
    🔹 Seminogram przy dolnej granicy normy (morfologia 2-4%)
    🔹 HBA 77%, Fragmentacja DNA 82% prawidłowych

✨ Just because it's taking time, doesn't mean it's not happening. ✨
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Insane nie zadzwonili??? 😁😁😁 Już 17!!!🔥 Więc pewnie zwinęli się do domu albo zaraz to zrobią!! 😁
    Czekamy na transfer! ❤️❤️❤️❤️❤️ Kciuki cały czas zaciśnięte ✊✊🍀🤗

Ja jestem pewna ,że ta dwa kropki Insane mają się świetnie. Jutro jeden pójdzie do domku mamusi a drugi do śnieżnego przedszkola 😍❤️🤞🍀

Julia24, M93, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹

preg.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiacie humor dziewczyny! Poczytałam Was trochę o tym festiwalu objawów i od razu mi lepiej. A dzień dzisiaj ciężki.

Vegreet rozumiem dylemat z domem. To ogromne zobowiązanie, ale to też nasze marzenie. My wprawdzie jesteśmy w trakcie budowy, ale co jakiś czas zastanawiamy się, czy nie sprzedać budowy i aktualnego mieszkania i nie kupić czegoś gotowego. Dylematy mieszkaniowe są dla mnie najcięższe. Trzymam kciuki za właściwą dla Was decyzję!

Ja dzisiaj rano siknęłam dla sportu. Widzę, jak wygląda teraz kreseczka na sztucznym hcg, podanym podczas transferu, to będę wiedziała, jeśli zacznie ciemnieć. Będę też wiedziała, jeśli zniknie. Chociaż coś zrobiłam, bo to czekanie mnie wykańcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 17:07

Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🤞
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🍀 prog 26,30 ng/ml

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @Babsi 🥹💖

Ja się poxieszam, że nie da się tak konkretnie określić dnia ani godziny owulki. I niektórym dziewczynom testy wychodzą dopiero długo po terminie miesiączki. Także nadzieję miejmy 😁

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet życzę ci abyście znaleźli swój wymarzony dom, ale pamiętaj-czasem trzeba zaryzykować i pójść na całość 😁💪🤞

Mnie naszła trochę nostalgia, że ten marzec i transfer są takie odległe…nie mogę doczekać się tej wizyty u doktorka za 2 tyg, bo wiem że przybliży mnie ona do konkretów już 😕
    Muszę znaleźć sobie zajęcie, żeby czas szybko minął. A tymczasem chata wolna, mąż wraca w piątek więc za chwilę siadam do drugiego sezonu Dark tylko odbiorę swojego maczka 😁

PS. Wam też ten serial dawał aż tak do myślenia? Te cytaty, wstawki itp…mi baaardzo

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Vergeet życzę ci abyście znaleźli swój wymarzony dom, ale pamiętaj-czasem trzeba zaryzykować i pójść na całość 😁💪🤞

Mnie naszła trochę nostalgia, że ten marzec i transfer są takie odległe…nie mogę doczekać się tej wizyty u doktorka za 2 tyg, bo wiem że przybliży mnie ona do konkretów już 😕
    Muszę znaleźć sobie zajęcie, żeby czas szybko minął. A tymczasem chata wolna, mąż wraca w piątek więc za chwilę siadam do drugiego sezonu Dark tylko odbiorę swojego maczka 😁

PS. Wam też ten serial dawał aż tak do myślenia? Te cytaty, wstawki itp…mi baaardzo

Niech Cię pocieszy fakt, że luty to najkrótszy miesiąc w roku 😝, a marzec już za 18dni!!! 🔥🔥🔥 Zanim się obejrzysz będziesz lecieć na transfer! ❤️💪🏻🍀

Vergeet, Misiula, Nowa2024, PaulinKA, kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

2× IUI ❌️

🧬 IVF:
    02.08 Punkcja: 5🥚➡️ 3MII➡️ PICSI ➡️⁉️🙏

Plan:
    🧘‍♀️ 3 mies. wyciszania endo/adeno + leczenie cytokin 🤠
    ✨️ Transfer: 11.25 (💊 Accofil + Prograf + Encorton + Acard)

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ Insulinooporność
    ✔️ Cykle reg., owulacja • jajowody drożne • wymaz MUCHa OK • brak pasożytów/lamblii/helicobacter
    ✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy OK • histeroskopia + biopsja OK • BMI w normie

🕴️ '90:
    🔹 Seminogram przy dolnej granicy normy (morfologia 2-4%)
    🔹 HBA 77%, Fragmentacja DNA 82% prawidłowych

✨ Just because it's taking time, doesn't mean it's not happening. ✨
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Okazało się, że wkoło są ogromne gospodarstwa rolne zajmujące się hodowlą bydła, więc w lato smród nie do podrobienia 😂
    Dodatkowo nad chatą szła linia wysokiego napięcia, czego nie zauważyliśmy jadąc w ferworze tego, że nam się podoba. I część chaty była wybudowana bez planu xd
    Też jesteśmy pogodzeni z tym, że nie wszystko będzie idealne, ale bez przesady 🙈 jak w tym przypadku. U nas też się wiąże zakup domu z przeprowadzką 100 km od Poznania, ale już tak strasznie chcielibyśmy mieć swój kąt 🥲

Na monitoringu byłam w 8 dc, więc może faktycznie za wcześnie, ale chciałam obgadać z lekarka wyniki i zaplanować dalsze kroki, jak najszybciej 🙈
    O kurcze to faktycznie dość mocne argumenty, dobrze że się nie wkopaliście w to. No ale to prawda, też mamy silną potrzebę już posiadania swojego kąta, a nie wynajmowania kolejne lata i niemożność decydowania o niczym, nawet powieszeniu głupiego obrazka na ścianie. No i płacenie komis grube tysiące co miesiąc, lepiej to władować w swój własny kredyt. To wy poprzestaliscie na razie czy rozglądacie się dalej?

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    ⏸️ 2.08 ✨
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa luty jest króciutki. Czas leci niemiłosiernie szybko. Jeszcze tylko walentynki, tłusty czwartek i na dzień kobiet będziesz miała jednocześnie Dzień Matki 😁😁♥️♥️

Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ