mierzenie tempetarury - GDZIE? :)
-
hej, nie mogłam znaleźć podobnego tematu.. mam pytanie dot. miejsca mierzenia temperatury. Co prawda uczono mnie na studiach, że człowiek ma różną temperaturę w różnych miejscach ciała ale chciałam zweryfikować jak to wygląda w rzeczywistości. Otóż: mierzę temperaturę termometrem elektronicznym i pod pachą wynik jest fałszywy bo za każdym razem inny (dzisiaj miałam 36,6), pod językiem trochę wyższy... a "TAM NA DOLE" 37,2... wiem, że najlepiej mierzyć przez cały cykl w jednym miejcu ale ja ogólnie nie robiłam wykresu w tym miesiącu i dałam trochę na luz. Gdzie najlepiej Wam się mierzy temperaturę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 09:49
-
Mam to samo pytanie, jak mierze pod jezykiem to wychodza mi rozne w odstepie 2 minut, teraz zaczelam mierzyc pod pacha, a wy ?Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków
-
nick nieaktualnypod pachą wynik jest najmniej wiarygodny:) najlepiej mierzyć dopochwowo bądź w ... dupci ja mierze w drugim miejscu i wykresy są "stabilne". To podobno najbardziej wiarygodna temperatura
gwiazdeczka, gdziekolwiek nie bedziesz merzyc 2 razy temp to bedzie się różnic bo za 2 razem termometr jest już nagrzany. ZAWSZE mierzymy tylko RAZ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-