Mocny ból brzucha na początku ciąży
-
Miesiączka spóznia mi się 4 dzień... Robiłam test - wyszedł pozytywny więc zakładam że jestem w ciąży.
Strasznie się boję bo jestem po biochemicznej.
Biore luteine 2x dziennie ale nie wiem czy to coś da. W dniu owulacji endo miało 7 cm..
I tak strasznie boli mnie brzuch, to taki ciężki do opisania ból, boli tak po lewej stronie jakby jajnik ale ból promieniuje aż do stóp i kręgosłupa. Czy to normalne ? Dodam ze w weekend mnie tak nie bolało, właśnie wróciłam z pracy(praca fizyczna) -
Zaborowo, silny ból powinnaś skonsultować z lekarzem. Ja miałam najpierw jednodniowe plamienie, a później bóle jak przed okresem, do tego brzuch zaczął mi twardniec. moja dr zaleciła 3x1 nospe i zwiększyła mi dawkę duphastonu. Dziś 23 dni po owulacji wszystko jest w najlepszym porządku ból może mieć różne podłoże... np powiększająca sie macica, rosnące ciałko żółte, ale też ciąża pozamaciczna albo skurcze mogące prowadzić do poronienia. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoja kropeczke!!!
-
zaborowj a robiłaś może bHCG? Testów robiłam już co niemiara i taka cienka kreseczka w miejscu gdzie powinna być testowa, pojawia się czasem właśnie na bobotestach (bo z tego co widzę to robiłaś bobotest) w miejscu załamania tego paseczka. miałam już taką niejedną i niestety test nie okazał się pozytywny. Zrób inny test lub najlepiej badanie z krwi.3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Mnie tez przez ostatni tydzien bardzo bolal brzuch, tak jak na okres, na szczescie dzisiaj jest pierwszy dzien kiedy nie boli. czytalam troche na ten temat i podobno dopoki nie ma krwawienia to powinno byc ok, czasami burza hormonalna przyczynia sie wlasnie do pobolewania podbrzusza.
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
Nie miałam zamiaru Cię straszyć, dzielę się tylko moim doświadczeniem z tymi testami..
bHCG można zbadać nawet popołudniu, nie trzeba być na czczo, a jeśli na prawdę nie dasz rady podjechać, to zrób drugi test, kreska powinna od tamtej pory mocno ściemnieć jeśli to ciąża. Trzymam kciuki!3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
No właśnie w moim labolatorium można tylko do 9 ( mieszkam w miasteczku) a najblizej mam 40 km od domu drugie więc itak bym po pracy nie zdąrzyła.
Robie jutro drugi test, mam nadzieje że wyjdzie już ładny, chociaż teraz sama sie zastanawiam czemu od razu zalozyłam że to ciąża Poczytalam fora i faktycznie taka kreska może oznaczać albo brak ciąży albo małe stężenie. Nie nastawiam się już żeby się nie rozczarować. Dziękuje za rady, pozdrawiam -