Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Możliwość ciąży m
Odpowiedz

Możliwość ciąży m

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anonimka Nowa

Wysłany: 6 czerwca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pewną zagwozdkę. Według kalendarzyka z aplikacji (nie prowadzę żadnych obserwacji, bo na ten moment nie staramy się o dziecko) 25 maja miałam owulację (15dc) (możliwe, że tak było przez to, że mniej więcej wiem jaki mam wtedy śluz, ale nie jestem tego pewna) wtedy mogło dojść do zapłodnienia. 6 dni (21 dc) po zauważyłam przy podcieraniu brązowy lekki śluz, tak było parę razy w ciągu tego dnia), następnego dnia (22dc) w poniedziałek w tym tygodniu „przerodziło się” to w plamienie o kolorze jasno czerwonym i trwało tak naprawdę do wczoraj (26dc), w sumie na cały dzień wystarczyłby mi jeden tampon, który i tak nie nasiąkał, nie było żadnych skrzepów. (te krwawienie było takie skąpe, że nic nie było przez jakiś czas, później coś tam wyleciało, znów nic nie było i tak dalej, tak na raty, ale megaa mało tego ogólnie) Teraz się zastanawiam, bo nigdy nie zdarzyło
    mi się, żeby @ przyszedł 8 dni wcześniej, wygląda zupełnie inaczej, zawsze mam skrzepy i jest dosyć ciemny, zazwyczaj mam wtedy biegunkę i mocne bóle brzucha. Tym razem nic, oprócz paru ukłuć w jajniku. Poza tym strasznie mi się kręciło w głowie i słabo się czułam. Zrobiłam dziś betę wyszło mi z niej, że nie jestem w ciąży, jeśli wtedy była owulacja to jest 12dpo, czy to już daje ostateczny pogląd na to, że tej ciąży nie ma? czy jeśli by była to choć minimalne stężenie hormonu hcg byłoby obecne w mojej krwi? Czy to dopiero dzieje się 48h po zagnieżdżeniu czyli mogłoby cos dopiero wyjść w poniedziałek? I czy to w ogóle możliwe, żeby ten zarodek się tak długo zagnieżdżał od poniedziałku (22dc do 27dc) Nie wiem sama co mam myśleć, żadnych totalnie objawów jak na okres, to krwawienie też mega dziwne, wiem że są odstępstwa od standardowych miesiączek i zdarza się, że jest różnie, ale u mnie okres wygląda tak, że 1,2 dzień i często 3 jest obfity, dopiero 4,5 dnia się zmniejsza. Według Was powinnam wykonać jeszcze badania czy już nie ma żadnej szansy? Nawet nie wiem czy mam to sobie zapisywać jako okres, czy też nie😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 19:34

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ