X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Polubiłam za domniemany objaw bo za poddawanie już nie,aczkolwiek wiem doskonale,że po którejś z rzędu porażce faktyczne ciężko wykrzesać entuzjazm…

W ogóle powiem Wam Dziewczyny,w sensie napisze,że dla mnie ciąża to jakiś stan nieosiągalny,coś nierealnego,wiecie…to,że będę kiedykolwiek w ciąży to tak samo jakby ktoś mi powiedział,że jutro wyląduje UFO.Pierwsza myśl,taaaa jasne.Niby wiem,że to się dzieje,ludzie mają dzieci ale w moim przypadku to kosmicznie niewyobrażalne🥴

Nie chodziło mi, że się poddaje 😉, bo nie zamierzam odpuścić!! 🔥 Chodziło mi o to, że nie wierzę już swojej intuicji i przeczuciom 😁, tylko czekam na wynik! 🤗

Wszystkie się doczekamy!!! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 17:49

Slava, pelnawiary, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24,0 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Ale Ty kochana nie musisz sobie już nic wyobrażać, bo to Twoja rzeczywistość! 😁

Na razie jest mi lżej jak wiem, że w czwartek pojadę na USG nie licząc na nic dobrego…🥺 nie chce myśleć, że będzie dobrze, żeby się totalnie nie załamać później

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej 🥰

Ja już po wizycie. Szału nie ma generalnie, ale są też plusy. Pęcherzyk w prawym jajniku największy ma 12mm, endometrium max 7mm. Więc tu się nic nie szykuje - a przynajmniej nie w najbliższych dniach.
    Ale plusy są, bo torbiel się zmniejszyła do 19mm (z 50mm) i 'bardzo ładnie się wchłania'.

Mam namiar na lekarza, o którym już słyszałam dużo dobrego, z kliniki Bocian, i chyba umówię nas na wizytę, a przynajmniej dowiem się jakie terminy.

Tego cyklu nie skreślamy, bo owulacja może być po prostu później, za tydzień mam kolejny monitoring i zobaczymy. Ale już nie stymulujemy w tym cyklu, ma się torbiel ładnie wchłonąć a przy okazji prześledzimy cykl naturalny.

W kolejnym cyklu Lametta, w jeszcze kolejnym chciałabym już IUI, ale być może się nie uda przez urlop, wtedy jeszcze jeden cykl z Lametta (piąty i ostatni), a IUI w kolejnym po powrocie (czyli w lipcu).

Jutro robimy z Mężem ostatnie badania z zaleconych przez dr Jarosz i umawiam się na kontrolną wizytę do niej.

Także widzicie, idzie do przodu, ale maleńkimi kroczkami. Ale mam jakiś taki spokój w sobie po tej wizycie. Przynajmniej nic nowego dziwnego nie wyskoczyło dodatkowo, a plan będę powolutku realizować. 😉

PaulinKA, brilka, Loraa, Julia24, Kociara20996, Kaliope, Slava, Nowa2024, Babsi, pelnawiary, Vergeet, Motylek93 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r.

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna w toku.
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️

✨I know it's worth it. ✨
  • brilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam wyniki KIRów, czy mogę prosić o waszą interpretację?

Zrzut-ekranu-2025-04-15-o-18-02-40.png

Julia24 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Kałamarnica , faktycznie z Twojego wpisu można wyczytać spokój i sukcesywną realizację planu! Zgadzam się, nie ma co stymulować torbieli, lepiej niech owulka przyjdzie później, niż byś miała zrobić sobie krzywdę 🥰

Bardzo trzymam za Ciebie kciuki, i o ile zgadzam się poniekąd z @pelnawiary i tym, że ciążę wydają się nam chwilami nieosiągalne i niewyobrazalne- to chce wierzyć i wierzę że prędzej niż później wszystkie się spotkamy na ciążowym, elitarnym wątku:))) 😗😗😗

Edit- brilka ja nie pomogę ale chętnie się dowiem 😄 na pewno ktoś mądrzejszy zaraz się wypowie. A co mówi Kolega Chat?

Edit 2: kir AA, to genotyp hamujący, czy mąż robił HLA-c?
    Screenshot-20250415-181131-Photos.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 18:12

brilka, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • brilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, nie robiliśmy, robiłam tylko kiry bo byłam przekonana, że wynik będzie inny i uznałam, że zrobimy wersje badań ekonomiczną, szczególnie że to ja drążę bez wskazań lekarskich.

03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ⌛️CD138

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochana, doskonale rozumiem i też bym zaczęła od swojego KIRu !
    Chyba przy tym wyniku musicie jednak zbadać partnera i dopiero wtedy interpretować wyniki...?
    Eh No i widzisz czasem jakieś badanie robi się trochę intuicyjnie a okazuje się że warto, bo może pomóc nakreślić sytuację...

Uściski brilko, wiem że w razie potrzeby znajdziecie specjalistę który Was pokieruje... 🫂🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 18:16

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ❌️Polip w macicy

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, teraz tylko czekać na info o kredycie 🙈❤️

@Nowa cieszę się kochana, odpoczywaj na spokojnie ❤️ niech się tam krwiak rozpuszcza, a bobasek sobie hasa w spokoju 🍀💕

Dziewczyny, dla mnie nadal to jest z lekka nierealne a kończę 9 tydzień… myślę że jak się marzy o czymś i to marzenie zaczyna się spełniać to potrzeba trochę czasu żeby w ogóle do siebie dopuścić ten fakt jaki realny 🥰 Wszystkie sobie świetnie poradzicie, niektóre marzenia zajmują trochę więcej pracy nerwów i czasu ale spotkamy się na ciążowej stronie 🫂💕🍀✊🏼

Puściłam Bridget (ta co leci w kinach teraz) i już beczałam po 15 min… 🙈

Nowa2024, pelnawiary, Vergeet lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ⏳16.04 ✨

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Dziewczyny, dostałam wyniki KIRów, czy mogę prosić o waszą interpretację?

Zrzut-ekranu-2025-04-15-o-18-02-40.png

Polubiłam za to, że zrobiłaś to badanie! ❤️ Ja też się zbieram. I zrobiłabym dokładnie tak samo, jak Ty, czyli najpierw swój KIR, a potem ewentualnie partnera badać. Ktoś tu kiedyś rekomendował takie postępowanie.
    Zinterpretować sama nie potrafię. Może na monitoringu spytaj? W klinice masz monitoring?

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24,0 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Heeeej 🥰

Ja już po wizycie. Szału nie ma generalnie, ale są też plusy. Pęcherzyk w prawym jajniku największy ma 12mm, endometrium max 7mm. Więc tu się nic nie szykuje - a przynajmniej nie w najbliższych dniach.
    Ale plusy są, bo torbiel się zmniejszyła do 19mm (z 50mm) i 'bardzo ładnie się wchłania'.

Mam namiar na lekarza, o którym już słyszałam dużo dobrego, z kliniki Bocian, i chyba umówię nas na wizytę, a przynajmniej dowiem się jakie terminy.

Tego cyklu nie skreślamy, bo owulacja może być po prostu później, za tydzień mam kolejny monitoring i zobaczymy. Ale już nie stymulujemy w tym cyklu, ma się torbiel ładnie wchłonąć a przy okazji prześledzimy cykl naturalny.

W kolejnym cyklu Lametta, w jeszcze kolejnym chciałabym już IUI, ale być może się nie uda przez urlop, wtedy jeszcze jeden cykl z Lametta (piąty i ostatni), a IUI w kolejnym po powrocie (czyli w lipcu).

Jutro robimy z Mężem ostatnie badania z zaleconych przez dr Jarosz i umawiam się na kontrolną wizytę do niej.

Także widzicie, idzie do przodu, ale maleńkimi kroczkami. Ale mam jakiś taki spokój w sobie po tej wizycie. Przynajmniej nic nowego dziwnego nie wyskoczyło dodatkowo, a plan będę powolutku realizować. 😉

Kochana to wszystko brzmi jak działanie do przodu i konkret plan - cieszę się że jesteś spokojna 🥹🫂🍀 super że torbielucha pomału znika ❤️

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ⏳16.04 ✨

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilko, trzeba zrobić HLA-C, genotyp AA bardzo utrudnia implantację, ale na to dostaje się Accofil i kobiety zachodzą w ciążę.

Julia24, brilka lubią tę wiadomość

• brilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Polubiłam za to, że zrobiłaś to badanie! ❤️ Ja też się zbieram. I zrobiłabym dokładnie tak samo, jak Ty, czyli najpierw swój KIR, a potem ewentualnie partnera badać. Ktoś tu kiedyś rekomendował takie postępowanie.
    Zinterpretować sama nie potrafię. Może na monitoringu spytaj? W klinice masz monitoring?
    Tak, w klinice. Wyślę męża teraz na HLA-C, może będą wyniki przed wizytą. Teraz wyrobili się w tydzień to może zdążą...

Opadły mi ręce dziewczyny, naprawdę robiąc to badanie myślałam, że to będzie formalność, a im więcej teraz czytam tym mniej mi się podoba to co widzę.

Aksandra, a czy ja też mam zrobić to badanie czy tylko mąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 18:32

03/25 cb? (13 cs)

⌛️CD138

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Heeeej 🥰

A tak się martwiłaś że nic nie będzie a owulacja pewnie będzie później :) super że macie już plan działania na kolejne miesiące trzymam kciuki aby się udało szybciej niż myślisz 🍀🤞🥰

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta
    🩸10.04

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa skopa ci dam.
    Słuchajcie, skoro tak lubicie chata gpt, to może nowa zetkniesz na to co napisał:
    Hej! W wieku ciąży 5+3 (czyli 5 tygodni i 3 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki) w USG dopochwowym zazwyczaj już powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy i często również pęcherzyk żółtkowy, ale zarodek z widocznym biciem serca może jeszcze się nie pokazać — i to jest nadal w granicach normy.

Oto jak to zwykle wygląda na tym etapie:

5+0 do 5+5: pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy – tak;

zarodek – czasem już widać, ale często pojawia się dopiero w 6. tygodniu;

bicie serca – najczęściej widoczne dopiero od 6+0 do 6+5.

Jeśli w 5+3 widać sam pęcherzyk ciążowy (zwykle w macicy) – to już jest dobry znak. Jeśli jest też pęcherzyk żółtkowy, to bardzo dobrze. Brak zarodka na tym etapie nie musi jeszcze niczego złego oznaczać, tylko może świadczyć o tym, że ciąża jest "młodsza" niż kalendarzowo – co przy owulacji np. 2–3 dni później jest całkiem normalne.

I ograniczysz stresy dla swojej ciąży? 😁

Nowa2024, kałamarnica 11, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    IMSI:
    20 🥚 ➡️ 12 zapłodnień ➡️niedobitek 5BB❄️
    FET 15.04 ⌛🍀
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Tak, w klinice. Wyślę męża teraz na HLA-C, może będą wyniki przed wizytą. Teraz wyrobili się w tydzień to może zdążą...

Opadły mi ręce dziewczyny, naprawdę robiąc to badanie myślałam, że to będzie formalność, a im więcej teraz czytam tym mniej mi się podoba to co widzę.

Tylko mężczyzna...

jeju, no totalnie domyślam się że rozwaliło Ci to głowę, takie badania podobnie jak kariotypy często robi się by odhaczyc i iść dalej, ehh...
    Ale tak jak Ola napisala- jak trzeba będzie to się leczy! Nauka ma to juz opanowane ❤️

📌kariotypy OK
    ❌️Polip w macicy

✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Dzięki dziewczyny, teraz tylko czekać na info o kredycie 🙈❤️

@Nowa cieszę się kochana, odpoczywaj na spokojnie ❤️ niech się tam krwiak rozpuszcza, a bobasek sobie hasa w spokoju 🍀💕

Dziewczyny, dla mnie nadal to jest z lekka nierealne a kończę 9 tydzień… myślę że jak się marzy o czymś i to marzenie zaczyna się spełniać to potrzeba trochę czasu żeby w ogóle do siebie dopuścić ten fakt jaki realny 🥰 Wszystkie sobie świetnie poradzicie, niektóre marzenia zajmują trochę więcej pracy nerwów i czasu ale spotkamy się na ciążowej stronie 🫂💕🍀✊🏼

Puściłam Bridget (ta co leci w kinach teraz) i już beczałam po 15 min… 🙈

Molahonkeey a gdzie można zobaczyć nową Bridget ?
    Ja ją kocham, a w Niemczech wszystko z dubbingiem

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Heeeej 🥰

Kałamarnica podoba mi się podejście małych kroków do celu. 🍀🍀🍀

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy ja niestety chyba nigdy nie ograniczę stresów…🥺 tak już mam. Wszystko mnie martwi na każdym etapie. A teraz jeszcze jestem obrażona na doktorka, że mało informacji mi daje 🤯

Kałamarnica cieszę się, że czujesz się dobrze po tej wizycie. Masz mega plan, wiesz co dalej robić, badania, konsultacje, wizyty, iui w planach…masa tego! Ale życzę ci, żeby po drodze zaskoczyły cię dwie kreski i żebyś jednak tych wszystkich planów nie musiała realizować 🤞🍀😍

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Wystarczy HLA-C tylko męża. Brilko, bardzo dobrze, że zrobiłaś to badanie, bo teraz możesz ten czynnik w pewnym sensie kontrolować. Accofil jest w zastrzykach.

brilka lubi tę wiadomość

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 💕 kocham się tu z Wami dzielić wszystkim, tak się cieszę, że mogę. Bo Wy doradzicie, poklepiecie po plecach, a czasem jak trzeba sprowadzicie do pionu.

Brillko, my jutro robimy te badania zgodnie z zaleceniem dr Jarosz. Ja KIRy, mąż HLAC, i crossmatch. Też się boję tego, co tam zobaczę. Ale to nie znaczy, że nie ma rozwiązania. 100 lat temu nie było, a teraz już medycyna jest tak do przodu, że to nie jest żaden wyrok. Przepraszam, że spytam - w jakim labie robiłaś, że tak szybciutko te wyniki przyszły?

Dziewczyny, w ubiegłym tygodniu pisałam Wam, że moja młodsza koleżanka z pracy obwieściła ciążę i przeżywałam to. Dziś napisała mi, że beta spadła... jak się okazało, to był bardzo bardzo wczesny etap. I...wiecie jak się czuję. Że jej zazdrościłam i że byłam zła i rozgoryczona, a teraz ona przeżywa stratę. Ech... muszę to przeboleć i starać się nie karać się za takie myślenie, bo to automat.

Julia24, brilka lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r.

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna w toku.
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️

✨I know it's worth it. ✨
‹‹ 110 111 112 113 114
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ