Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Negatywy a ciąża.
Odpowiedz

Negatywy a ciąża.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fooskate Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mam 29-30 dniowe cykle, regularne. Ostatnia @ miałam 13 sierpnia. 30 sierpnia było przytulanie, ale bez finału w trakcie, później 3.09 tak samo. 10.09 było przytulanie do końca, 12-13.09 powinnam dostać @, ale do tej pory się nie zjawiła. Testowałam 20.09 i 23.09 oba negatywne (co prawda 23.09 po południu). Ginekologa mam dopiero 13.10. Zastanawiam się czy, któraś w podobnej sytuacji była i jednak okazało się, ze to ciąża. Oczywiście na betę się wybieram - w czwartek wiec wynik w piątek. Nie mniej po prostu się zastanawiam czy jest choć cień szansy, ze to ciąża.

4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dzień dobry, mam 29-30 dniowe cykle, regularne. Ostatnia @ miałam 13 sierpnia. 30 sierpnia było przytulanie, ale bez finału w trakcie, później 3.09 tak samo. 10.09 było przytulanie do końca, 12-13.09 powinnam dostać @, ale do tej pory się nie zjawiła. Testowałam 20.09 i 23.09 oba negatywne (co prawda 23.09 po południu). Ginekologa mam dopiero 13.10. Zastanawiam się czy, któraś w podobnej sytuacji była i jednak okazało się, ze to ciąża. Oczywiście na betę się wybieram - w czwartek wiec wynik w piątek. Nie mniej po prostu się zastanawiam czy jest choć cień szansy, ze to ciąża.
    Jak finał byl tylko 2-3 dni przed terminem miesiączki to wątpię bo skoro facet nie skończył to marne szanse mimo że jakieś są bo plemniki wychodzą nawet przed wytryskiem. Jeśli testy negatywne to nie ma co się łudzić i szkoda twojej kasy na bete. 10 dni po terminie miesiączki to testy dodatnie powinny wyjść nawet popołudniu, u mnie w pierwszej ciąży 18 dpo czy niecały tydzień po terminie miesiączki wyszedł gdzieś koło 18/19 pozytywny test ciążowy. Do Ginekologa idź ale do tego czasu pewnie już dostaniesz @. Jest jakieś przesilenie jesienne chyba bo u mnie też się wszystko opoznilo i nie jestem w ciąży

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Fooskate Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zadzwoniłam do ginekolog mojej i kazała iść na betę i będziemy kombinować co dalej. Zapomniałam dopisać ze jestem po dwóch poronieniach (3 lata temu i półtora roku temu). Zadzwoniłam do niej w sumie dlatego, ze dziś rano zrobiłam test (został mi jeden to stwierdziłam ze co ma się marnować ;p) i pojawiła się blada kreska, co prawda po 10 minutach już jej nie było, ale obawiam się, ze jeżeli nie ciąża to coś może być nie tak skoro coś sie na teście pojawiło.

4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ