Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Nie wiem co myśleć.
Odpowiedz

Nie wiem co myśleć.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki mały problem. Mam dwie córeczki, więc nie staraliśmy się o kolejne dziecko. Mimo to spóźnia mi się @ Jestem w 45 dniu cyklu. Miesiączki mam nieregularne ale nigdy aż tak. Objawy jako takie może mam albo tylko sie nakręcam już sama nie wiem. Testy zrobione trzy - negatywne. Byłam u gina na usg nic nie widać, jedynie endometrium dosyć grube 19mm. Dostałam duphaston, 3x1 przez 4 dni. Po tym czasie mam czekać kolejne 3 dni i albo dostane miesiączkę albo jestem w ciąży. Wszystko było ok ale poczytałam dzisiaj i dowiedziałam się że jeżeli jestem w ciąży to odstawienie duphastonu może spowodować poronienie. Nie wiem już co myśleć. Pomóżcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na betę i zobacz czy jesteś

• kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak i powiedziałam to mojemu lekarzowi ale on stwierdził że to też może być za wcześnie. Od kiedy w ogóle przez betę można wykryć ciążę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz iść w tym Tyg jak masz 45dc,jeśli nic nie wyjdzie to pewnie bedziesz musiała poczekać na @jak ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że od 30dc można już wykryć tylko ty masz nieregularne więc nie wiadomo kiedy miałaś 2faze

• kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem. Jakoś nigdy specjalnie tym sie nie interesowałam. Dwie pierwsze córeczki były planowane. Tak po prostu zdecydowaliśmy i już były. Nad trzecim dzieckiem nigdy nie myśleliśmy. Tzn sercem owszem może i czasem chciałam, ale rozum podpowiadał mi co innego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ