X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Nie wiem co myśleć.
Odpowiedz

Nie wiem co myśleć.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki mały problem. Mam dwie córeczki, więc nie staraliśmy się o kolejne dziecko. Mimo to spóźnia mi się @ Jestem w 45 dniu cyklu. Miesiączki mam nieregularne ale nigdy aż tak. Objawy jako takie może mam albo tylko sie nakręcam już sama nie wiem. Testy zrobione trzy - negatywne. Byłam u gina na usg nic nie widać, jedynie endometrium dosyć grube 19mm. Dostałam duphaston, 3x1 przez 4 dni. Po tym czasie mam czekać kolejne 3 dni i albo dostane miesiączkę albo jestem w ciąży. Wszystko było ok ale poczytałam dzisiaj i dowiedziałam się że jeżeli jestem w ciąży to odstawienie duphastonu może spowodować poronienie. Nie wiem już co myśleć. Pomóżcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na betę i zobacz czy jesteś

• kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak i powiedziałam to mojemu lekarzowi ale on stwierdził że to też może być za wcześnie. Od kiedy w ogóle przez betę można wykryć ciążę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz iść w tym Tyg jak masz 45dc,jeśli nic nie wyjdzie to pewnie bedziesz musiała poczekać na @jak ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że od 30dc można już wykryć tylko ty masz nieregularne więc nie wiadomo kiedy miałaś 2faze

• kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem. Jakoś nigdy specjalnie tym sie nie interesowałam. Dwie pierwsze córeczki były planowane. Tak po prostu zdecydowaliśmy i już były. Nad trzecim dzieckiem nigdy nie myśleliśmy. Tzn sercem owszem może i czasem chciałam, ale rozum podpowiadał mi co innego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ