Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Nie wiem co myśleć.
Odpowiedz

Nie wiem co myśleć.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki mały problem. Mam dwie córeczki, więc nie staraliśmy się o kolejne dziecko. Mimo to spóźnia mi się @ Jestem w 45 dniu cyklu. Miesiączki mam nieregularne ale nigdy aż tak. Objawy jako takie może mam albo tylko sie nakręcam już sama nie wiem. Testy zrobione trzy - negatywne. Byłam u gina na usg nic nie widać, jedynie endometrium dosyć grube 19mm. Dostałam duphaston, 3x1 przez 4 dni. Po tym czasie mam czekać kolejne 3 dni i albo dostane miesiączkę albo jestem w ciąży. Wszystko było ok ale poczytałam dzisiaj i dowiedziałam się że jeżeli jestem w ciąży to odstawienie duphastonu może spowodować poronienie. Nie wiem już co myśleć. Pomóżcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na betę i zobacz czy jesteś

• kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak i powiedziałam to mojemu lekarzowi ale on stwierdził że to też może być za wcześnie. Od kiedy w ogóle przez betę można wykryć ciążę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz iść w tym Tyg jak masz 45dc,jeśli nic nie wyjdzie to pewnie bedziesz musiała poczekać na @jak ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że od 30dc można już wykryć tylko ty masz nieregularne więc nie wiadomo kiedy miałaś 2faze

• kacola Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem. Jakoś nigdy specjalnie tym sie nie interesowałam. Dwie pierwsze córeczki były planowane. Tak po prostu zdecydowaliśmy i już były. Nad trzecim dzieckiem nigdy nie myśleliśmy. Tzn sercem owszem może i czasem chciałam, ale rozum podpowiadał mi co innego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ