X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🌊 Niech wytrwałość nam się zwraca, bobas życie poprzewraca! 🤰🏼🎠
Odpowiedz

🌊 Niech wytrwałość nam się zwraca, bobas życie poprzewraca! 🤰🏼🎠

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia ją mocno trzymam za was kciuki! Już nie jedna sytuacja tutaj udowodniła, że wystarczy jeden wojownik!! 💪🏼 zaciskam wszystkie kciuki i wszystkie mięśnie jakie posiadam za was 🩷

Ja dzięki życzliwości Smerfelinki mam termin do dr Jarosz już na tą środę o 14 🥹

Ann35, Księgowa, PaulinKA, ENDOGIRL+PCOS, Migotka96, Smerfelinka, HimalayanDream, pelnawiary, Loraa, Wyobraźnia87, brilka, Motylek93, Insane lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈.
    3 BEZSENSOWNE stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna

👩🏼‍🦱
    ❌AMH 2.78 (10/24)—> 1,32 (06/25)
    ❌lekka IO- glucophage 1500
    ❌hashimoto- Letrox 25/50
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet
    ✅własne owulacje
    ❌ PAI-1 - 4G/5G heterozygota
    ❌ KIR AA

📆W planie:
    ❔kariotypy
    ❔pełna diagnostyka hormonalna w szpitalu
    ❔histeroskopia

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ❌ruch postępowy szybki 5,65
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅onkopakiet
    💊Pentohexal Retard, Fertilman PLUS, Wit D, cholina

📆W planie:
    ❔kariotypy
    ❔seminogram + chromatyna DNA
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    U mnie wiadomości niezbyt optymistyczne. Dostałam telefon od embriologa. Z 11 pobranych pęcherzyków 6 było zdolnych do zapłodnienia, ale zapłodnił się tylko 1. Tak więc mamy tylko jednego Wojownika w którego bardzo chcę wierzyć ale znam statystyki i jakoś nie jest mi z tym łatwo. Plus jest taki że morfologicznie plemniki były prawidłowe, chociaż było ich malutko. Tak bardzo chcę wierzyć że ten jeden zarodek jest tak silny że dotrwa do czwartku a później wczepi się we mnie i zostanie aż do porodu 🥺
    Może wiadomości nie są optymistyczne, ale jest szansa i jest nadzieja ✊🏼✊🏼✊🏼
    Będziemy z całych sił afirmować i trzymać kciuki za dzielnego walecznego kropka !!! ❤️
    Na tym forum dzieją się cuda ☺️🙌

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

👩🏻 35 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
    Starania o 3 bombelka

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
    💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
    💔 05.05- pilna punkcja łożyska
    💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
    ———————————————————

⏳08.2025 - 2cs 🌈
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    U mnie wiadomości niezbyt optymistyczne. Dostałam telefon od embriologa. Z 11 pobranych pęcherzyków 6 było zdolnych do zapłodnienia, ale zapłodnił się tylko 1. Tak więc mamy tylko jednego Wojownika w którego bardzo chcę wierzyć ale znam statystyki i jakoś nie jest mi z tym łatwo. Plus jest taki że morfologicznie plemniki były prawidłowe, chociaż było ich malutko. Tak bardzo chcę wierzyć że ten jeden zarodek jest tak silny że dotrwa do czwartku a później wczepi się we mnie i zostanie aż do porodu 🥺

Wyobraźnia wystarczy tylko jeden ❤️
    Trzymam kciuki.

Brillka - a Twoj wynik świetny. Cieszę sie ze znalazłaś klinike, która tak dobrze Cie poprowadziła.
    To pokazuje ze nie każda klinika jest dla każdego i jak cos jest nie tak, warto zmienić.
    Teraz trzymam kciuki za wyniki badań.

Smerfelinko - cieszę sie, ze to był falszywy alarm i jesteś juz w domu.

Motylku- super wieści.

Paulinka - myślę, ze byłabyś świetna prowadzącą 🥹

Smerfelinka, Vergeet, Wyobraźnia87, Motylek93 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
    30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
    2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
    17.09 - połówkowe ⏳️

Chwilo trwaj!

preg.png
  • ENDOGIRL+PCOS Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Podczytuję Was od lipca i za namową Vergeet postanowiłam w końcu dołączyć 😅

Moja historia, jak w opisie. Minęły właśnie 2 lata bezskutecznych starań. Po drodze wyszła endometrioza III stopnia, adenomioza, PCOS... Brak swoich owulacji. Byłam stymulowana od stycznia do kwietnia (dr Kłosowicz). Potem histeroskopia u dr Janowca, a tam pogrom, bo polipy, zrosty, zapalenie endometrium (niby usunięte, wyleczone). Teraz był mój ostatni cykl stymulowany u dr Estery, bo postanowiłam zmienić na dr Strusa 🥹 Jakoś w tym Jaworznie czułam, że tylko stymulacja i nic więcej. Nie dochodzi do zapłodnienia 🫡

U dr Strusa konkretny plan działania. Miałam teraz zrobić AMH (rok temu 4,48). Mówił, że jak spadło poniżej 2 to będzie kierował na wspomaganie rozrodu, a jak powyżej to mamy czas na diagnostykę i badania. Wyszło 3,64 także super 🥰 Kolejna wizyta u niego 6 października (mąż ponowny seminogram, mamy zrobić oboje kariotypy, to AMH i podstawy czyli LH, FSH i estradiol). Ja jeszcze w sierpniu zrobiłam sobie kiry dla samej siebie (mam BX i z tego co wyczytałam to brak jednego kiru implantacyjnego), więc mu pokażę w październiku. Na kolejnej wizycie ma mi sprawdzać pęcherzyki. A 27 lutego pobyt diagnostyczny w Krakowie 😅

Mam wrażenie, że po prostu zaczynamy od początku, ale tak ma być, w dobrych rękach jestem, także w doktorku nadzieja 😁❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 14:42

Migotka96, Vergeet, Wyobraźnia87, Motylek93 lubią tę wiadomość

▫️28 lat
    🍼 starania od sierpnia 2023
    ❌️ endometrioza III stopnia, PCOS, adenomioza, niedoczynność tarczycy, brak swoich owulacji
    ❌️ histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów
    ✅️ drożność lipiodolem - oba jajowody drożne (na lewym torbiel endometrialna 26 mm)
    ❌️ 6 stymulacji Lametta + Ovitrelle (styczeń-lipiec) • 6 potwierdzonych owulacji
    ✅️ BX (brak jednego kiru implantacyjnego - 2DS3)

✅️ AMH 4,48 (lipiec 2024) -> 3,64 (sierpień 2025)

📅 plan na najbliższy czas:
    ▫️kariotypy obojga
    ▫️wizyta w październiku
    ▫️pobyt diagnostyczny w szpitalu
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Slava, ja nie mam termometru dousznego wiec nie podpowiem, mam taki "owulacyjny" microlife i wydaje sie spoko. Niemniej takie wahania temperatury nie wydają się byc rzetelnym pomiarem, a jako przyszła Mamusia czym prędzej powinnaś zaopatrzyć sie w dobry termometr 😄 mam nadzieję ze uda Ci sie domowymi sposobami prsegnac to cholerstwo.

@Vergeet ze swojej perspektywy powiem ze dr bardzo pochwaliła taki moj pliczek podsumowujacy- wpisałam tam od kiedy starania, jakie przeszkody , jakie suple, leki, choroby w rodzinie, zabiegi i przebyte leczenie. Ty powinnaś wpisać jeszcze oczywiscie info o ciążach. Dr dopytała mnie tylko o wzrost wagę i wyniki męża, pro forma, wiec to tez warto uwzględnić. Znacząco skraca to poradę i pozwala dr zastanowić sie wcześniej nad waszym przypadkiem. Bo oczywiście wiesz ze wyniki wysla sie jej mailem wcześniej? Jeśli nie to w invimedzie powinni podać ci adres na jaki masz ja wysłać :) na teleporade w zasadzie doktor wdzwania się z ustalonym planem, ktory przegadujecie i tyle :)

@Wyobraźnia, wiem że nie tego oczekiwałaś:( bardzo mi przykro, bo invitro kojarzy nam sie ze sporą ilością zarodkow ktore dają jakis tam bufor i spokojność w razie niepowodzenia transferu :( nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki za ostatniego wojownika, niech będzie tym najszczęśliwszym.... 🤞

@miniu, dziękuję... 🥺

Mnie boli jajnik wiec oczywiscie schizuję ze torbiel sobie rośnie w najlepsze.... czuję się jak swiezynka w pierwszych cyklach starań, tak jakos mnie te dni płodne zestresowały...

Slava, Vergeet, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość

22 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
    ▶️9 cykli stymulowanych, 4 owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%,

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia domyślam się, że nie tego się spodziewałaś ;(
    Niemniej nieraz ten jeden najdzielniejszy zarodek okazywał się śliczną dziewczynką lub chłopczykiem.
    Głowa do góry i zaciskamy kciuki 🤞🤞 🥰

Endogirl miło cię tutaj widzieć 🥰
    Z doktorkiem jak zaczniecie działać to raz dwa będziesz z brzuszkiem biegać ! I tak jak u Vergeet myślę, że nie doczekasz tej wizyty z NFZ w szpitalu na badania w przyszłym roku 😄

ENDOGIRL+PCOS, Vergeet, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ ANA1 1:80, ANA3
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)

17cs (Accofil, acard, heparyna)
    28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
    30.07 beta 54.60, prog. 36.52
    01.08 beta 98.30, prog. 38.50
    05.08 beta 827,30
    06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
    11.08 beta 9380,90
    12.08 pęcherzyk 10mm
    20.08 CRL 6,9mm z ❤️
    Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
    preg.png

Wysłany: 25 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Wyobraźnia domyślam się, że nie tego się spodziewałaś ;(
    Niemniej nieraz ten jeden najdzielniejszy zarodek okazywał się śliczną dziewczynką lub chłopczykiem.
    Głowa do góry i zaciskamy kciuki 🤞🤞 🥰

Endogirl miło cię tutaj widzieć 🥰
    Z doktorkiem jak zaczniecie działać to raz dwa będziesz z brzuszkiem biegać ! I tak jak u Vergeet myślę, że nie doczekasz tej wizyty z NFZ w szpitalu na badania w przyszłym roku 😄

No ja właśnie na to liczę 😂❤️

Vergeet lubi tę wiadomość

▫️28 lat
    ❌️ endometrioza III stopnia, PCOS, adenomioza, niedoczynność tarczycy, brak swoich owulacji
    ❌️ histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów
    ✅️ drożność lipiodolem - oba jajowody drożne (na lewym torbiel endometrialna 26 mm)
    ❌️ 6 stymulacji Lametta + Ovitrelle (styczeń-lipiec) • 6 potwierdzonych owulacji

▫️kariotypy obojga
    ▫️wizyta w październiku
  • Slava Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka polubiłam za życzenia 🙂
    A co do torbieli to wiesz na pewno, że ciałko żółte też potrafi dawać w kość także może nie warto od razu spisywać cyklu na straty pomimo złych doświadczeń w przeszłości. 🤞

Wyobraźnia strasznie mi przykro, wiem, że nie na to się nastawiałaś. Czasami można mieć dużo zarodków i żadnej ciąży, a jeden zarodek i od razu ciążę. Ja już po swojej procedurze nie widzę sensu w nadmiernym optymizmie ze względu na ilość komórek/zarodkow, bo też się cieszyłam, że się tak pięknie moje komórki zapłodniły i były aż 4 zarodki, a co z tego skoro tylko jeden zdrowy. I to ten najgorszy 😅 także lepiej jeden, a zdrowy. Trzymam kciuki, żeby się pięknie rozwijał i żebyś jak najszybciej mogła zrobić boarding kropka na pokład ❤️🙏

Z tymi termometrami elektrycznymi, to jest dosłownie patologia. Miałam kiedyś jakiś zwykły, stary jak świat - działał dobrze. Teraz mam Braun Thermo Scan i działa tragicznie. Najciekawsze jest to, że dosłownie ten sam model używają w szpitalu obok mnie na sorze. Więc albo ja nie potrafię z niego korzystać albo mi się trafił felerny model.

35&35l
    ❌ allo mlr 0, TNF, IL10, AMH, IO, BMI, PAI-1 4G/5G, -2DS2, -2DS3
    ❌ ruchliwość, morfologia
    Starania od 04.2024 2xCB, 2025 1xCP
    05-06/25 IVF po pgta 1x❄️
    06-07/25 cykl monitorowany + Ovitrelle+ Luteina
    14.07/25 ⏸️
    preg.png
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endogirl długo juz sie staracie zajść w ciążę? Witam na wątku i życzę szybkich 2 kresek. :)

Slava - ja nie używam takiego termometru, więc nie pomogę. Polecam normalne pod pachę, takie co udają te rtęciowe. :)

Slava lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
    30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
    2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
    17.09 - połówkowe ⏳️

Chwilo trwaj!

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA rozumiem Cie doskonale. U mnie bol w jajnikach to znak, ze właśnie torbiel - zawsze.. teraz nic mnie nie boli, wiec ludze sie, ze owu byla. Już ch., ze spóźniłam sie ze wszystkim, ale z dwojga złego wole, żebym to ja ja przegapiła, niz zeby sie okazalo, ze jej nie bylo.

Vergeet lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)

Wysłany: 25 sierpnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Endogirl długo juz sie staracie zajść w ciążę? Witam na wątku i życzę szybkich 2 kresek. :)

Slava - ja nie używam takiego termometru, więc nie pomogę. Polecam normalne pod pachę, takie co udają te rtęciowe. :)

2 lata. Rozpoczęliśmy starania w sierpniu 2023. Przez rok się bujałam tutaj na podkarpaciu z moją niekompetentną ginekolożką, w grudniu 2024 poszłam na diagnostykę endometriozy w protokole USG i końcem 2024 trafilam do dr Kłosowicz i mialam u niej 6 stymulacji (Lametta + Ovitrelle) i owulacja byla za każdym razem, ale do zapłodnienia nie dochodziło 🫡

▫️28 lat

▫️kariotypy obojga
    ▫️wizyta w październiku
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem dziewczyny ze te boleści to znaczą wszystko i nic ;) i u każdej cos innego... ale wiecie jak umysl lubi platać figle, analizowac ... dzis zasabotowalam termometr, bo o 7 rano temperatura wyszła mi bardzo niska i nie spodobała mi sie, wiec postanowiłam "dospac" i po 7 juz byla "satysfakcjonująca" choc przeciez nie zmieni to faktu czy owulacja byla czy nie...
    @ksiegowa, oby Twoje przeczucia byly prawdziwe i owulacja byla, i oby byly z tego dzieci 🍀

@endogirl, witaj! Jak ci sie podobają wizyty u dr Strusa? Czy on jest tak sexy jak na rolkach? Nie palisz buraka leżąc na fotelu? XD to sa największe zagadki dziewczyn z tego wątku dotyczące wizyt u doktorka, kij tam z jego planem 🤣 nie no żartuje oczywiście, tak serio- cieszę sie ze ma konkret-plan, ze Twoje amh daje Wam czas, i trzymam kciuki byś czym prędzej mogła odwołać wizytę w szpitalu :)

ENDOGIRL+PCOS, Vergeet lubią tę wiadomość

22 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endogirl witamy ❤️ myślę że z dr Struś szybko zobaczysz ⏸️ kreseczki

PaulinKa nie zakładaj od razu najgorszego wiem że ciężko przy Twojej historii uwierzyć że wszystko będzie dobrze ale ja mocno wierzę że uda Ci się 🍀🤞

ENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
    07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒
    08.25 Lametta brak pęcherzyka dominującego ⏯️

27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    08.09 Monitoring 🔍🍀🤞

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tytuły na wrzesień:

(Dziewczyny, Vergeet, Ann35, wy wpisywalyscie czerwiec jako miesiąc rozwiązania ale z moich moze kiepskich wyliczeń wychodzi maj- w każdym razie sierpniowy tytuły mialam z kwietniem w roli głównej, moze juz tam mialam błąd 😄, wiec idąc za ciosem tu go ponawiam 😃)

We wrześniu bocian z Polski odleci🌍, a maju przyniesie nam wszystkim Dzieci! 🤱

Losie przewrotny, losie złośliwy, dajże mi Dziecko bo nie mam juz siły! 🙏🤭

We wrześniu pyszną szarlotkę zjadamy🍎, brzuszki nam rosną i Ciebie już mamy! 🤰

Wątek wrześniowy w ciąże zachodzi🤰, by w maju Dzień Mamy w końcu obchodzić!🌷

Migotka96, Vergeet, HimalayanDream, Slava, Loraa, Motylek93 lubią tę wiadomość

22 cs

Wysłany: 25 sierpnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ja wiem dziewczyny ze te boleści to znaczą wszystko i nic ;) i u każdej cos innego... ale wiecie jak umysl lubi platać figle, analizowac ... dzis zasabotowalam termometr, bo o 7 rano temperatura wyszła mi bardzo niska i nie spodobała mi sie, wiec postanowiłam "dospac" i po 7 juz byla "satysfakcjonująca" choc przeciez nie zmieni to faktu czy owulacja byla czy nie...
    @ksiegowa, oby Twoje przeczucia byly prawdziwe i owulacja byla, i oby byly z tego dzieci 🍀

@endogirl, witaj! Jak ci sie podobają wizyty u dr Strusa? Czy on jest tak sexy jak na rolkach? Nie palisz buraka leżąc na fotelu? XD to sa największe zagadki dziewczyn z tego wątku dotyczące wizyt u doktorka, kij tam z jego planem 🤣 nie no żartuje oczywiście, tak serio- cieszę sie ze ma konkret-plan, ze Twoje amh daje Wam czas, i trzymam kciuki byś czym prędzej mogła odwołać wizytę w szpitalu :)

No jest hot, jest 🔥 😂 Na pierwszej wizycie w sierpniu nie miałam USG robionego, co mnie w sumie zdziwiło 😅 No ale zamiast tego to wywiad, układanie planu itp. Właśnie spotkałam sie z trzema negatywnymi opiniami o nim od lasek, których nie kładł na fotel i nie robił usg i to im się nie podobało 😅 Mnie chyba położy na fotel tego 6 października, bo ma mi pęcherzyki sprawdzać 😂

▫️28 lat

▫️kariotypy obojga
    ▫️wizyta w październiku
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    No jest hot, jest 🔥 😂 Na pierwszej wizycie w sierpniu nie miałam USG robionego, co mnie w sumie zdziwiło 😅 No ale zamiast tego to wywiad, układanie planu itp. Właśnie spotkałam sie z trzema negatywnymi opiniami o nim od lasek, których nie kładł na fotel i nie robił usg i to im się nie podobało 😅 Mnie chyba położy na fotel tego 6 października, bo ma mi pęcherzyki sprawdzać 😂

Przyznam, ze dla mnie tez byłoby to dziwne.
    Rozumiem wywiad, zalecenia badan, ale jak przy okazji można zerknąć na moment cyklu i sprawdzic czy na ten dzien jest okej (czy pecherzyki rosną, a moze pękają, a moze słabe endo) to uwazam, ze powinien, bo to tez juz moze dać jakas wiedzę.

Przerażasz mnie jak czytam o tym terminie październikowym 🙈

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 Wiem, że na pewno liczyłaś na lepszy wynik, ale tak serio, naprawdę wystarczy jeden mały cud, żeby doczekać wielkiego cudu 🍀 Mam nadzieję, że tak będzie w Twoim przypadku!

Vergeet, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014

Wysłany: 25 sierpnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Przyznam, ze dla mnie tez byłoby to dziwne.
    Rozumiem wywiad, zalecenia badan, ale jak przy okazji można zerknąć na moment cyklu i sprawdzic czy na ten dzien jest okej (czy pecherzyki rosną, a moze pękają, a moze słabe endo) to uwazam, ze powinien, bo to tez juz moze dać jakas wiedzę.

Przerażasz mnie jak czytam o tym terminie październikowym 🙈

No nie wiem dlaczego on tak działa, nie wiem co o tym myśleć w sumie 😅

▫️28 lat

▫️kariotypy obojga
    ▫️wizyta w październiku
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko dziękuję bardzo za wskazówki, mam poniekąd wszystko wypisane w excelu więc może zaraz stworzę z tego krótką notatkę dla dr. Wysłałam jej na szybko z pracy KIRy i PAI bo poinformowano mnie, że dr Jarosz chce mieć badania na około 3 dni przed wizytą, a nam zostały niecałe 2 i nie obiecują że dr się zdąży zapoznać więc chciałam wysłać cokolwiek 🙈 ale dziękuję za radę i zaraz coś naskrobię, może jeszcze zdąży 🩷

Endogirl super, że postanowiłaś się odezwać jednak! No i tak jak pisałam na priv, zgadzam się z dziewczynami że dr Strus pięknie badania usystematyzuje i zaraz zobaczysz II 🥰
    Mnie też na pierwszej wizycie nie położył na USG, była dłuższa, był dokładny wywiad i ze mną i z mężem no i powiedział, że w kolejnym cyklu trzeba robić owulaki i przyjść na monitoring cyklu i wtedy będziemy rozmawiać i oceni co widzi. Także nie rozumiem tych pretensji innych dziewczyn bo on ma konkretny plan na pacjentów i niekoniecznie będzie robił to co sobie ktoś zażyczy 😀 ja w sumie to rozumiem tak, że on chce widzieć jak się cykl układa od początku do końca, a nie nagle ktoś chce się dowiedzieć co widać w 20dc. Tez byłam wtedy rozczarowana bo miałam nadzieję, że się dowiem czy chociaż owulka była i jest szansa w tamtym cyklu. No ale rozumiem, że on mnie w tym cyklu nie prowadził więc zaczniemy od kolejnego na jego zasadach i tak było :)

Paulinko ja przyznam szczerze, że nie policzyłam tego tylko zgapiłam od Ann 😂 także śmiało moje tytuły edytuj w ankiecie!

Dziewczyny z tymi owulacjami, torbielami i innymi czarami to naprawdę można zwariować. Ciężko się nie nakręcać, że „kłuje to na pewno torbiel” albo „nie kluło to nie ma owulacji” ale kurde tych różnych objawów może być tyle w zależności osoby, cyklu, a nawet i pełni księżyca 😂🙈 wiadomo, że znamy już swoje ciała ale nieraz nam udowodniły i zaskoczyły, że nie do końca 🙈 także chyba trzeba czekać co los przyniesie i tyle 🤞🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 15:48

PaulinKA, ENDOGIRL+PCOS lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈.
    3 BEZSENSOWNE stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna

👩🏼‍🦱
    ❌AMH 2.78 (10/24)—> 1,32 (06/25)
    ❌lekka IO- glucophage 1500
    ❌hashimoto- Letrox 25/50
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet
    ✅własne owulacje
    ❌ PAI-1 - 4G/5G heterozygota
    ❌ KIR AA

📆W planie:
    ❔kariotypy
    ❔pełna diagnostyka hormonalna w szpitalu
    ❔histeroskopia

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ❌ruch postępowy szybki 5,65
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅onkopakiet
    💊Pentohexal Retard, Fertilman PLUS, Wit D, cholina

📆W planie:
    ❔kariotypy
    ❔seminogram + chromatyna DNA
  • Jaszczureczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia - przykro mi, że z tak dużej ilości pęcherzyków jest tylko jeden walczący zarodek😞 wiem, że liczyłaś na więcej. Trzymam za niego mocno kciuki🤞🤞🤞

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

2025
    preg.png
    24w4 | 715
    23w1 | 517g
    20w1 | 324g
    18w1 | 238g
    ----
    2024
    2024.11 - poronienie chybione 14w
    2024.09 - 37dc II
    2024.07 - biochem
    ----
    2023 - 40w4 | 3280g - ♀️
    2022 - 40dc II
    ----
    Hashimoto i insulinooporność:(Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E; DHA)
    ----
    2021 - 41w2d | 3730g - ♀️
    2020
    2020.07 FET >29dpt ❤
    2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
    2020.01 4 IUI - biochem
    2019 - 1-3 IUI (puste jajo płodowe, 2x biochem)
    2018 - pierwsza wizyta w klinice
    2016 - początek starań
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ