Niedomoga ciałka żółtego
-
nick nieaktualnyWitam, czy któraś z Pań ma/ miała taki problem? Mam cykle co 28, cztery dni przed miesiączką występują plamienia. Owulacja występuje, potwierdzona monitoringiem. Prawdopodobnie istnieje problem z zagnieżdżeniem. Czekam na wynik progesteronu, reszta wyników idealna a ciąży brak od 2 lat.
-
Hej. U mnie na 2-3 dni przed miesiączka występowały plamienia, ale nie sprawiło to trudności w zajsciu w ciążę. Występują u ciebie tez plamienia miedzymiesiaczkowe? Jeśli nie to raczej nie masz się czym martwic, bo takie plamienia mogłyby świadczyć o problemie. Ale dobrze, że zrobiłaś badanie progesteronu, czasami jego wartości są zbyt niskie i potrzebne są wspomagacze.
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też miałam cykle co 28-30 dni. To faktycznie krótką masz tą fazę lutealną. Rozmawiałaś z ginekologiem na ten temat?
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
nick nieaktualnyLekarz jest prawie pewny, że jest to wina progesteronu. Ale czekam do czwartku za tydzień na wizytę. Ogólnie owulację mam w połowie cyklu. Zazwyczaj faza lutealna trwa 9-10 dni. 29 lutego miałam hsg, 17 dnia cyklu dopiero owulację i po 7 dniach od owu plamienia;/ Zaczęłam brać cynk, magnez, vit. B6, witaminę C i czekam co dalej. Zawsze tylko słyszę, że teraz napewno się uda i boję się, że jak dostanę duphaston lub luteinę narobię sobie nadziei i znów się rozczaruję;/
-
nick nieaktualny
-
Witaj! U mnie znowu cykle były bardzo długie tzn zawsze 30dniowe a ostatnio po 42 dni + plamienia ok 8dpo. Wyszło że mam za wysoką prolaktynę i za niski progesteron. To mój pierwszy cykl z duphastonem i jak narazie plamień brak
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
zeby stwierdzić niedomogę musialabyś co 2 dni powtórzyć progesteron. Najlepiej 6-8-10 dpo. Progesteron uwalnia się skokowo... poza tym musiałabyś zaobbserwować czy przyrasta. Jedno badanie nic nie da, a jesli lekarz uważa, że jedno wystarczy to zmien lekarzaGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
MisiaZ88 wrote:Witam, czy któraś z Pań ma/ miała taki problem? Mam cykle co 28, cztery dni przed miesiączką występują plamienia. Owulacja występuje, potwierdzona monitoringiem. Prawdopodobnie istnieje problem z zagnieżdżeniem. Czekam na wynik progesteronu, reszta wyników idealna a ciąży brak od 2 lat.
I jakie masz wyniki progesteronu?
Tez mam problem z plamieniami przed @. Zawsze 2-3 dni przed okresem mam takie w malej ilosci... np troche zabarwiona wkladka.. potem dlugo nic i okres i czasami w polowie cyklu tez zdarza sie po wysilku fizycznym np. cwiczenia z chodkowska lub jazda na rowerze.
Zbadalam progesteron i wyniki to:
13,69 w 20dc
16 w 24dc
Lekarz skomentowal ze w normie ale spotkalam sie na tym forum z tym ze nawet przy 20 lekarz przepisywal pogesteron.
-
Kasia_82 wrote:I jakie masz wyniki progesteronu?
Tez mam problem z plamieniami przed @. Zawsze 2-3 dni przed okresem mam takie w malej ilosci... np troche zabarwiona wkladka.. potem dlugo nic i okres i czasami w polowie cyklu tez zdarza sie po wysilku fizycznym np. cwiczenia z chodkowska lub jazda na rowerze.
Zbadalam progesteron i wyniki to:
13,69 w 20dc
16 w 24dc
Lekarz skomentowal ze w normie ale spotkalam sie na tym forum z tym ze nawet przy 20 lekarz przepisywal pogesteron.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:U mnie wynik ponad 30, przy normie chyba do 28 ( 8 dpo). Czyli bardzo dobry. Lekarz powiedzial, że plamienia to taka moja uroda i nic nie przepisał, kazał starać się dalej naturalnie bo wyniki dobre....Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:Lekarz mi nic nie przepisał, bo progesteron wyszedł b. dobrze.
Sama z siebie biorę cynk, magnez, vit. b6 i vit. C od dwóch miesięcy i jest lekka poprawa, z 4 dni plamień teraz są 2
Wisz co pytam, ponieważ u mnie wszystko ładnie sie zapowiada do polowy fazy lutealnej a później nagly spadek temp az do @. Przed okresem 2-3 dni plamienia pozniej nic, potem znowu plamienie a potem @. Drugi cykl i historia sie powtarza. Progesteron wyszedl wpprzadlu zdaniem ginekologa. (tzn ok 14 w 20dc, 16 w 25)
-
nick nieaktualnyDla mnie te plamienia to też jedna wielka zagadka. Mam je odkąd odstawiłam anty.
Mi wyszedł progesteron ponad 30, przy normie do 28. w 8 dpo. Więc tu nie ma się do czego przyczepić. Prolaktyna ok, tarczyca też. Czekam na wizytę na koniec lipca i wtedy będą podejmowane kroki odnośnie stymulacji albo inseminacji -
MisiaZ88 wrote:Dla mnie te plamienia to też jedna wielka zagadka. Mam je odkąd odstawiłam anty.
Mi wyszedł progesteron ponad 30, przy normie do 28. w 8 dpo. Więc tu nie ma się do czego przyczepić. Prolaktyna ok, tarczyca też. Czekam na wizytę na koniec lipca i wtedy będą podejmowane kroki odnośnie stymulacji albo inseminacji -
nick nieaktualnyHej,
ja też mam plamienia w 2 fazie cyklu- czasem 2-3 dni przed @, ale i zdarza się 7 dni przed @
faza lutealna (z plamieniami) trwa u mnie 13-14 dni
progesteron w normie- 18,50
natomiast zauwazyłam na wykresach, że moja temp. zbyt szybko spada- zwykle spada kilka dni zanim dostanę @
moj gin twierdzi, że takie plamienia spowodowane są brakiem równowagi miiędzy progiem, a estrogenami- a sam poziom proga nie ma nic do rzeczy
dostałam w tym cyklu duphaston, zobaczymy jak na mnie podziała.
-