Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Niewidoczne ciałko żółte
Odpowiedz

Niewidoczne ciałko żółte

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • adaska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Ostatnią @ mialam 28 kwietnia (cykle od 28-30 dni). Trwała krótko, bo 3 dni, a 4 tylko delikatne plamienie. Kochałam się z narzeczonym 2 dni przed owu. Dokładnie po owulacji aż do dzisiaj bolą mnie jajniki, podbrzusze, które jest lekko napuchnięte. Cięgle biegam do łazienki. Ogólnie mam dużo objawów, które wskazywałyby na moją upragnioną ciążę. Monitoruje temperaturę i utrzymuje się ona na wyższym poziomie ( nie spada poniżej 37 kresek).

Dzisiaj byłam u ginekologa, żeby zobaczyć co się dzieje i czy te bóle faktycznie są spowodowane wczesną ciążą, czy to coś innego.
    W badaniu USG (dopochwowo) Pani doktor powiedziała, że faktycznie wszystko wskazuje na to, że owu była, płyn w zatoce Douglasa w ilości umiarkowanej ale "nigdzie nie widzi ciałka żółtego".
    Co to może znaczyć?
    Czy to znaczy, że mogę się nie łudzić, że w tym cyklu się udało? Test chcę zrobic dopiero za 3 dni (dzień po terminie spodziewanej @).
    Co o tym myslicie? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 14:31

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ