X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee nieee już nie sikam :D ten test siknęłam tak wcześnie, żeby potem mnie nie korciło :) zrobię tak jak lekarz mówił. Jak w sobotę nie będzie @ to w poniedziałek beta. Dzięki dziewczyny :*

Siwulec, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis dziękuję, jest prześliczna <3 obie byłyście bardzo dzielne :-)

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, ja bym była dobrej myśli. U mnie 11 dpo beta wynosiła 2, czyli pewnie nie byłoby nic widać na teście. U Ciebie jest 10 dpo. Wiadomo, że każdy organizm reaguje inaczej, ale ja bym siknęła jutro i patrzyła czy ciemnieje :) Albo szybko na betę! Trzymam kciuki! <3

Boćku, ja wczoraj robiłam: HLA klasa I i II, ANA, MICA, DQ2 i DQ8. Moja gin powiedziała, że jak wyniki będą dobre, to mam odstawić termometr, monitoringi i stymulację. Czyli generalnie dalej nie ma pomysłu. W takiej sytuacji umówię się już do kliniki...

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka no właśnie siknęłam wczoraj wieczorem 9dpo także niee.. nie ma sensu sikać na bank. Czekam do poniedziałku na betę. Tak się chciałam podzielić :P bo daje mi to nadzieję że może @ nie przyjdzie.

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcik, to z wieczornego sika jeszcze taki ładny sikaniec? :D Czemu Ty dzisiaj jeszcze nie siknęłaś? Ja bym poszła na betę dzisiaj z rana i jutro kolejny raz, żeby zobaczyć czy rośnie :) Już jutro byś wiedziała, co w trawie piszczy :) Życzę Ci z całego serca kropkusia! <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia czemu ja nie widzę Twojego sika? Gdzie on?

• reset Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Frelcia czemu ja nie widzę Twojego sika? Gdzie on?

Pod wykresem Frelci :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunęłam. :P boję się że to ovitrellowy fakap. Zresztą lekarz też tak twierdzi.

Masz Lamcia : 1d896ca4cd8bc442med.jpg

lamka, Siwulec lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcios oby to nie był fakap tylko dzidzia!

Rucola lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociuś znowu ten cholerny minus, przykro mi :(

Melevis przykro mi, że z Lenką jeszcze jesteście w szpitalu, ale faktycznie z żółtaczką lepiej zostać tam, instynkt dobrze Ci podpowiedział :) no i jeszcze ten obojczyk... ale już niedługo będziecie w domku <3 i oba szkraby będą razem :D

Frelcia też nie widzę zdjęcia pod Twoim wykresem, chyba ślepa jestem. Edit: ok, widzę tu :P ja to tam nie wiem jak jest z tymi zastrzykami... ale fakt, trochę wcześnie siknęłaś. Poczekajmy jeszcze kilka dni <3

U mnie wciąż nie ma @, już serio mogłaby przyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 12:28

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Bociuś znowu ten cholerny minus, przykro mi :(

Melevis przykro mi, że z Lenką jeszcze jesteście w szpitalu, ale faktycznie z żółtaczką lepiej zostać tam, instynkt dobrze Ci podpowiedział :) no i jeszcze ten obojczyk... ale już niedługo będziecie w domku <3 i oba szkraby będą razem :D

Frelcia też nie widzę zdjęcia pod Twoim wykresem, chyba ślepa jestem

U mnie wciąż nie ma @, już serio mogłaby przyjść.
    Jeżownian sikasz? Siknij może.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile my obszczamy milionów złotych :D hahahahahaha.

Siwulec, Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Bociuś przykro mi bardzo, sama byłam napalona na Twój test wiec wyobrażam sibie jak Ty się czujesz <3 głowa do góry luty jest Twój :)

Wiem, że macie tu ogromna wiedzę wiec mam pytanie z innej beczki, czy któraś z Was jest niskociśnieniowcem? Martwi mnie mój puls od 3 dni ma skoki nawet do 128, przy ciśnieniu 103/66. Zastanawiam się czy powinnam dzwonić do lekarza? Mam zawroty głowy i kiepsko się czuje

W sobotę byłam u kardiologa, wspominałam jej o wysokim pulsie, ale jakoś się nie przejęła. Zrobiła ekg i echo i powiedziała, ze niedomykalność zastawek nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego.

Lena ja zawsze bylam i jestem niskociśnieniowcem. Miałam dokładnie jak Ty w 1 ciąży. Serce waliło mi tak że mysłałam ze mi kiedys wyskoczy.
    Lekarz przepisał mi ISOPTIN który pomagał gdy tak sie działo. Jest bezpieczny w ciaży.

Lena21 lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nie sikam, już tyle dzisiaj wypiłam, że siuśki są przezroczyste :D może jednak miałam później owu? Kto to wie. Poczekamy, zobaczymy, ale serio już wolałabym wiedzieć na 100%.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa następnym razem mierz tempkę chociaż do owu :-D <3

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ile my obszczamy milionów złotych :D hahahahahaha.

z tych wszystkich testów można nie jeden pokój wytapetować ;)

Rucola, Jeżowa, Bocianiątko lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sadzicie o moim wykresie? dobry skok?

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, jak Ci się uda to w lutym wszystkie będziemy leczyć infekcje ;)
    ściskam za Ciebie mocno kciukasy

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :*

Tulę strasznie mocno dziewczynki co ujrzały jedną kreskę.

Melevis przykro mi z powodu przejść małej, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Musze napisać, że wynosiłaś sobie w brzuchu ślicznotkę ;) <3

Rucola zaczynam czytać twoją historię od wieczora.

Całuje Was i życzę miłego dnia

KateHawke lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jeżowa następnym razem mierz tempkę chociaż do owu :-D <3

No właśnie nie mierzyłam teraz, bo przez tę infekcję i tak się "nie staraliśmy", a poza tym to mi mąż wkręca, że to mnie termometr zaraził infekcją :P odkażałam go w poprzednim cyklu (też z infekcją) po każdym użyciu, ale jakoś mam awersję do niego. No i prawdą jest, ze gorzej sypiam, jak mam mierzyć, bo jakoś tak się denerwuję, że się nie obudzę albo obudzę się za wcześnie... meliski mi potrzeba :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ