NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
moli5 wrote:Dziewczyny ja też mam liczne nietolerancje pokarmowe. Nie mogę jeść jajek ,nabiału,glutenu . Najgorzej z tym glutenem bo nawet jest w każdej wędlinie ,kiełbasie ,przyprawie. Da się z tym żyć ale mi coraz trudniej i popełniam coraz więcej wpadek.
Jutro idę do dietetyka po indywidualną dietę bezglutenową, bez laktozy i jajek dla staraczek napiszę potem co i jak, może się jakoś wspólnie zainspirujemy mam nadzieję że nie będzie dużo mięsa bo jakoś mi nie wchodzi ostatnio.moli5 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nowa na dzielni wrote:Wkleję jeszcze raz to co Monia podesłała z instrukcją laski bo tam takie małe literki że się czytać nie chce
https://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php
INSTRUKCJA: "piszę Wam o co w tym chodzi.Podobno każda kobieta przechodzi owulację według faz księżyca,owulacja odbywa się wtedy kiedy księżyc jest w tym samym położeniu jak w momencie kiedy dana kobieta się rodziła.Podobno kiedyś w dawnych czasach kobiety przechodziły owulację tylko i wyłącznie według faz księżyca ale cywilizacja trochę to zniszczyła i obecie cykl biologiczny nie zawsze pokrywa się z księżycowym ,liczłyśmy z moją koleżanką i np u niej się bardzo ładnie pokrywa u mnie nie w każdym cyklu.Ale nawet jak się nie pokrywa to nie znaczy że nie można korzystać z tej metody.Warto się wtedy starać tak jak wykres temperatury pokazuje a dodatkowo starać się według fazy księżźyca z dnia urodzenia.Piszę wam jak to obliczyć:wejdżcie na stronę
http://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php i wybierzcie sobie rok i dzień Waszych urodziń:na moim przykładzie 8 sierpień 1982 wychodzi że urodziółam się w 4 dzień po pełni (takie zamalowane kółeczko) potem wisuję sobie obecny rok 2008 i szukam miesiąca września tego roku-czwarty dzień po nowiu to 19.wrzesień czyli jutrzejszy piętek.Więc 4 najbardziej płodne dni według księżyca to dzień przed tym dniem czyli dziś i dwa po piątku czyli sobota i niedziela.czyli moje płodne dni księżycowe to ten czwartek piętek sobota i niedziela i w te dni warto żeby odbył się stosunek"nowa na dzielni, reset, Lunaris, -Monika-, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
No właśnie ale o pełnię chodzi, nie? Bo pisze potem o nowiu ale to chyba błąd2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Bazylkowe można zrobić spód pizzy z kalafiora dietetyk na pewno coś doradzi
Ale kalendarz księżycowego nie rozkminiam;p
aaa mam wyniki ureaplasmy i wyszła ujemna yupi, teraz czekam jeszcze na mutacje do 24...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:41
reset, KateHawke, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Cheresta wrote:Ten księżycowy cykl to jakaś lipa. Według fazy księżyca owu powinnam mieć w te niedzielę, czyli w 10dc czyli to by była jakaś turboowu
Ale niee, to nie wyznacza owu, tylko wyznacza niby te szczęśliwe owu . Jeżeli pełnia (nów?) zgra się z owu . Poza tym ja mam same turboowu od 10 do 12 dc2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:No właśnie ale o pełnię chodzi, nie? Bo pisze potem o nowiu ale to chyba błąd
Kingulla lubi tę wiadomość
-
nowa na dzielni wrote:Ale niee, to nie wyznacza owu, tylko wyznacza niby te szczęśliwe owu . Jeżeli pełnia (nów?) zgra się z owu . Poza tym ja mam same turboowu od 10 do 12 dc
Może chociaż avatar zmienię co by trochę szczęściu dopomóc, według waszej teoriiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:43
-
gg88 wrote:Bazylkowe można zrobić spód pizzy z kalafiora dietetyk na pewno coś doradzi
Ale kalendarz księżycowego nie rozkminiam;p
aaa mam wyniki ureaplasmy i wyszła ujemna yupi, teraz czekam jeszcze na mutacje do 24...
Gg,jaki antybiotyk i jak długo brałaś by wytępić to cholerstwo?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMOJE wrote:Ja jeszcze się nie wpisywałam na testowanie nigdy. Zobaczymy czy te pęcherzyki urosną. W poniedziałek idę wydać kolejne 140 zł żeby to sprawdzić. Ovitrella już kupiona w lodówce czeka.
Jeśli urosną i pekna po zastrzyku czyli jakoś 23-24 to idealnie
A tak z drugiej strony jak bierzecie ovitrelle tobpo jakim czasie najlepiej starania. Od razu po podaniu? Czy jeszcze przed?
To był mój pierwszy cykl na ovitrelle i lekarz kazał się wstrzymać do 25 godzin po podaniu i jak się okazało słusznie, notabene to był złoty strzał mojego m bo następnego dnia rano wyjechał na delegację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:47
-
gg88 wrote:Bazylkowe można zrobić spód pizzy z kalafiora dietetyk na pewno coś doradzi
Kiedyś robiłam, roboty od groma a wyszło niedobre. Liczę na jakieś inne mąki czy coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:49
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
reset wrote:Gg,jaki antybiotyk i jak długo brałaś by wytępić to cholerstwo?
1 miesiąc - 5 dni dalacin c - wymaz po 2 tyg dalej była
2 miesiąc - 5 dni Doxycyclinum TZF - wymaz po 2 tyg dalej była
3 miesiąc - 10dni Doxycyclinum TZF - wymaz po 2 tyg ujemny - teraz kontrolny po 8 tyg PCR -ujemny:)
ewidentie pierwsze dawki były za krótkie ale mój gin się upierał żeby nie łotac żoładka dopiero jak mu powiedziałam że na forum mówią że trzeba dłużej brać antybiotyk to się zgodził ale nam poleciało po antybiotykach bardzo parametry nasienia tzn morfologia dalej 2 procent ale ruch i ilość poszła w dół - zobaczymy jak wyjda teraz wynik w przyszłym tygodniu czy suplementacja pomogła.
A wy co braliście i jak długo?? trzymam kciuki żeby u was też tego dziadostwa już nie było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:55
Tomasz 09.2018
gg88 wrote:1 miesiąc - 5 dni dalacin c - wymaz po 2 tyg dalej była
2 miesiąc - 5 dni Doxycyclinum TZF - wymaz po 2 tyg dalej była
3 miesiąc - 10dni Doxycyclinum TZF - wymaz po 2 tyg ujemny - teraz kontrolny po 8 tyg PCR -ujemny:)
ewidentie pierwsze dawki były za krótkie ale mój gin się upierał żeby nie łotac żoładka dopiero jak mu powiedziałam że na forum mówią że trzeba dłużej brać antybiotyk to się zgodził ale nam poleciało po antybiotykach bardzo parametry nasienia tzn morfologia dalej 2 procent ale ruch i ilość poszła w dół
A wy co braliście i jak długo?? trzymam kciuki żeby u was też tego dziadostwa już nie było
GG,braliśmy Unidox przez 7 dni (Unidox to inna nazwa Doxycyclinum TZF). Mam poważne obawy, że za krótko U nas dodatkowo jest do wytępienia mycoplasma.
Badanie nasienia robimy po raz pierwszy, więc nawet nie będzie wiadomo, czy po antybiotykach będzie gorsze, ale w sumie lepiej zrobić teraz i najwyżej później poprawiać niż czekać kolejne miesiące aż M. się namyśli na badanie...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMOJE wrote:Na pewno ruch może tylko pomoc i do tego sprawić że nie tylko będziesz lepiej wyglądać , ale przede wszystkim będziesz się lepiej czuć
Cheresta tak mi pani w aptece powiedziała.
nowa na dzielni oby małpa została za tym rogiem i już nie przyszła przez najbliższy rok
lamka ale piękne gniazdko dla kruszynki uszykowalas
GG piękna beta
Dziewczyny nie odzywałam się, bo i wszystko u nas stało w miejscu. Leczylismy M. a teraz im bliżej ponowny badań, tym bardziej mnie w żołądku ściska. Jak znowu będzie kiepsko to, w marcu pewnie tylko dla spokoju ducha pedejdziemy do inseminacji, a potem szykujemy się na un vitro. Strasznie się boję rozczarowań...
Pozdrawiam Was serdecznie. -
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Pomysły na obiad
?
A co masz w domu?
nick nieaktualnyNotabene Hope wpisz mnie tam na 18 na testowanie, oczywiście z serduszkiem, zapomniałam ma wejściu o to poprosić :*
Wszystkim zafasolkowanym gratuluję, oby jak najwięcej z nas na październikowej porodówce się znalazło
Przebrać przez posty to dopiero wyczyn, w pracy od dziesiątej a ja dopiero dobre łam do końca... Oczywiście pomiędzy klientami :* -
reset wrote:GG,braliśmy Unidox przez 7 dni (Unidox to inna nazwa Doxycyclinum TZF). Mam poważne obawy, że za krótko U nas dodatkowo jest do wytępienia mycoplasma.
Badanie nasienia robimy po raz pierwszy, więc nawet nie będzie wiadomo, czy po antybiotykach będzie gorsze, ale w sumie lepiej zrobić teraz i najwyżej później poprawiać niż czekać kolejne miesiące aż M. się namyśli na badanie...
Trzymam kciuki żeby już jej nie było kiedy masz mieć wyniki???Tomasz 09.2018
gg88 wrote:Trzymam kciuki żeby już jej nie było kiedy masz mieć wyniki???
Gg, ja mam wymazy dopiero 24.01, więc wyniki po 10 dniach, bo u mnie robią metodą PCR i tyle to trwa.
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.