NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:MOJE, dwa pytania: ilu dniowe masz cykle oraz po czym Ci się one skróciły?
Brałam dupka standardowo przez 10 dni i clo ale nie dało to rezultatu żadnego. Mój cykl nie reagował. Dalej był długi i bez owu.
Poszłam do innej gin która powiedziała że muszę przede wszystkim wyregulować cykl żeby zwiększyć swoje szanse. Skoro wcześniejszy system nie działał powiedziała zeby brać inofem w duuuzej dawce 2x2 saszetki dziennie, plus dupka również w dużej dawce jak to mówi typowo na wywołanie okresu. Od 19 do 23 DC 2x2 tabletki.
Zadziałało i teraz mam @ 1.5 do 2 dni po odstawieniu dupka. Do tego zaczęłam czuć bardziej jajniki. No i okres jest bardziej bolesny bo kiedyś przechodziłam prawie bezobjawowo.7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
_Hope_ wrote:Mi to się żaden cykl w tym roku nie zgrywa z ksiezycem
Za to dowiedziałam się że się urodziłam dzień po zacmieniu księżyca
No u mnie też idealnie się rozłazi, w tamtym roku było to samo, bo już kiedyś to sprawdzałam. Zaraz strzeli rok starań i d... blada.
A ja tak bardzo lubię księżyc i te wszystkie zjawiska, zaćmienia, halo, superksięzyc
A jak mnie dalej ten mój ulubiony "Łysy" będzie denerwował to się obrażę na niego*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyBocianiątko wrote:Emilko, ja też nic z tego nie rozumiem może Flo? albo na wątku o immunologii coś podpowiedzą dziewczyny?
reszty na razie nie dam rady nadrobić bo mam urwanie głowy w pracy... może później się uda
A ja zapraszam na wątek marcowy
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/marcowe-testowanie-pierwszy-powiew-wiosny,14843.html -
Hmm, dobrze rozumiem ten księżycowy, że jeżeli urodziłam się dzień po pełni (a właściwie w pełnię ) to powinnam mieć owu w okolicy nowiu? To marzec mój dopiero
Lucia, ten raport? http://www.doingbusiness.org/~/media/WBG/DoingBusiness/Documents/Annual-Reports/English/DB2018-Full-Report.pdf Tu jest chyba, ale wersji PL nie widzę
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
Bazylkove - zjesz tą pizzę, tylko w wersji bezglutenowej i bezlaktozowej! Zaraz Ci tu znajdziemy przepisy i knajpy z taką pizzą!
Edit: mówisz i masz:
http://healthyfashion.pl/przepis/pizza-bez-glutenu-i-laktozy/
nawet gotowce w Biedronce są: http://www.celiakia.pl/pizza-bez-glutenu-i-laktozy-w-biedronce-od-28-listopada-2016r/
Knajp nie szukam, nie wiem skąd jesteś.
MOJE - mnie się cykle ostatnio unormowały, też miałam długie, ale ostatnie pół roku się skracają same i ostatnie trzy były między 37, 35 i 34 dni, więc dla mnie bosko! Tyle tylko, że u mnie z unormowaniem cyklu zaczęły się bezowulacyjne (za to poprzedni np. 43 dniowy był owulacyjny). Mnie ten inofem coś nie leży, nie wiem, czy nie wrócę do Ovarinu jak skończę pić to, co mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:20
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
bazylkove wrote:Dobra kobieta z Ciebie :*
Powiem wam że wyszła mi nietolerancja na jajka, pszenicę, mleko i kukurydzę jak żyć? nie zjem już pizzy buu ;(
A z jakich badań Ci to wyszło? Bo ja też muszę to sprawdzić, bo widzę różnicę po zmianie diety.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
nick nieaktualny
-
Lucia88 wrote:A z jakich badań Ci to wyszło? Bo ja też muszę to sprawdzić, bo widzę różnicę po zmianie diety.
food detective7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
reset wrote:Bazylkove - zjesz tą pizzę, tylko w wersji bezglutenowej i bezlaktozowej! Zaraz Ci tu znajdziemy przepisy i knajpy z taką pizzą!
O masz nie wpadłam na to, ciekawe czy takie w ogóle są w 3city
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Hmm, dobrze rozumiem ten księżycowy, że jeżeli urodziłam się dzień po pełni (a właściwie w pełnię ) to powinnam mieć owu w okolicy nowiu? To marzec mój dopiero
Lucia, ten raport? http://www.doingbusiness.org/~/media/WBG/DoingBusiness/Documents/Annual-Reports/English/DB2018-Full-Report.pdf Tu jest chyba, ale wersji PL nie widzę
PS: Ja też urodziłam się w nowiu
PSS : Pomyliło misiębo Ty w pełniWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:23
-
-Monika- wrote:Ale masz zajebisty skok Ja tez chce takie wykresy... a u mnie ta temperatura ledwo ciągnie.
Monia, co Ci po wykresach? Np. Boćkowe wykresy są idealne i tylko głupie nadzieję robią.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny ja też mam liczne nietolerancje pokarmowe. Nie mogę jeść jajek ,nabiału,glutenu . Najgorzej z tym glutenem bo nawet jest w każdej wędlinie ,kiełbasie ,przyprawie. Da się z tym żyć ale mi coraz trudniej i popełniam coraz więcej wpadek.
-
nowa na dzielni wrote:Hmm, dobrze rozumiem ten księżycowy, że jeżeli urodziłam się dzień po pełni (a właściwie w pełnię ) to powinnam mieć owu w okolicy nowiu? To marzec mój dopiero
Tak, tak, chodzi o ten raport. Problem w tym, że muszę napisać porównanie Polski i Wielkiej Brytanii, 30 stron znormalizowanego tekstu. No normalnie licencjat. Mam czas do poniedziałku, a nie wiem jak to ugryźć.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
-Monika- wrote:To powinnaś mieć owulację w pełni czy tam. po pełni...
PS: Ja też urodziłam się w nowiu
PSS : Pomyliło misiębo Ty w pełni
A nie po nowiu? Kurde, muszę jeszcze raz przeczytać .2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
-Monika- wrote:Ale masz zajebisty skok Ja tez chce takie wykresy... a u mnie ta temperatura ledwo ciągnie.
-
Kochane mnie z kalendarza wychodzi że LUTY jest mój czyli nie ten a nastepny cykl. OBY! Czymś się trzeba pocieszać.
Teraz idę pocieszać się Sushi! Ciastek przyjechał wcześniej i zaprosił mnie a ja wredna zamierzam z nim przeprowadzić rozmowę o klinice... trzymajcie kciuki! do wieczoraEmiilka, nenusia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Wkleję jeszcze raz to co Monia podesłała z instrukcją laski bo tam takie małe literki że się czytać nie chce
https://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php
INSTRUKCJA: "piszę Wam o co w tym chodzi.Podobno każda kobieta przechodzi owulację według faz księżyca,owulacja odbywa się wtedy kiedy księżyc jest w tym samym położeniu jak w momencie kiedy dana kobieta się rodziła.Podobno kiedyś w dawnych czasach kobiety przechodziły owulację tylko i wyłącznie według faz księżyca ale cywilizacja trochę to zniszczyła i obecie cykl biologiczny nie zawsze pokrywa się z księżycowym ,liczłyśmy z moją koleżanką i np u niej się bardzo ładnie pokrywa u mnie nie w każdym cyklu.Ale nawet jak się nie pokrywa to nie znaczy że nie można korzystać z tej metody.Warto się wtedy starać tak jak wykres temperatury pokazuje a dodatkowo starać się według fazy księżźyca z dnia urodzenia.Piszę wam jak to obliczyć:wejdżcie na stronę
http://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php i wybierzcie sobie rok i dzień Waszych urodziń:na moim przykładzie 8 sierpień 1982 wychodzi że urodziółam się w 4 dzień po pełni (takie zamalowane kółeczko) potem wisuję sobie obecny rok 2008 i szukam miesiąca września tego roku-czwarty dzień po nowiu to 19.wrzesień czyli jutrzejszy piętek.Więc 4 najbardziej płodne dni według księżyca to dzień przed tym dniem czyli dziś i dwa po piątku czyli sobota i niedziela.czyli moje płodne dni księżycowe to ten czwartek piętek sobota i niedziela i w te dni warto żeby odbył się stosunek"Lunaris, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
bazylkove wrote:O masz nie wpadłam na to, ciekawe czy takie w ogóle są w 3city
Mówisz - masz:
https://www.facebook.com/trojmiastobezglutenu/
Na doły psychiczne pizza pomagabazylkove lubi tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.