NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Moje widziałaś mój wykres? 4, 3 i 2 dni przed owu i dzień po i się udało. Także nie mów hop.
Panan obyś miała rację.
Oby też tak było. Tylko u nas jest problem z plemnikami, więc nie wiem czy one tyle czasu przetrwaja. No cóż. Nie mam wyjścia. Muszę wieczorem pobrykać a w poniedziałek na podgląd czy są dalej czy pękły. Oby były.
Taki ładny skok. Ostatnie serduszko było jak tempka była na samym dole. Na drugi dzień na podglądzie dwa pęcherzyki 14 i 16. Możliwe że już by pękły, że ta tempka tak ładnie wygląda?
https://allegro.zapodaj.net/thumbs/c92a204a1cbf.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 10:59
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Malwas wrote:
Ja wczoraj jak byłam w gabinecie miałam możliwość obejrzeć zarodki, super przeżycie , pokazywali mi filmik jak się rozwijały od samego początku, teraz to mam ochotę urodzić je wszystkie . 4 dostarły do stadium blastocysty są mrożone . Już nie mogę się doczekać transferu.
Cudowne uczucie ?!!! Aż już byś chciała mieć jednego w brzuszku . Ile zabierasz 1 czy 2 ?
Chyba razem z Yosel w podobnym czasi będziecie podchodzić do crio ?
Trzymam kciuki za dzisiejsze testy, bety !!!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
reset wrote:Malwas, no właśnie nie jest to ból związany z jakimiś problemami wypróżnieniowymi, jest w dole brzucha i w krzyżu;/
Poprzedni cykl był też bezowulacyjny i trwał 35 dni, więc wcale a wcale nie był krótszy. Hmm, biorąc pod uwagę, że umówiłam się na wymazy na środę dopiero to jednak wolałabym, żeby ten cykl aż tak się nie skracał... Tak źle i tak niedobrze
Nic, wzięłam nospę i jest ciut lepiej.
Z drugie strony pal sześć wymazy, i tak hsg dopiero koło kwietnia. Może faktycznie niech ten cykl się skróci, szybciej zacznę stymulację
Hope, owu raczej nie ma z czego, w środę na usg wyszło, że największy pęcherzyk ma 8 mm i masa innej drobnicy w jajnikach.Cheresta, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Słuchaj ja miałam mieć bez owulacji cykl bo endo było słabe i drobne pęcherzyki a tydzień później było już po owulacji i teraz jestem w ciąży właśnie z takiego cyklu także zawsze jest szansa
U nas pewnie jakieś będą (może dziś i jutro?), bo w środę poza moimi wymazami badanie nasienia M. Nie chcę się nastawiać i łudzić, ale niech się dzieje wola nieba zatem... Przy czym, Bajko, u mnie ani śluz, ani temperatura na żadne spóźnione owu nie chcą wskazywać
Właśnie dziewczyny - czytam w necie oraz mówią w klinice, że przed badaniem abstynencja powinna być między 2 a 5 dni. Badanie mamy w środę o 18.00 - czy w niedzielę i przerwa od niedzieli będzie ok?
(mój M. padłby trupem - a najpierw mnie by zabił - gdyby wiedział, że z Wami ustalam kiedy idziemy do łóżka ).
A że M. średnio gorliwy do badań to chciałabym by one wyszły na maxa wiarygodne teraz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 11:52
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny pomocy!
u mnie historia jest taka:
listopad 2017: cb, niewydolność lutealna
grudzień- cykl stracony przez półpasiec który mi się przyplątał
OM 20.12.17
Wyraznie dodatnie testy ovu: 4.01; 5.01 i 6.01 z tym ze 6. Kreska kontrolna byla o wiele bardziej wyrazna niz testowa. 06.01 duuuzo sluzu przezroczystego, rozciagliwego- plodnego. 07.01 duzo mniej sluzu, sluz bardziej mleczny.
08.01 bylam na USG i widoczne bylo juz cialko zolte wiec domniemam ze owulacje mialam 07.01.
Od 08.01 z uwagi na niedomoge lutealna biore Duphaston 2x1 tabl
16.01 zrobila bete- wyszla <0,1.
wczoraj (najpewniej 12dpo) miałam bóle pobrzusza jak na @, niewielkie plamienie (kilka kropleke brunatnej wydzieliny), myślałam,że to @ się zaczyna więc odstawiłam duphaston, tyle, że to plamienie się skończyło a @ nie przyszła.
Dzisiaj rano dla pewności zrobiłam test ale wyraźnie negatywny.
Nie wiem już co mam o tym myśleć.
Nie chce sie nastawiać, że to jakie plamienie implantacyjne bo znowu bedzie potem płacz i rozczarowanie. Z drugiej strony martwie sie, bo jakby jako=ims cudem sie udalo, to odstawiłam duphaston.
|Co Wy myślicie?
pomózcie
-
Malwas nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiego filmu - może dostałaś jakąś płytkę żeby nam tu pokazać takie CUDA
życzę Ci, żeby czas szybko mijał do transferu :* :* :*
Dziewczyny czekam na bety ! na którą nastawić budzik ?Malwas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy po owu testy pokazują jeszcze słabą kreseczke? Pytam bo 16 mierzylam de facto wieczorem tempke i była powyżej 37. Seksy były 16 i 17. Niestety testy owu dorwalam dopiero 18 i 18 i 19 była blada kreseczke a dzisiaj już biel. Nawet cienia cienia. 17 do dziś tempa kolejno 36.5, 36.3, 36.3, 36.3 mierzona rano.
@ nie pojawia się 6dzien. Przyjaciółka mówi żebym mimo wszystko zrobiła test ciążowy. Zgłupiałam z tym swoim cyklem w tym miesiącu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 11:56
-
Dlatego właśnie nie mierzę temperatury. Nie mam możliwości robić tego codziennie np. o 6 rano, bo jak jestem po nocce to o tej porze wracam do domu, a jak po drugiej zmianie to chcę trochę pospać. Nawet jak mam pierwszą zmianę to różnie zaczynam o 6,7 albo 8 i wstaje tak żeby się ogarnąć do pracy a nie 2 godziny wcześniej bo temperatura. Zdaje sobie sprawę że takie mierzenie nie ma sensu, bo się potem zastanawiam czy taki wynik był bo zmierzyłam 2 godziny wcześniej niż wczoraj. Z resztą mój lekarz mówi że wykres może być pomocny, ale nie powie nam czy owu była na pewno. Testy owu to samo-pokazują pik lh ale nie dają pewności. Według doktorka tylko monitoring i tego się trzymam. W poniedziałek podglądam jajka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 11:58
-
Malwas dzięki za pamięć jeszcze chwilka i będziesz miała okruszka pod sercem! Trzymam kciuki z całych sił!
A ja już po wizycie. 6 mega dojrzałych jajek i około 6 dojrzewających Endo piękne trójliniowe 13mm. Powiedziałam że mam bolące, zmęczone nogi - dostałam Neoparin na refundację. MP to naprawdę kobieta anioł! A jaka młodziutka Flo nie dziwię się że wszyscy ją tak uwielbiacie
I uwaga, uwaga! Punkcja w poniedziałek o 8:00Cheresta, reset, Yoselyn82, Bajkaaa, Sarna84, Bocianiątko, summer86, Siwulec, Amy333, innamorata88, Barbarka1984, Izolda90, pawojoszka, Luna1993, Kotowa, ANkaG, blue00, Meśka, Karma88, Morusek, Flowwer, Malwas, Emiilka, Czrna 81, Diamond92, E_w_c_i_a, Jedna_z_Wielu, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kate super kurniczek oby ładnie urosły
KateHawke lubi tę wiadomość
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
KateHawke wrote:Zobaczymy po punkcji ile z nich będzie się nadawać. Jeszcze niestety nie wiadomo czy będą w porządku.
-
reset wrote:U nas pewnie jakieś będą (może dziś i jutro?), bo w środę poza moimi wymazami badanie nasienia M. Nie chcę się nastawiać i łudzić, ale niech się dzieje wola nieba zatem... Przy czym, Bajko, u mnie ani śluz, ani temperatura na żadne spóźnione owu nie chcą wskazywać
Właśnie dziewczyny - czytam w necie oraz mówią w klinice, że przed badaniem abstynencja powinna być między 2 a 5 dni. Badanie mamy w środę o 18.00 - czy w niedzielę i przerwa od niedzieli będzie ok?
(mój M. padłby trupem - a najpierw mnie by zabił - gdyby wiedział, że z Wami ustalam kiedy idziemy do łóżka ).
A że M. średnio gorliwy do badań to chciałabym by one wyszły na maxa wiarygodne teraz...Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję kochane 31 dc beta 73,83 Przedwczoraj 21.30 Także chyba to mamy :* Progesteron 16,60 więc nie wiem czy nie za nisko ale biorę duphaston 2x1 a on nie wychodzi w badaniu krwi więc w poniedziałek dopytam lekarza :*
Sarna84, KateHawke, Cheresta, agnieszka00, justyna14, Bocianiątko, Siwulec, Barbarka1984, pawojoszka, Minie Black, ANkaG, blue00, Karma88, Morusek, Flowwer, Emiilka, Czrna 81, Diamond92, E_w_c_i_a, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Asiek1214 wrote:Melduję kochane 31 dc beta 73,83 Przedwczoraj 21.30 Także chyba to mamy :* Progesteron 16,60 więc nie wiem czy nie za nisko ale biorę duphaston 2x1 a on nie wychodzi w badaniu krwi więc w poniedziałek dopytam lekarza :*
Asiek1214 lubi tę wiadomość
-
KateHawke świetne wieści! Nie puszczam kciukow!