Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3190 3011

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czekamy! <3

    GG na PAI - 1 to Acard na NOC! :) ja biorę 150 mg. I ginka kazała mi zbadać cały zespół antyfosfolipidowy i biała c i s :)

    Emilka troszkę za wysoko. Będziesz badała mutacje? ;)

    Emiilka lubi tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Emilki, nie chce studzić Twojego entuzjazmu, ale...
    1. ŻADEN poziom progesteronu nie świadczy o ciąży, niestety...
    2. ovitrelle stymuluje też ciałko żółte do pracy a więc i produkcji progesteronu... zwłaszcza jeśli pękło wiecej niż jedno jajko to ten poziom nie powinien dziwić... ale to znaczy że jest dobrze :) nie wiem czy pamiętasz ale ze 3 cykle temu też miałam taki po zastrzyku...

    Oczywiście z całego serca życzę Ci żeby skończyło się inaczej niż u mnie!:*** Ale pamiętam że ja wtedy spadlam z wysokiego konia... :/

    Bociuś, Kochana, masz absolutną rację - właśnie doczytałam na internetowej ulotce Ovitrelle, że stymuluje pracę ciałka żółtego i progesteronu. Także już się ogarnęłam :D Ale w takim razie moja dr jest niepoważna, że każe mi badać poziom proga 7-8 dpo, żeby sprawdzić, czy nie trzeba jednak suplementować ...

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Monika czekamy! <3

    GG na PAI - 1 to Acard na NOC! :) ja biorę 150 mg. I ginka kazała mi zbadać cały zespół antyfosfolipidowy i biała c i s :)

    Emilka troszkę za wysoko. Będziesz badała mutacje? ;)

    Kochana, nie wiem czy badać mutacje na własną rękę, czy poczekać, co gin powie na ten wynik. Cholercia, Laseczki, jaka ja jestem pechowa :D Mam już niedrożny jajowód, złe wyniki immuno i teraz jeszcze mutacje bardzo prawdopodobne, że wyjdą...

    Monia, moje kciuki zaciśnięte! <3

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Bociuś, Kochana, masz absolutną rację - właśnie doczytałam na internetowej ulotce Ovitrelle, że stymuluje pracę ciałka żółtego i progesteronu. Także już się ogarnęłam :D Ale w takim razie moja dr jest niepoważna, że każe mi badać poziom proga 7-8 dpo, żeby sprawdzić, czy nie trzeba jednak suplementować ...
    Emilka czekam na Twojego pozytywa ;-)

    Emiilka lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia i co????

    Emiilka lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Emilka czekam na Twojego pozytywa ;-)

    Monia, chcesz tego pozytywa z dzisiaj? :D Piękny jest, ale Dziewczyny mnie już sprowadziły na ziemię ;)

    Ja czekam na Twojego! Prawdziwego :D <3

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Monia, chcesz tego pozytywa z dzisiaj? :D Piękny jest, ale Dziewczyny mnie już sprowadziły na ziemię ;)

    Ja czekam na Twojego! Prawdziwego :D <3
    U mnie to samo co wczoraj, jak lepiej podeschnie mogę przesłać zdjęcia, ale nie wiem czy warto.

    A przy tych plamieniach już sama nie wiem czy chce tego pozytywa :P
    Możesz jego oddać Luci :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:11

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Emilka, przy staraniach chyba 6-8 jest idealnie. Ale zaraz dziewczyny potwierdzą , czy się nie mylę.
    Może my zamiast zawodowego powinnyśmy na LEPa iść :P

    Iza - weź Ty zatestuj, co?
    sikałam rano, ale na allegraka, bo mam 10 sztuk, to trzeba je wysikać :P

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    U mnie to samo co wczoraj, jak lepiej podeschnie mogę przesłać zdjęcia, ale nie wiem czy warto.


    dawaj fotę - szanowna komisja orzeknie ;)

    Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysyłam Monia, my ocenimy fachowym okiem !


    PS pamiętacie jak prosiłam o kciiuki żeby dostać nową pracę ?
    nie dostanę, bo unieważnili nabór :/
    Wrrrrr... to po co to całe składanie tysiąca papierów ja się pytam....

    Jutro wysyłam męża z nowymi papierami do innego miejsca, też fajna robota, więc jak puściłyście przed sekundą kciuki to znowu zaciskać ;p

    a właśnie Lucia robiła betę albo nowego testa??? bo ja średnio za Wami ostatnio ograniam, i piszę tylko co u mnie tak od czapy...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:15

    Emiilka, -Monika- lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    sikałam rano, ale na allegraka, bo mam 10 sztuk, to trzeba je wysikać :P

    Sikasz na testy, które nikomu nie wychodzą, więc to się nie liczy!;)

    Emiilka, Siwulec, Anaaa90, -Monika-, Izape_91 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    wysyłam Monia, my ocenimy fachowym okiem !


    PS pamiętacie jak prosiłam o kciiuki żeby dostać nową pracę ?
    nie dostanę, bo unieważnili nabór :/
    Wrrrrr... to po co to całe składanie tysiąca papierów ja się pytam....

    Jutro wysyłam męża z nowymi papierami do innego miejsca, też fajna robota, więc jak puściłyście przed sekundą kciuki to znowu zaciskać ;p

    nic nie dzieję się bez przyczyny - zrobisz porządny test to zrozumiesz dlaczego nie zmieniasz pracy :P

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rub45 Autorytet
    Postów: 932 539

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bradzo ładny wykres, jutro zrób test.


    Blue nie puszczam!!!


    Monia ochhhhh Monia .... ja nigdy nie mierzę temp a ona jest nie miarodajna ;)


    Dzieki jak nie dostane dzisiaj wieczorem @ to jutro zrobie ;-)

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    wysyłam Monia, my ocenimy fachowym okiem !


    PS pamiętacie jak prosiłam o kciiuki żeby dostać nową pracę ?
    nie dostanę, bo unieważnili nabór :/
    Wrrrrr... to po co to całe składanie tysiąca papierów ja się pytam....

    Jutro wysyłam męża z nowymi papierami do innego miejsca, też fajna robota, więc jak puściłyście przed sekundą kciuki to znowu zaciskać ;p

    No niepoważni ludzie... A tak fajnie zapowiadało się że odejdziesz z tej głupiej roboty. Tulam :(

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Kochana, no ja takiego proga nie miałam nigdy i się niczym nie wspomagam. Dlatego się podnieciłam. Ale pamiętam test Frelci 9 dpo (po Ovitrelle). Powiem Wam, że nawet jak nic z tego nie wyjdzie, to warto było nasikać i zobaczyć dwie krechy! Coś niesamowitego po roku starań... Na betę jutro nie dam rady, bo idę na pogrzeb na 9:00. Beta w sobotę. Jutro sobie kontrolnie nasikam na Bobo drugiego. Chyba, że zaraz mnie ktoś sprowadzi na ziemię i każe testować 14 dpo :)

    EDIT: w sobotę to będzie 10 dpo. W poprzednim cyklu 11 dpo beta wyszła mi 2, więc teraz już coś wiedziała jak zabetuję.
    Kochana 3mam kciuki ale ja pewnego razu też miałam taki piękny progesteron(nawet większy bo39.90) i juuuz myślałam że się udało ale niestety.wysoki progesteron nic o ciąży nie powie. Poczekaj,zrób test ponownie :) powodzenia!

    Emiilka lubi tę wiadomość

  • Rub45 Autorytet
    Postów: 932 539

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Monia naszczyj na bobo!

    Lucia robisz betę?

    Kate Twoje maluchy są dzielne po mamie!

    Rub kup testa!

    Blue trzymam kciuki!

    No właśnie dzisiaj test kupiłam bo juz żadnego nie miałam moze uda mi sie jutro rano zatestowac. Jak nic nie wyjdzie z tego to przynajmniej test na przyszły cykl zostanie bo kupiłam 2 hehe

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:19

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka ja mialam kiedys progesteron 70 a ciazy brak.. :(

    a nie raz 9 i 11 mialam a potem rosnie i byla ciaza.. wiec nie ma reguł :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:19

    Emiilka lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    No właśnie dzisiaj test kupiłam bo juz żadnego nie miałam moze uda mi sie jutro rano zatestowac. Jak nic nie wyjdzie z tego to przynajmniej test na przyszły cykl zostanie bo kupiłam 2 hehe

    zaciskam kciuki i przesyłam wiruski na jutrzejsze sikanie <3 !#$%^&**&^%$##$%^&*&^%$#$%^&*&^%$$#$%^&**&^%%$$#

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3190 3011

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz rodzinny stwierdził, że mamy za niski wynik tego HP (ja 1,54 M. 2.74) i tego się nie leczy, bo niby mieścimy się w normie....

    Czyli co, powinnam iść do innego lekarza prawda? albo poczekam na wizytę u Paśnika, bo on zadecyduje...

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka niemniej jednak trzymam kciuki bys zobaczyla dwie piekne kreseczki za pare dni :)

    Emiilka lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego