NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
AlicjaJ wrote:Dziękuję, kochana jesteś Będę działać chociaż strach mnie paraliżuje. Kończę już z tym narzekaniem i przepraszam Was, że tak tylko o sobie piszę!
Myślę, że wszystkie dziewczyny rozumieją, że się boisz i nie traktują Twoich postów jako narzekanie Teraz musisz swój strach obrócić w działanie i szukać jakiegoś dobrego lekarza. Pewnie będzie wszystko ok, ale jak to mówią lepiej zapobiegać niż leczyć. 3mam mega mocno kciukiBocianiątko lubi tę wiadomość
-
Olik dzięki! Zaraz sobie ich obczaję.
Iskierka dziękuję kochana Czasem źle mieszkać w małym mieście bo lekarzy też mało, wszystkich co bardziej sensownych ginów już przetestowałam i żaden nie sprostał moim oczekiwaniom... -
KarolinaNS wrote:Dziewczyny, znacie jakiegoś dobrego ginekologa z Krakowa?
Karola, a od czegoś konkretnego ma być specjalista? Bo wiesz np. nie każdy gin ogarnia mutacje albo immunologie, nie każdy też zrobi inseminację...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:55
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
KarolinaNS wrote:Dziewczyny, znacie jakiegoś dobrego ginekologa z Krakowa?
-
Iskierka21 wrote:Własnie może lepszy bo gdzieś czytałam że zwykły kwas foliowy u części kobiet się nie wchłania tylko gromadzi w organiźmie.. Może warto jednak zrobić to badanie żelaza?
Ja już kombinuje na różne sposoby.. Zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze raz po
odstawieiu. Pobrać trochę metylowanego i zrobić wyniki. Niestety wysoki poziom żelaza z tego co czytałam może powodować zaburzenia hormonalne i trudności z zajściem w ciążę -
reset wrote:Karola, a od czegoś konkretnego ma być specjalista? Bo wiesz np. nie każdy gin ogarnia mutacje albo immunologie, nie każdy też zrobi inseminację...
Chodzi mi o kogoś, kto w końcu skutecznie ogarnie moje cykle, bez wciskania antyków i duphastonu jak do tej pory -
KateHawke wrote:Mam wrażenie, że niektórzy, czego się nauczyli na studiach tego sie trzymają jak głupi do końca życia... i nie ważne, że badania dowodzą, że jest inaczej - oni i tak twierdzą że białe jest czarne i koniec. Gdyby mutacje nie wiązały się z poronieniami moja koleżanka dawno by tuliła dwójkę dzieci - a tak nie ma żadnego. Mutacje wskazują na problem i ten problem trzeba albo rozwiązać albo ominąć. Rozwiązanie nie zawsze jest możliwe bo to nie tylko trombofilia z tego wynika. A ominięcie polega na dawkowaniu metyli oraz heparyny. Nie rozumiem tych lekarzy...
Edit: Aaa zapomniałam. Jak mozżna twierdzić że homocysteina na poziomie 14 nie wpływa na zagnieżdżanie czy wczesne poronienia!?
..
-
Ptysia wrote:U mnie się na pewno nie wchłania bo robiłam mutacje i mam mthfr czyli muszę przyjmować metylowany formy. Zobaczymy, na pewno zrobię w najbliższym czasie to badanie. Nisko to u mnie nie będzie, bo ja pije sok z buraków kiszony, to pewnie tez mi podniesie.
Pijesz ten sok z jakiegoś konkretnego powodu? Nie możesz go odstawic?
Jak zrobisz wynik daj proszę znać -
KarolinaNS wrote:Chodzi mi o kogoś, kto w końcu skutecznie ogarnie moje cykle, bez wciskania antyków i duphastonu jak do tej pory
Hmm, ja aktualnie chodzę do Pro Creative i mogę polecić dr Mike i Golanskiego. Czasem na nich narzekam, ale przynajmniej od pierwszego cyklu zaczęli działać, ufając moim przeczuciom, a nie kazali wyluzować i czekać roku. Ten drugi sympatyczniejszy
Koleżanka poleca mi też lekarza, do którego chodziła nasza Bunia, zaraz sobie przypomnę nazwisko.
Edit: Mam! Tomasz Milewicz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:11
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Hmm, ja aktualnie chodzę do Pro Creative i mogę polecić dr Mike i Golanskiego. Czasem na nich narzekam, ale b przynajmniej od b pierwszego cyklu zaczęli działać, ufając moim przeczuciom, a nie kazali wyluzować i czekać roku. Ten drugi sympatyczniejszy
Koleżanka poleca mi też lekarza, do którego chodziła nasza Bunia, zaraz sobie przypomnę nazwisko.
Jak mnie to wkurza wyluzowac i czekać rok... a później co??? Czarna dupa??? ...... -
Monia, Kochana, gratuluję Krechy są piękne, a tempką się nie martw - na początku lubi skakać. Trzymam kciuki za jutrzejszy wzrost
Lucia, przepiękny bladzioch! Teraz będzie pięknie ciemniał Gratuluję!
Dziewczyny, dzisiaj jestem wg mnie 8 dpo (według OF 7 dpo). Progesteron z dzisiaj: 38,49 ng/ml.. Czy Ovitrelle powoduje wzrost progesteronu? Podkusiło mnie oczywiście po tym wyniku i siknęłam na Bobo - jest krecha, powiedziałabym całkiem widoczna. Jestem 10 dni po podaniu zastrzyku. Zastrzyk miałam podawany o 12:00. Myślicie, że mogę mieć choć iskierkę nadziei?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:36
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka - to nawet mnie serce zabiło mocniej jak zobaczyłam ten progesteron, więc nie dziwię się, że iskierka nadziei się chce pojawić... To pewnie trochę jak wróżenie z fusów, więc może beta jutro lub w sobotę?
Edit: zapomniałam że beta też może wyjść fałszywie dodatnia. Więc jutro i pojutrze by sprawdzić czy jest przyrost!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:23
Emiilka lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Emiilka wrote:Monia, Kochana, gratuluję Krechy są piękne, a tempką się nie martw - na początku lubi skakać. Trzymam kciuki za jutrzejszy wzrost
Lucia, przepiękny bladzioch! Teraz będzie pięknie ciemniał Gratuluję!
Dziewczyny, dzisiaj jestem wg mnie 8 dpo (według OF 7 dpo). Progesteron z dzisiaj: 38,49 ng/ml.. Czy Ovitrelle powoduje wzrost progesteronu? Podkusiło mnie oczywiście po tym wyniku i siknęłam na Bobo - jest krecha, powiedziałabym całkiem widoczna. Jestem 10 dni po podaniu zastrzyku. Zastrzyk miałam podawany w niedzielę. Myślicie, że mogę mieć choć iskierkę nadziei?Emiilka lubi tę wiadomość
-
Emilka w poniedziałek możesz zrobić spokojnie betę, testy schowaj na razie
A szansa oczywiście że jest!!Emiilka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
reset wrote:Emilka - to nawet mnie serce zabiło mocniej jak zobaczyłam ten progesteron, więc nie dziwię się, że iskierka nadziei się chce pojawić... To pewnie trochę jak wróżenie z fusów, więc może beta jutro lub w sobotę?
Kochana, no ja takiego proga nie miałam nigdy i się niczym nie wspomagam. Dlatego się podnieciłam. Ale pamiętam test Frelci 9 dpo (po Ovitrelle). Powiem Wam, że nawet jak nic z tego nie wyjdzie, to warto było nasikać i zobaczyć dwie krechy! Coś niesamowitego po roku starań... Na betę jutro nie dam rady, bo idę na pogrzeb na 9:00. Beta w sobotę. Jutro sobie kontrolnie nasikam na Bobo drugiego. Chyba, że zaraz mnie ktoś sprowadzi na ziemię i każe testować 14 dpo
EDIT: w sobotę to będzie 10 dpo. W poprzednim cyklu 11 dpo beta wyszła mi 2, więc teraz już coś wiedziała jak zabetuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:26
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Flowwer wrote:Emilka w poniedziałek możesz zrobić spokojnie betę, testy schowaj na razie
A szansa oczywiście że jest!!
No a to jest w ogóle najrozsądniejsza opcją, tylko jak tu do poniedziałku wytrzymaćEmiilka lubi tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.