Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Dziękuję, kochana jesteś <3 Będę działać chociaż strach mnie paraliżuje. Kończę już z tym narzekaniem i przepraszam Was, że tak tylko o sobie piszę!

Myślę, że wszystkie dziewczyny rozumieją, że się boisz i nie traktują Twoich postów jako narzekanie :) Teraz musisz swój strach obrócić w działanie i szukać jakiegoś dobrego lekarza. Pewnie będzie wszystko ok, ale jak to mówią lepiej zapobiegać niż leczyć. 3mam mega mocno kciuki :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

• AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dzięki! Zaraz sobie ich obczaję.
    Iskierka dziękuję kochana <3 Czasem źle mieszkać w małym mieście bo lekarzy też mało, wszystkich co bardziej sensownych ginów już przetestowałam i żaden nie sprostał moim oczekiwaniom... ;)

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • KarolinaNS Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znacie jakiegoś dobrego ginekologa z Krakowa?

• reset Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaNS wrote:

Karola, a od czegoś konkretnego ma być specjalista? Bo wiesz np. nie każdy gin ogarnia mutacje albo immunologie, nie każdy też zrobi inseminację...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:55

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaNS wrote:
    Ja z NS dojeżdżam do prof. Huras przyjmuje w Centrum Mama. Super specjalista

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Własnie może lepszy bo gdzieś czytałam że zwykły kwas foliowy u części kobiet się nie wchłania tylko gromadzi w organiźmie.. Może warto jednak zrobić to badanie żelaza?
    Ja już kombinuje na różne sposoby.. Zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze raz po
    odstawieiu. Pobrać trochę metylowanego i zrobić wyniki. Niestety wysoki poziom żelaza z tego co czytałam może powodować zaburzenia hormonalne i trudności z zajściem w ciążę :(
    U mnie się na pewno nie wchłania bo robiłam mutacje i mam mthfr czyli muszę przyjmować metylowany formy. Zobaczymy, na pewno zrobię w najbliższym czasie to badanie. Nisko to u mnie nie będzie, bo ja pije sok z buraków kiszony, to pewnie tez mi podniesie.

• KarolinaNS Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Karola, a od czegoś konkretnego ma być specjalista? Bo wiesz np. nie każdy gin ogarnia mutacje albo immunologie, nie każdy też zrobi inseminację...

Chodzi mi o kogoś, kto w końcu skutecznie ogarnie moje cykle, bez wciskania antyków i duphastonu jak do tej pory

• moli5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mam wrażenie, że niektórzy, czego się nauczyli na studiach tego sie trzymają jak głupi do końca życia... i nie ważne, że badania dowodzą, że jest inaczej - oni i tak twierdzą że białe jest czarne i koniec. Gdyby mutacje nie wiązały się z poronieniami moja koleżanka dawno by tuliła dwójkę dzieci - a tak nie ma żadnego. Mutacje wskazują na problem i ten problem trzeba albo rozwiązać albo ominąć. Rozwiązanie nie zawsze jest możliwe bo to nie tylko trombofilia z tego wynika. A ominięcie polega na dawkowaniu metyli oraz heparyny. Nie rozumiem tych lekarzy...
    Edit: Aaa zapomniałam. Jak mozżna twierdzić że homocysteina na poziomie 14 nie wpływa na zagnieżdżanie czy wczesne poronienia!?
    Ja byłam w poniedziałek u hematologa ,który prowadzi kobiety w ciąży i pracuje w Instytucje Hematologii. Mam.mutahe MTFHR hetero i powiedziała.,że to nie jest powód do heparyny ale mam brać koniecznie metylowany kwas foliowy bo mam homocysteinę 9,4 i zrobić pozostałe mutacje i całą listę badań. Jak coś wyjdzie nie tak to da heparynę. Na razie akard wystarczy. Bo przeciwciała antyfosfolipidowych mam w normie ,Attp i antytrobinę 3 idealne.Ja bym poszła do innego lekarza
    ..

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    U mnie się na pewno nie wchłania bo robiłam mutacje i mam mthfr czyli muszę przyjmować metylowany formy. Zobaczymy, na pewno zrobię w najbliższym czasie to badanie. Nisko to u mnie nie będzie, bo ja pije sok z buraków kiszony, to pewnie tez mi podniesie.

Pijesz ten sok z jakiegoś konkretnego powodu? Nie możesz go odstawic?
    Jak zrobisz wynik daj proszę znać :)

• reset Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaNS wrote:
    Chodzi mi o kogoś, kto w końcu skutecznie ogarnie moje cykle, bez wciskania antyków i duphastonu jak do tej pory

Hmm, ja aktualnie chodzę do Pro Creative i mogę polecić dr Mike i Golanskiego. Czasem na nich narzekam, ale przynajmniej od pierwszego cyklu zaczęli działać, ufając moim przeczuciom, a nie kazali wyluzować i czekać roku. Ten drugi sympatyczniejszy :)

Koleżanka poleca mi też lekarza, do którego chodziła nasza Bunia, zaraz sobie przypomnę nazwisko.

Edit: Mam! Tomasz Milewicz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:11

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Hmm, ja aktualnie chodzę do Pro Creative i mogę polecić dr Mike i Golanskiego. Czasem na nich narzekam, ale b przynajmniej od b pierwszego cyklu zaczęli działać, ufając moim przeczuciom, a nie kazali wyluzować i czekać roku. Ten drugi sympatyczniejszy :)

Koleżanka poleca mi też lekarza, do którego chodziła nasza Bunia, zaraz sobie przypomnę nazwisko.

Jak mnie to wkurza wyluzowac i czekać rok... a później co??? Czarna dupa??? ......

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Kochana, gratuluję :) Krechy są piękne, a tempką się nie martw - na początku lubi skakać. Trzymam kciuki za jutrzejszy wzrost :)

Lucia, przepiękny bladzioch! :) Teraz będzie pięknie ciemniał :) Gratuluję! <3

Dziewczyny, dzisiaj jestem wg mnie 8 dpo (według OF 7 dpo). Progesteron z dzisiaj: 38,49 ng/ml.. Czy Ovitrelle powoduje wzrost progesteronu? Podkusiło mnie oczywiście po tym wyniku i siknęłam na Bobo - jest krecha, powiedziałabym całkiem widoczna. Jestem 10 dni po podaniu zastrzyku. Zastrzyk miałam podawany o 12:00. Myślicie, że mogę mieć choć iskierkę nadziei?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:36

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - to nawet mnie serce zabiło mocniej jak zobaczyłam ten progesteron, więc nie dziwię się, że iskierka nadziei się chce pojawić... To pewnie trochę jak wróżenie z fusów, więc może beta jutro lub w sobotę?:)

Edit: zapomniałam że beta też może wyjść fałszywie dodatnia. Więc jutro i pojutrze by sprawdzić czy jest przyrost!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:23

Emiilka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja się wprawdzie nie znam, ale trzymam kciuki <3

• _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Monia, Kochana, gratuluję :) Krechy są piękne, a tempką się nie martw - na początku lubi skakać. Trzymam kciuki za jutrzejszy wzrost :)

Lucia, przepiękny bladzioch! :) Teraz będzie pięknie ciemniał :) Gratuluję! <3

Dziewczyny, dzisiaj jestem wg mnie 8 dpo (według OF 7 dpo). Progesteron z dzisiaj: 38,49 ng/ml.. Czy Ovitrelle powoduje wzrost progesteronu? Podkusiło mnie oczywiście po tym wyniku i siknęłam na Bobo - jest krecha, powiedziałabym całkiem widoczna. Jestem 10 dni po podaniu zastrzyku. Zastrzyk miałam podawany w niedzielę. Myślicie, że mogę mieć choć iskierkę nadziei?
    Prog przepiękny! A nadzieje trzeba mieć zawsze. Siknij za 2 dni albo zrób betę i przyrost :) trzymam kciuki moja cyklowa siostro :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka w poniedziałek możesz zrobić spokojnie betę, testy schowaj na razie ;)
    A szansa oczywiście że jest!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Emilka - to nawet mnie serce zabiło mocniej jak zobaczyłam ten progesteron, więc nie dziwię się, że iskierka nadziei się chce pojawić... To pewnie trochę jak wróżenie z fusów, więc może beta jutro lub w sobotę?:)

Kochana, no ja takiego proga nie miałam nigdy i się niczym nie wspomagam. Dlatego się podnieciłam. Ale pamiętam test Frelci 9 dpo (po Ovitrelle). Powiem Wam, że nawet jak nic z tego nie wyjdzie, to warto było nasikać i zobaczyć dwie krechy! Coś niesamowitego po roku starań... Na betę jutro nie dam rady, bo idę na pogrzeb na 9:00. Beta w sobotę. Jutro sobie kontrolnie nasikam na Bobo drugiego. Chyba, że zaraz mnie ktoś sprowadzi na ziemię i każe testować 14 dpo :)

EDIT: w sobotę to będzie 10 dpo. W poprzednim cyklu 11 dpo beta wyszła mi 2, więc teraz już coś wiedziała jak zabetuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:26

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KarolinaNS Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, trzymam mocno kciuki :)

• reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Emilka w poniedziałek możesz zrobić spokojnie betę, testy schowaj na razie ;)
    A szansa oczywiście że jest!!

No a to jest w ogóle najrozsądniejsza opcją, tylko jak tu do poniedziałku wytrzymać;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka kciuki już zaciśnięte !! :)

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ