Luty miesiącem miłości

Tylko w OvuFriend mamy dla Ciebie Walentynkowy prezent w miejscu, które z całego serducha polecamy!

ODBIERZ AŻ 50% ZNIŻKI
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    A że szczęściu trzeba pomagać, właśnie wcinam ananaska :D

    oooo o ananasie nie słyszałam. zaintrygowałyście mnie. Na co on wpływa i kiedy najlepiej wcinać? :D

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    ja dopiero drugi... bierzesz lutkę?
    Biorę ;) nadal czuje się oszukana jej smakiem :D

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    oooo o ananasie nie słyszałam. zaintrygowałyście mnie. Na co on wpływa i kiedy najlepiej wcinać? :D
    Na zagniezdzenie. Jeść po ovu do dwóch kresek ;)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Na zagniezdzenie. Jeść po ovu do dwóch kresek ;)

    Mniammmm :D :D
    Tylko swieży czy czasami może być z puchy?? :D

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny byłam w diagnostyce pobierają materiał tylko z rana. Także czekam do soboty
    To chociaż nasikaj dziś!

    Bajkaaa, Siwulec lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokończyłam w końcu swojego ananasa,tydzień go jadłam heheheh.

    Bajkaaa, KateHawke lubią tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Mniammmm :D :D
    Tylko swieży czy czasami może być z puchy?? :D
    Tylko świeży!

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Tylko świeży!
    Dzięki :)
    Biedny ananas... toz ja go zmaltretuje... ;)

    Anaaa90 lubi tę wiadomość

  • KarolinaNS Koleżanka
    Postów: 40 26

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam szybkie pytanie, jestem jeszcze przed betą.
    Miałam okres wywoływany duphastonem, jednak odstawiłam 11 dni temu i okresu nie widać. W 7 dniu po odstawieniu robiłam test i wyszedł na +, z dziś rano negatyw.
    Co do objawów to temp powyżej 37, bolące piersi, piekące sutki, rwanie w podbrzuszu i zmęczenie, okropne zmęczenie materiału :D Dodatkowo mam ogromną ilość śluzu, który daje odczucie, jakby okres już był.

    Jest jakaś szansa?

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10145 12449

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Dzięki :)
    Biedny ananas... toz ja go zmaltretuje... ;)
    i nkoniecznie z tym twardym środkiem! :)

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy miała któraś z Was problemy z drętwiejącymi rekami i/lub zespół cieśni nadgarstka albo coś podobnego? Napisałabym na priv, żeby tu nie zawalać "tablicy"
    Kargo, ja miałam. Mi pomogł bardzo taping u fijoterapeuty

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny.... Miały być z dwóch pęcherzyków takie dwa bobasy jak w awatarka i co... Dupa.... :( Temperatura cały czas na dole a wczoraj byłam na USG i pani powiedziała że z tego 20 mm już raczej nic nie będzie bo się chyba zapada. Jest już o budowie siateczkowatej. Ale nie ma płynu w zatoce :( mówiła że szanse żeby się udało są bardzo małe bo owu była nieefektywna :( oczywiście dół i oczekiwanie do kolejnej @ :( dlaczego taki ładny pęcherzyk się zapada? Czego brakuje skoro nie dorósł do pęknięcia :(
    Teraz już rozumiem czemu nagle zniknął śluz. Do momentu kiedy rósł miałam idealny. I nagle 3 dni temu przepadł.
    Przyszłam i oczywiście dół. Jeszcze 10 dni i poza gonalem włączamy clo.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaNS wrote:
    Dziewczyny mam szybkie pytanie, jestem jeszcze przed betą.
    Miałam okres wywoływany duphastonem, jednak odstawiłam 11 dni temu i okresu nie widać. W 7 dniu po odstawieniu robiłam test i wyszedł na +, z dziś rano negatyw.
    Co do objawów to temp powyżej 37, bolące piersi, piekące sutki, rwanie w podbrzuszu i zmęczenie, okropne zmęczenie materiału :D Dodatkowo mam ogromną ilość śluzu, który daje odczucie, jakby okres już był.

    Jest jakaś szansa?
    Lec na betke:) wszystko wyjaśni.
    A tak z innej beczki skąd jesteś?


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z forum snila się tylko Agniechaaaa i to już dość dawno :) ale to forum tak na nas działa :)

    Ej tak. Mi się nudzi w pracy że usne tu zaraz, zjadłam pyszna zapiekanke z boczkiem która ostatnio bardzo mi smakuje i jak pomyślę że jeszcze 3 godziny tu mam siedzieć to aż mnie skręca

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym nie widziała, że cykl był bezowulacyjny to bym sobie już wkręciła ciążę, bo mnie cały dzień mdli. Za to z nauką udało się ruszyć, więc tyle dobrego:)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10145 12449

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jakbym nie widziała, że cykl był bezowulacyjny to bym sobie już wkręciła ciążę, bo mnie cały dzień mdli. Za to z nauką udało się ruszyć, więc tyle dobrego:)
    wiesz, z takich bezowulacyjnych cykli bywa ze pojawiają się Fasolki ;D

    Anaaa90, Bajkaaa, reset, Iskierka21, Rucola lubią tę wiadomość

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    wiesz, z takich bezowulacyjnych cykli bywa ze pojawiają się Fasolki ;D


    Boćku, na to nie ma szans, zresztą po moich ostatnich lekach to myślę, że mogłoby to być niebezpieczne dla zarodka nawet:( m.in. dlatego, że zakładam zajście w ciążę to nawet nie miałam w domu moich zwykłych leków od neurologa, bo od czerwca nie wykupiłam recepty, zakładając że tej trucizny w czasie starań brać nie będę.

    Dziś dostaniemy wreszcie film i teledysk ze ślubu i nie mogę się doczekać:)))

    KateHawke, Bocianiątko, olik321 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mnie z forum snila się tylko Agniechaaaa i to już dość dawno :) ale to forum tak na nas działa :)

    Ej tak. Mi się nudzi w pracy że usne tu zaraz, zjadłam pyszna zapiekanke z boczkiem która ostatnio bardzo mi smakuje i jak pomyślę że jeszcze 3 godziny tu mam siedzieć to aż mnie skręca

    Ja jeszcze godzina a mam wrażenie że siedzę tu już 12h. Ale mi smaka tą zapiekanką zrobiłaś :D

    reset, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KarolinaNS Koleżanka
    Postów: 40 26

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Lec na betke:) wszystko wyjaśni.
    A tak z innej beczki skąd jesteś?


    Kraków :)
    Betę zrobię w sobotę, pełne 2 tygodnie od odstawienia :) chociaż boję się rozczarowania

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaNS wrote:
    Kraków :)
    Betę zrobię w sobotę, pełne 2 tygodnie od odstawienia :) chociaż boję się rozczarowania

    Witam krajankę na forum:)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ