Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o żelazie i jego wchlanialnosci bodajże w listopadowym wątku. Nie chce mi się teraz tego szukać, ale to prawda że trzeba jeść źródła żelaza ze źródłami Wit. C a unikać połączenia żelaza z wapniem.

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kargowa, sprawdź mimo wszystko kręgosłup szyjny. Jeśli coś jest na rzeczy, wyjdzie przy RTG tylko niech zrobią też czynnościowe. Praca przy kompie wymusza niewłaściwa pozycję, która właśnie uszkadza odcinek szyjny kręgosłupa.
    Jeśli to cieśnia to niestety zabieg. Moja babcia- księgowa, która latami wszystko księgowała ręcznie- przeszła zabieg na obie ręce mając osiemdziesiąt lat i potem na nowo odzyskała sprawność i komfort życia bez bólu. Zabieg był szybki i łagodny dla niej (wiek plus fakt że była po b. Ciężkim zawale).

    dokładnie, u mnie wyszła lordoza spłaszczona :/
    a osteopata powiedział również że przy pozycji siedzącej, przez którą później również się garbimy i "zamykamy" klatkę piersiową, pokazał ze między mostkiem a pierwszym żebrem jest mała szczelinka przez którą przechodzą nerwy, przy "zamkniętej" klatce żebro i mostek uciskają na te nerwy i to może również powodować drętwienie - kazał mi podkładać sobie ręcznik zwinięty w rulon pod klatkę piersiową aż po głowę (ja używam makaronu) i lezeć parę minut wieczorem z rękoma rozłożonymi na boki, otwartą dłonią do sufitu, w pracy od czasu do czasu prostować plecy no i co godzinkę wstawac od kompa na chwilkę.
    mam nadzieję że w miarę czytelnie to opisałam ;)
    tak czy inaczej Kargo musisz sprawdzić co u Ciebie powoduje drętwienie - bo jeszcze istotne jest czy cała dłoń drętwieje czy konkretne palce

    Kargo31 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    dokładnie, u mnie wyszła lordoza spłaszczona :/
    a osteopata powiedział również że przy pozycji siedzącej, przez którą później również się garbimy i "zamykamy" klatkę piersiową, pokazał ze między mostkiem a pierwszym żebrem jest mała szczelinka przez którą przechodzą nerwy, przy "zamkniętej" klatce żebro i mostek uciskają na te nerwy i to może również powodować drętwienie - kazał mi podkładać sobie ręcznik zwinięty w rulon pod klatkę piersiową aż po głowę (ja używam makaronu) i lezeć na plecach parę minut wieczorem z rękoma rozłożonymi na boki, otwartą dłonią do sufitu, w pracy od czasu do czasu prostować plecy no i co godzinkę wstawac od kompa na chwilkę.
    mam nadzieję że w miarę czytelnie to opisałam ;)
    tak czy inaczej Kargo musisz sprawdzić co u Ciebie powoduje drętwienie - bo jeszcze istotne jest czy cała dłoń drętwieje czy konkretne palce


    Edit - hahahahahaha chciałam edytować że leżeć trzeba na plecach a zacytowałam ;) bardzo przepraszam bo to już podchodzi pod spam hihihihi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:54

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec dobrze prawi z tą analizą, czy cała dłoń czy poszczególne palce!
    Możesz też spróbować Kargo odchylić głowę maksymalnie do tyłu- jak słyszysz i czujesz wręcz, że coś tam się rusza i do tego po takim odchyleniu od razu Ci się kręci w głowie to może wskazywać na niestabilność kręgosłupa szyjnego:/

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Kate, a może Asmag? Ja w ciaży mam własnie ten suplement zalecony przez ginekologa. Dietą jest bardzo trudno uzupełnić takie zapotrzebowanie, jakie przychodzi wraz z ciążą.

    Też o nim myślałam. Może kupię go i będę łykać razem z B-complex. Lepiej się przyswoi a nie będzie za duZo B6 :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gg88 wywołuję Cię :) napisałam na priv :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 12:01

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Gg88 wywołuję Cię :) napisałam na priv :)
    odpowiedziałam :)

    Meśka lubi tę wiadomość

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Pisałam o żelazie i jego wchlanialnosci bodajże w listopadowym wątku. Nie chce mi się teraz tego szukać, ale to prawda że trzeba jeść źródła żelaza ze źródłami Wit. C a unikać połączenia żelaza z wapniem.

    Własnie dziewczyny apropo żelaza czy któras może orientuje się czy kwas foliowy może wpływać na większe przyswajanie żelaza?
    Przypadkowo miałam zlecone badanie żelaza i wyobraźcie sobie moje żdziwienie jak wyszło mi kosmiczne 248,1 przy normie max do 145. Kolejne badanie żelazo 204,40. Jak odstawiłam kwas foliowy to w tym momencie mam 144. Nic nie zmieniałam poza odstawieniem kwasu foliowego na 1,5 miesiaca. Może któras się spotkała z podobnym przypadkiem?? Albo spróbowac zbadać w jakiś dwóch innych laboratriach tego samego dnia?? Wiem dziwna jestem ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o kciuki jutro o 18.30 :) odbieram wyniki IO i HBA Męża. No i usg. Mam nadzieję że jednak jutro dostanę ovitrelle a nie w sobotę przed wyjazdem.

    Trzymam kciuki za Wasze wizyty, testy i badania :*❤

    Karma88, Iskierka21, Flowwer, lamka, olik321, Bocianiątko, reset, Bajkaaa, agnieszka00, KateHawke, Meśka, Pomi, Siwulec, Morusek, Luna1993, Izape_91, Emiilka, Rucola, Diamond92 lubią tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    odpowiedziałam :)
    Ja samopoczucie ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła babka z przychodni i odwołali mi jutrzejszą wizytę :-(

  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dzwoniła babka z przychodni i odwołali mi jutrzejszą wizytę :-(

    Ale jak to?? Czemu?? Przełożyli na inny termin?? :(

  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja samopoczucie ?
    Na razie ciąża prawie bezobjawowa ;p tylko cycki większe i wrażliwsze ale wbrew większości ciężarnych mnie rozpiera energia i w nocy nie mogę spać budze się co 3 godziny.

    Na razie podchodzę z dużą rezerwą bo ostatnia ciąże poroniłam w 6 tc, a dziś dopiero 5tc+1d dopiero więc stres jest

    A jak ty się czujesz??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 12:25

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dzwoniła babka z przychodni i odwołali mi jutrzejszą wizytę :-(
    a jaki powód podali???

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam, bo na znanymlekarzu dostałam informację mailem, że zwolnił się termin. Kobieta z recepcji twierdzi, że cały dzień ma lekarz obstawiony.

    Ja to mam ku**a jakiegoś pecha życiowego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 12:30

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do magnezu ja mam asmag forte 3 razy dziennie i on nie ma żadnej Wit b w sobie,

    Tak tylko się wepchne :)

    KateHawke, reset, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Własnie dziewczyny apropo żelaza czy któras może orientuje się czy kwas foliowy może wpływać na większe przyswajanie żelaza?
    Przypadkowo miałam zlecone badanie żelaza i wyobraźcie sobie moje żdziwienie jak wyszło mi kosmiczne 248,1 przy normie max do 145. Kolejne badanie żelazo 204,40. Jak odstawiłam kwas foliowy to w tym momencie mam 144. Nic nie zmieniałam poza odstawieniem kwasu foliowego na 1,5 miesiaca. Może któras się spotkała z podobnym przypadkiem?? Albo spróbowac zbadać w jakiś dwóch innych laboratriach tego samego dnia?? Wiem dziwna jestem ;)

    Ja czytałam, że kwas foliowy zwiększa wchłanianie żelaza. Może masz taki duży poziom bo jesz dużo bogatych w żelazo składników. A może suplementujesz?

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1559 1092

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myslę, że nasze wątki powinni podawać jako literaturę obowiązkową na medycynie :) Macie wiedzę chyba z każdej dziedziny :) Tak mi przypomniałyście, że kiedyś mi neuro powiedział, że mam spłaszczony odc szyjny. no i drętwieją trzy palce:kciuk, wskazujący i środkowy.

    Lamka a podali jakiś nowy termin??

    GG88 trzymam kciuki!! będzie dobrze!!

    Frelcia kciuki juz od dzis zaciskam :)

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo, nie jestem oczywiście lekarzem, ale myślę, że w takim razie Twoje drętwiejące palce mogą być od kręgosłupa. Mnie też często drętwieją tylko trzy,a spłaszczony odcinek szyjny oznacza, że nie masz tego fizjologicznego wygięcia kręgosłupa- jak sobie zobaczysz w google jakiś obraz kręgosłupa to szyja powinna być taka zgięta trochę. Dyskopatie niestety z czasem się lubią pogłębić, więc ja bym poszła raz jeszcze do neurologa i w pierwszej fazie cyklu zrobiła RTG.

    Frelcia- kciuki!:*

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo oczywiście, na 22 lutego :-/

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego