NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet nie wiem czy pęcherzyki już popękały a ja już jestem w urojonej ciąży, nawet ruchy dziecka czuje
reset, Iskierka21, Kotowa, Bocianiątko, Siwulec, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Bajkaaa, Emiilka, Czrna 81, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
amb83 wrote:Iskierka co do euthyrox to po 1 i najważniejsze brać na czczo na 30-60 min przed 1 posiłkiem, popijać wodą.
co do samopoczucia mogą być różne dziwne, mnie end wprowadzała na dawkę 50 powoli tzn 1 tydzień miałam brać 12,5 (pół tabletki 25) potem 2 tydzień dawkę 25 potem 37,5 i dopiero dojść do 50 nie wiem czy wszyscy tak mają ustalane ale ja tak miałam a mimo tego i tak czułam się źle. przy każdej zmianie dawki miałam 5-6 dni baletów i jak się 6 czy 7 dnia już się zaczynałam czuć ok to już trzeba było zmieniać dawkę ale po takim spokojnym wejściu na tą dawkę 50 już po 2 dniach czułam się ok. Ogólne objawy które mi dokuczały to zgaga, nudności, dziwne uczucia jakby zawrotów głowy oraz miałam też coś co można nazwać gulą w gardle a 2 razy w ciągu tego całego cyklu przyzwyczajania się do euthyroxu niestety miałam tak kiepskie że udało mi się ten euthyrox zwrócić ...
mi end powiedziała że jakbym na docelowej dawce 50 czuła się źle to mam zejść do 37,5 ale teraz wygląda na to że jednak będę musiała brać więcej bo TSH 5,5 (spadło z po 3 miesiącach euthyroxu...
Amb83 wielkie dzieki za odpowiedz. Ja miałam tsh 3,17 i kazała codziennie brać euthyrox50. U mnie nie ma żadnych innych objawów poza lekką dusznością i uczuciem gula w gardle + rozpieranie z przodu szyji (teraz jakby lekki ból i drętwienie). Straciłam od wczoraj apetyt ale może to być związane ze zbliżającą się @ więc chwilowo nie traktuje tego jak objaw. Pani doktor kazała zrobić badania za 4-6 tygodni TSH i antyTPO. Udało mi się umówić wizytę za 6 tygodni. Amb83 jak myślisz jeżeli nadal bedzie tak kiepsko pójść pogadać z nią po tygodniu czy poczekać dłużej? -
KateHawke wrote:Dziewczyny ponawiam prośbę. Doradźcie jaki magnez brać. Bo biorę już dużą dawkę B6 w B-complex i nie wiem co kupić. I jakie żelazo przy okazji? Czytałam że tez potrzebne ale to o innej porze trzeba brać nić magnez bo się zwalczają.
Generalnie myślę, że możesz zapytać w sobotę, coś Ci doradzą.
Mi gin kazała odstawić ostatnio wszystkie witaminy i biorę tylko kwas foliowy plus teraz na receptę potas
Powodowały u mnie dodatkowe mdłościKateHawke lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Nie szkodzi Jedna. Wiem, że próbujesz odpocząć trochę i rozumiem to doskonale. Kochana teraz jest trzecia doba. Piąta będzie w sobote i wtedy będzie transfer. Maja jutro do mnie dzwonić o której dokładnie to będzie. Jeśli będzie...
KateHawke lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
olik321 wrote:Kate nie doradzę z magnezem bo biorę Magne B6, żelazo lekarza mi narazie nie kazał brać skoro wyniki są w normie.
Mi gin kazała odstawić ostatnio wszystkie witaminy i biorę tylko kwas foliowy plus teraz na receptę potas
Powodowały u mnie dodatkowe mdłościolik321 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
KateHawke wrote:Nie szkodzi Jedna. Wiem, że próbujesz odpocząć trochę i rozumiem to doskonale. Kochana teraz jest trzecia doba. Piąta będzie w sobote i wtedy będzie transfer. Maja jutro do mnie dzwonić o której dokładnie to będzie. Jeśli będzie...
:*** a o te witaminy i suple to rzeczywiście dopytaj w sobotęKateHawke lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
olik321 wrote:Kate nie doradzę z magnezem bo biorę Magne B6, żelazo lekarza mi narazie nie kazał brać skoro wyniki są w normie.
Powodowały u mnie dodatkowe mdłości -
iskierka a Ty zaczęłaś rozumiem od razu z grubej rury znaczy tą 50 brać? bo może warto zejść i parę dni pobrać 25 i poobserwować i jak się objawy niepożądane uspokoją to dopiero wskoczyć na to 50 bo po co masz się męczyć.
Z tego co mi moja end mówiła to takie działanie nie zaszkodzi znaczy zejście z dawki i wejście na wyższą dopiero jak się organizm przyzwyczai.
Jeśli chodzi o ból i drętwienie to to są zawsze objawy z którymi warto się skonsultować, więc jeśli masz możliwość pójścia i obgadania to pójdź. Ale jeśli nie zaproponuje wejścia stopniowego ze względu na spore jednak efekty uboczne lub zmiany leku to poszukałabym innego end.34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań -
iskierka a co do badań to jakie już miałaś robione w kierunku tarczycy i jakie były wyniki bo może trzeba zrobić nie tylko TSH i aTPO ? to podpowiedziałabym Ci do ja miałam robione i jak.
34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań -
KateHawke wrote:Dzięki Tak pewnie zrobię, lekarz pewnie najwięcej mi powie co moge brać. A na razie postawie na naturalne źródła witamin.
wątróbkę i buraki gotowane jako żelaza ( bleeee
i migdały nie pamiętam czego
a i produkty z żelazem jeść z witaminą C, np z natką pietruszki albo brokułem, podobno wtedy lepiej się przyswaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:06
-
Popatrzyłam z ciekawości na wykres z ostatniego miesiąca i też tak ostatkiem sił wybił się w górę na końcu po to by dać nadzieję i spaść na następny dzień z hukiem także zluzowalam
W tamtym miałam jeszcze implantację więc w ogóle był ekstraaaa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:09
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
olik321 wrote:mi w szpitalu kazali jeszcze jeść suszone morele jako naturalne źrodło potasu
wątróbkę i buraki gotowane jako żelaza ( bleeee
i migdały nie pamiętam czego
a i produkty z żelazem jeść z witaminą C, np z natką pietruszki albo brokułem, podobno wtedy lepiej się przyswaja
Ooo o żelazie to nie wiedziałam, dziki A co do wątróbki to w ciaży jej nie wolno przecież bo zawiera retinol. Jak nie musisz to nie jedz bo nadmiar retinolu jest szkodliwy w ciaży. A co do buraków to Flo polecała buraki suszone i chyba też je kupięFlowwer lubi tę wiadomość
-
Właśnie znalazłam to co mówiłaś Olik o żelazie z witaminą C. Zobaczcie dziewczyny jaka różnica
http://salaterka.pl/najlepsze-zrodla-zelaza/ -
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Pracuje przy kompie. i trwa to już długo, te wszystkie drętwienia. Objawy idealnie pasują do zespołu cieśni. Drętwienia w nocy, do tego stopnia, że budzę się z bólu. Więc wstawanie w nocy mam opanowane, tylko dziecka do karmienia brak Mam umówionego już neurologa i EMG. Rezonanse miałam już 3 przez ostatnie 3 lata ze względu na migreny.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
amb83 wrote:iskierka a Ty zaczęłaś rozumiem od razu z grubej rury znaczy tą 50 brać? bo może warto zejść i parę dni pobrać 25 i poobserwować i jak się objawy niepożądane uspokoją to dopiero wskoczyć na to 50 bo po co masz się męczyć.
Z tego co mi moja end mówiła to takie działanie nie zaszkodzi znaczy zejście z dawki i wejście na wyższą dopiero jak się organizm przyzwyczai.
Jeśli chodzi o ból i drętwienie to to są zawsze objawy z którymi warto się skonsultować, więc jeśli masz możliwość pójścia i obgadania to pójdź. Ale jeśli nie zaproponuje wejścia stopniowego ze względu na spore jednak efekty uboczne lub zmiany leku to poszukałabym innego end.
Tak. Przepisała mi euthyrox100 i kazała codziennie brać pół tabletki. Nie wiem nawet jak bym miała to dzielić w takim wypadku. Niestety z tego co wiem ona przyjmuje tylko raz w tygodniu w mojej przychodni. Po pierwszej wizycie miałam bardzo mieszane uczucia, ale stwierdziłam że może wyolbrzymiam i dam pani doktor jeszcze jedną szansę. Dowiadywałam się i powiedzieli mi że jeżeli w ramach tej samej przychodni to mogę zmienić lekarza bez konieczności czekania jak na pierwsza wizytę. Niestety mam wrażenie, że włączyła na dzień dobry zbyt dużą dawkę bo ciężko mi jest funkcjonować -
Kargo a badalas np. OB i CRP? To wskaźniki stanu zapalnego i jeśli są podwyższone to coś się może dziać. To może być reumatyczna choroba. Mnie tygodniami bolało biodro i okazało się że choruję na reumatyzm mimo młodego wieku, konkretnie ZZSK
-
Kargo31 wrote:Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Pracuje przy kompie. i trwa to już długo, te wszystkie drętwienia. Objawy idealnie pasują do zespołu cieśni. Drętwienia w nocy, do tego stopnia, że budzę się z bólu. Więc wstawanie w nocy mam opanowane, tylko dziecka do karmienia brak Mam umówionego już neurologa i EMG. Rezonanse miałam już 3 przez ostatnie 3 lata ze względu na migreny.
Kargo, sprawdź mimo wszystko kręgosłup szyjny. Jeśli coś jest na rzeczy, wyjdzie przy RTG tylko niech zrobią też czynnościowe. Praca przy kompie wymusza niewłaściwa pozycję, która właśnie uszkadza odcinek szyjny kręgosłupa.
Jeśli to cieśnia to niestety zabieg. Moja babcia- księgowa, która latami wszystko księgowała ręcznie- przeszła zabieg na obie ręce mając osiemdziesiąt lat i potem na nowo odzyskała sprawność i komfort życia bez bólu. Zabieg był szybki i łagodny dla niej (wiek plus fakt że była po b. Ciężkim zawale).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:40
Anna Stesia, Kargo31 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
KateHawke wrote:Ja to czytałam w aptece internetowej że niewskazane. Zobacz sobie tutaj: https://www.doz.pl/apteka/p130337-Swanson_Cytrynian_magnezu_tabletki_120_szt.
Ale przeczytałam, że kostka czy dwie gorzkiej czekolady (ale takiej dobrej jakości) świetnie działa i ma dużo magnezu więc chyba po prostu będę szamać czekoladki Jako źródło witaminy E i kwasów omega kupię teraz olej lniany i do tego chyba suszone buraczki kupie jako źródło wielu witamin.
Kate, a może Asmag? Ja w ciaży mam własnie ten suplement zalecony przez ginekologa. Dietą jest bardzo trudno uzupełnić takie zapotrzebowanie, jakie przychodzi wraz z ciążą.