X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój cykl ja już nic nie wiem cykle mam 25 dniowe wczoraj testowałam i minus wiec myślałam że @ wieczorem Dzisiaj temperatura się utrzymuje nie spada a to 16dpo szyjka cały czas zamknięta i twarda no chyba analiza nie taka

    Polubiłam przypadkowo, miał to być post Iskierki, tylko w aucie palec nie trafił...
    Oczywiście NIE lubię spadającej temperatury, ale póki nie ma @, jest nadzieja :*

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kate a czemu w 3 dobie nie masz podanego malucha? chcialas w 5 dobie? bierzesz jednego czy dwa?

    To chyba standardowo w piątej dobie podają okruszka. Jesli coś byłoby nie tak to wtedy podaja w trzeciej dobie w porozumieniu z embriologiem. A przynajmniej tak zrozumiałam posty które kiedys czytałam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 09:11

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i biore jednego Okruszka. Ale jeśli sie nie uda teraz a zostaną jeszcze jakies to wezmę następnym razem dwa. Już sie przespałam z myslami i jestem w stanie zaakceptować bliźniaki.
    PS. Gorzej jak w obu blastkach będą bliźniaki - wtedy poczwórna radość nabierze nowego znaczenia XD

    Czrna 81, Amy333, Rucola lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2528 1814

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Kciuki za potwierdzenie wczorajszych bladziochów <3

    Kate wybacz, ale ostatnio nie jestem na bieżąco, kiedy masz dzwonić lub kiedy to ten dzień? Zaciskam kciuki <3

    Nika myślami jestem z Tobą <3

    Bunia z Tobą również, mam nadzieję że się odezwiesz <3

    Za testujace, betujace i wizytujace kciuki <3 <3 <3

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna,( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14990 18897

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    To chyba standardowo w piątej dobie podają okruszka. Jesli coś byłoby nie tak to wtedy podaja w trzeciej dobie w porozumieniu z embriologiem. A przynajmniej tak zrozumiałam posty które kiedys czytałam.

    hmmm ja mialam wiele razy podane w 3 dobie bo w tym samym cyklu a potem reszta byla hodowana do 5 doby i mrozona :)

    trzymam kciuki za twoje maluszki, niech ladnie sie rozwijaja.

    Trzymam kciuki :)

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzień dobry :)

    Kciuki za potwierdzenie wczorajszych bladziochów <3

    Kate wybacz, ale ostatnio nie jestem na bieżąco, kiedy masz dzwonić lub kiedy to ten dzień? Zaciskam kciuki <3

    Nika myślami jestem z Tobą <3

    Bunia z Tobą również, mam nadzieję że się odezwiesz <3

    Za testujace, betujace i wizytujace kciuki <3 <3 <3

    Nie szkodzi Jedna. Wiem, że próbujesz odpocząć trochę i rozumiem to doskonale. Kochana teraz jest trzecia doba. Piąta będzie w sobote i wtedy będzie transfer. Maja jutro do mnie dzwonić o której dokładnie to będzie. Jeśli będzie...

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2528 1814

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nie szkodzi Jedna. Wiem, że próbujesz odpocząć trochę i rozumiem to doskonale. Kochana teraz jest trzecia doba. Piąta będzie w sobote i wtedy będzie transfer. Maja jutro do mnie dzwonić o której dokładnie to będzie. Jeśli będzie...
    Bardzo mocno Ci kibicuję i wierzę, że będzie dobrze <3 <3 <3 Jeszcze raz przepraszam, nie chciałam Cie urazić, że nagle wyskakuje jak filip...

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna,( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Bardzo mocno Ci kibicuję i wierzę, że będzie dobrze <3 <3 <3 Jeszcze raz przepraszam, nie chciałam Cie urazić, że nagle wyskakuje jak filip...

    No coś ty! Nie wyskakujesz! Bardzo się cieszę, że mimo odpoczynku się do Nas odzywasz bo przynajmniej wiemy, że jesteś z Nami <3 Kochana pytaj bo po to są posty przecież :)

    Asiek1214 lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6061 6542

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate będzie! Barrrdzo mocno trzymam kciuki za Twoje okruszki!

    Monia spadek temp to nie wyrok, bądź spokojna.

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam wczoraj jak pies Pluto o 20. Obudziłam się w ubraniu o 23 i nie wiedziałam co się ze mną dzieje gdzie jestem ... Przez to żadnych seksów nie było ale i tak chyba bym nie dała rady więc dziś nadrobimy :)

    Kate kciuki za dzieciaki :*
    Jedna co tam słychać u Ciebie ?
    Rub45 ja nigdy nie miałam tak długiej FL więc pewnie na Twoim miejscu obsikałabym wszystkie testy jakie byłyby w pobliżu i poszłabym na bete :)

    KateHawke, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1738 1275

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Trzymam kciuki za Maluszki <3 Już tak blisko do soboty :) Trzymaj się tej myśli :)

    Reset jak migrenowe akcje? Lepiej już czy dalej trzyma?

    KateHawke lubi tę wiadomość

    *starania od marca 2017

    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

    *II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam,że trochę Wam głowę zawracam jak ostatnio się dzieje tu sporo.
    Podpowiedzcie proszę jak to z tym ginem. Mogę zapisać się do jednej i czekać na wizytę, a w między czasie iść do drugiej. Chodzi mi o wizyty na NFZ. Napotykam na straszny opór materii. Do tej pory nie miałam robionych żadnych badań nawet prolaktyny. Zależy mi aby co się da zrobić na NFZ a reszte prywatnie.
    Nie zabezpieczamy się z męzem już kilka miesięcy. Od 3 (teraz już będzie 4) staramy się na poważnie. Moja ginekolog stwierdziła, że starać się nie myśleć póki nie minie rok.
    Przedwczoraj trafiłam do endokrynologa. Dostałam Euthyrox50 - zbijamy TSH i zobaczymy co dalej. Pani stwierdziła, że może nie byc owulacji bo zdarzały mi się cykle 18-19 dniowe. Mam straszny już mętlik w głowie...
    Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które biorą Eythyrox. Powiedzcie mi Kochane czy na początku też czułyście sie dziwnie? Mnie od wczoraj strasznie ciągnie z przodu szyja, jakby takie rozpieranie i ciagle mam gulę w gardle. Czy to organizm sie po prostu przyzywczaja do leku czy też powinnam się niepokoić?
    W ulotce przeczytałam, że nie powinno się go łączyć z salicylanami. W takim razie czy można jednocześnie brać ACARD?
    Wiem dużo tych pytań ale czuję się jak dziecko we mgle :( Dziewczyny proszę poradźcie coś.

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1738 1275

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy miała któraś z Was problemy z drętwiejącymi rekami i/lub zespół cieśni nadgarstka albo coś podobnego? Napisałabym na priv, żeby tu nie zawalać "tablicy"

    *starania od marca 2017

    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

    *II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11460 12960

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój cykl ja już nic nie wiem cykle mam 25 dniowe wczoraj testowałam i minus wiec myślałam że @ wieczorem Dzisiaj temperatura się utrzymuje nie spada a to 16dpo szyjka cały czas zamknięta i twarda no chyba analiza nie taka

    Bradzo ładny wykres, jutro zrób test.


    Blue nie puszczam!!!


    Monia ochhhhh Monia .... ja nigdy nie mierzę temp a ona jest nie miarodajna ;)

    blue00, Rub45 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11460 12960

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 bierzesz eut. rano od 1h-0,5h przed posiłkiem ? to b. ważne.
    a Acard brać wieczorem. Możesz sprawdzić poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu tak 7-8 dpo( dni po owulacji) czy faktycznie ovu się odbyła. A na usg były dominujące pęcherzyki ? warto przejść się na monitoring czy faktycznie odczucia, temp i reszta pokrywa się z owulacją n amonitoringu. Czesto nie stety nasz organizm robi nas w balona ;)

    Iskierka21 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katehawke trzymam mocno kciuki za okruszki :*..
    PS. Za szybko pochwaliła się brakiem nudności... Właśnie odrzuciło mi moje ulubione parówki :/Sam zapach nie do zniesienia, nie mówiąc o próbie zjedzenia :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 09:40

    KateHawke lubi tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia naszczyj na bobo!

    Lucia robisz betę?

    Kate Twoje maluchy są dzielne po mamie!

    Rub kup testa!

    Blue trzymam kciuki!

    KateHawke, Rub45 lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem mega szczęśliwa - udało mi się przełożyć wizytę u tego lekarza od poronień na jutro! 17.30

    Asiek1214, Karma88, Iskierka21, Bocianiątko, Siwulec, KateHawke, Bajkaaa, Sarna84, Meśka, Luna1993, ANkaG, Czrna 81, Kotowa, Lena21, olik321, blue00, Izape_91, MaryAnn, Pomi, -Monika-, Yoselyn82, nenusia, Amy333, Diamond92, Izolda90 lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy miała któraś z Was problemy z drętwiejącymi rekami i/lub zespół cieśni nadgarstka albo coś podobnego? Napisałabym na priv, żeby tu nie zawalać "tablicy"


    taaaa, ja już od pół roku walczę z drętwieniem szczególnie lewej ręki, lekarze, fizjoterapeuci aż w końcu trafiłam do osteopaty - zupelnie inna wizyta jak te poprzednie, pokazał dwa ćwiczenia i jest zdecydowanie lepiej

    masz pracę siedzącą przy kompie?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2528 1814

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka Kochana, polubiłam za pamięć o mnie <3
    Powodzenia w nadrobieniu zaległości z przyjemności <3 ;)

    Ps. Wysłałam priv.

    Meśka lubi tę wiadomość

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna,( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie możesz zajść w ciążę? Rozpocznij diagnostykę już teraz – przygotuj się na czerwiec!

Świetne wieści dla wszystkich par, które pragną skorzystać z procedury in vitro, ale ze względów ekonomicznych nie mogli sobie na nią pozwolić... Już wkrótce rusza państwowy program wsparcia, który będzie finansował metodę zapłodnienia pozaustrojowego! Już teraz warto o tym pomyśleć, rozpocząć diagnostykę, aby jak najlepiej przygotować się do procedury. Podpowiadamy na co zwrócić uwagę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ