Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

    I szczerze - dla mnie aplikacja jest łatwiejsza niż studia! I mniej się teraz uczę niż przez studia... Może to dlatego, że to wiedza praktyczna, a nie cholerne, ujotowskie testy z jedynie słusznej krakowskiej doktryny ;)

    Ulala, Resecik, to Ty po prawie na UJocie jesteś! :D Pięknie! Nie skojarzyłam tego wcześniej :)

    Dziewczyny, to jeszcze nam notariusza brakuje :D Może się któraś objawi! ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:07

    Luna1993, reset, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka podziwiam Cię, że jeszcze ciągniesz doktorat :) też o tym myślałam, sam promotor mi to zaproponował, jednak nie jestem do końca przekonana. Na dzienne bym się nie dostała. Do przemyślenia ;)

    Tak sobie ostatnio myślałam, że może mam takie obawy, czynsobie poradzę właśnie dlatego, że ludzie z mojego roku są bardzo ale to bardzo zadufani w sobie. A jak przychodzi co Do czego, to mają problem z zaliczeniem (nie wszyscy oczywoscie). Muszę popracować nad poczuciem własnej wartości ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:27

    Emiilka, reset lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Ulala, Resecik, to Ty po prawie na UJocie jesteś! :D Pięknie! Nie skojarzyłam tego wcześniej :)

    Dlatego piszę, że nieco przeczołgana byłam ;) A jeszcze broniłam się w jedynej katedrze, która potrafi oblewać na obronie swoich seminarzystów :D

    Ty za to z tą aplikacją i doktoranckimi to szalona jesteś!

    Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik, oj wiem, wiem :D Ale szkoda mi było zrezygnować z czegoś :D Nie powiem, ciężko było i z perspektywy czasu, drugi raz bym się nie zdecydowała, żeby to łączyć. To są SSD, w dodatku sporo godzin ze studentami. A ja ciągle tak na pół gwizdka - trochę kanca, trochę uczelnia. Skończy się na tym, że ani zawodowego nie zdam, ani doktoratu nie obronię ;) Ważne, żeby kropek rósł, nic innego mnie nie obchodzi w tym momencie :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dasz rade i z jednym i z drugim :) ale masz racje, teraz kropuś najważniejszy <3

    Mogę spytać o czym piszesz rozprawę?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:20

  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, napiszę Ci w wiadomości prywatnej, bo temat jest dość specyficzny i łatwo go ze mną powiązać :) Dziewczyny, Wam bym wszystko powiedziała, ale różne osoby mogą nas podczytywać i nie chciałabym, żeby wszyscy znali moją historię starań i leczenia ;)

    EDIT: wysłałam zaproszenie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:25

    Luna1993, Karolina90, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - tak, tak... niczego nie zdasz, niczego nie obronisz. W ciążę też miało Ci się nie udać zajść, a tu Kropek jest :)

    Dasz radę! <3

    Emiilka, Luna1993 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, muszę trochę odpocząć od forum, trochę Was czytam, ale się nie udzielam. W tym cyklu nie mierze tempki (ciekawe jak długo wytrzymam:)

    Trzymam kciuki za wizyty za bety za dwie kreski za dobre wyniki i TULE mocno do których @ przylazla

    pakatasia96, KateHawke lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Emilka rozumiem :) będę czekać na wiadomość. Ja uciekam, bo trochę się ż Wami zasiedziałam :) dziękuję Wam, choć chwilę nie myślałam o cholernych testach

    Emiilka lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    z Twojego wykresu czytam że dzisiaj masz 12dpo - mi test wyszedł dopiero 13dpo więc skoro nie ma @ to jeszcze nie możesz się dołować :* :* :*
    Nawet 11 dpo dopiero u mnie :) jutro bobo na 12 dpo ;)

    reset, Emiilka, Flowwer, Siwulec lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do kliniki - jutro mam do odbioru badania M. :)

    Czy do homocysteiny i AMH należy być w konkretnym dniu cyklu? Oraz czy muszę być na czczo?

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nawet 11 dpo dopiero u mnie :) jutro bobo na 12 dpo ;)

    tak jest :D :D :D i pamiętaj że jutro środa ;) ;)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Cześć Dziewczynki! :)

    Mesia, ja też świeżak jestem, bo abonament nadal za 29 zł :D Staram się od lutego 2017 r., a na OF 10 mies. ;) No nic, powiem Wam, że jak wszystko będzie ok, to szarpnę się i kupię premium :D Zostało mi jeszcze 5 dni za premium z punktów :D

    Bocianiątko, ja kciuków nie puszczam! 11 dpo to faktycznie wcześnie, kropeczek ma jeszcze czas, żeby się ujawnić :) <3

    Pakatasia, Kochana pięknej bety Ci życzę :) Kreseczki ciemnieją, widać gołym okiem. Świetne są takie zdjęcia porównawcze.

    Jedna, Kochana, rozumiem, że jest Ci smutno i masz dosyć. Nie wiem, jak ja bym się czuła w Twojej sytuacji, więc nie chce moralizować. Zapewniam tylko o wsparciu. Dziewczyny tutaj świetnie znają się na badaniach i polecą dobrego gina. Kochana, walczymy dalej! <3 Mała rzecz, a cieszy - zmiany na OF i pewnie abonament dla Ciebie za 1 zł :)

    Malwas, ja też wciągam Breaking Bad :) Mesia mi poleciła :) Netflix jest chyba miesiąc za darmo, więc zioniemy z Emkiem. Wcześniej obejrzałam wszystkie sezony Gry o Tron i Suits'ów - Resecik, Izunia i Luna, to obowiązkowy seans dla Was! - ale przy Breaking Bad się coś zadziało u mnie, więc wiesz Kochana :D

    Lunka, niech te Bobisie już przychodzą! Mam nadzieję, że wczoraj świetnie sobie poradziłaś na egzaminie :) <3

    Laseczki, moje wyniki proga się dopiero dzisiaj pojawiły. Chyba jest ok, bo 11-12 dpo 26,44 ng/ml bez żadnych wspomagaczy. 7 dpo było 38 ale to była zasługa Ovitrelle. W nocy śniło mi się, że znowu stało się najgorsze, bo nie brałam zastrzyków z heparyny (!!!). Rano niższa tempka, więc od jutra termometr do kosza. Miłego dnia dla Was <3
    Ja się dzielę z bratem netflixem, mamy dwa konta, super sprawa :). No... ten serial ma to coś w sobie, po ostatnim odcinku odczułam pustkę i teraz co ja będę oglądać?! Zaczęłam grę o tron, ale to nie to... Breaking bad to najlepszy serial, to jest must see dla każdego :).

    Emiilka lubi tę wiadomość

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociuś u mnie też 11 dpo, szyjka zamknięta ale brzuch znów dziś boli jak na @. Pocieszam się, że w poprzedniej ciąży test też wyszedł mi dopiero 13 dpo :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dodzwoniłam się do kliniki - jutro mam do odbioru badania M. :)

    Czy do homocysteiny i AMH należy być w konkretnym dniu cyklu? Oraz czy muszę być na czczo?
    Nie trzeba być na czczo, AMH 3dc.

    reset lubi tę wiadomość

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Resecik, oj wiem, wiem :D Ale szkoda mi było zrezygnować z czegoś :D Nie powiem, ciężko było i z perspektywy czasu, drugi raz bym się nie zdecydowała, żeby to łączyć. To są SSD, w dodatku sporo godzin ze studentami. A ja ciągle tak na pół gwizdka - trochę kanca, trochę uczelnia. Skończy się na tym, że ani zawodowego nie zdam, ani doktoratu nie obronię ;) Ważne, żeby kropek rósł, nic innego mnie nie obchodzi w tym momencie :)
    Spoko, spoko kropek Ci to nawet ułatwi, będziesz mieć więcej czasu na pisanie i naukę. Przynajmniej ja sobie tak wyobrażam :)

    Emiilka lubi tę wiadomość

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • amb83 Ekspertka
    Postów: 154 84

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy piszecie o szyjkach nisko wysoko otwarta zamknięta a ja wam się przyznam że za diabła ciężkiego nie potrafię tego określić.... niby czytałam jak i w ogóle ale nie wychodzi mi... nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna czy instrukcję miałam za mało "łopatologiczną" nie mam pojęcia....

    Luna no ja miałam w poprzednim cyklu egzamin teoretyczny na prawko i tak mnie cycki bolały i brzuch i tak sobie myślałam, że jeśli nie jestem w ciąży to może chociaż ten ku..wski egzamin zdam.... (zdałam) najwyraźniej następnym razem trzeba się przestawić z opcji albo albo na opcję dwa w jednym :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 13:13

    34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1560 1092

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytam jestcze do pytanie reset dużo płacicie za AMh i homocysteine? Własnie sprawdziłam w swoim lab przy szpitalu z "ciekawości" i "na zaś" i jest 190 i 55. Ale to lepeij badać tam gdzie mają możliwość analizy na miejscu, no nie? o o tym było?

    I tak jak teraz przeczytałam Wasze rozmowy na temat prawa... Podziwiam... Ja bym oszalała chyba... wolę moje "inżynieryjne" rzeczy :P

    Emiilka lubi tę wiadomość

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amb83 jak bede w ciazy to rzeczywoscie polecam takie nastawienie ;) jesli nie, to widocznie los uwaza, ze jestem zachłanna skoro chce jedno i drugie :D


    Siwulec środy też są szczęśliwe? To może nie będę czekać na przesyłkę ;)

    Kingulla a Tobie wyszedł dziś bladzioch? Pokaż:) jak w terminowym czasie to super, bo poprzednie testy były po czasie :)

    Kargo ja bym oszalała jako inżynier ;) :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 13:15

  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za AMH płaciłam 150 zł, a za homocysteinę 90 zł z tego co pamiętam.

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego