Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4690 6052

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna <3

    A z tego wszystkiego nie wiem czy już wam pisałam czy nie ale to l4 wynika z tego że moje ciśnienie jest za duże... I jeśli faktycznie będę się źle czuć dalej (a na to wygląda) to pójdę na l4...

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Lucia ja z eMkiem na mieszkanie zbierałam i to jest kasa na zakup mieszkania... Ale wolę wynajmować i mieć dziecko niż mieć mieszkanie a dziecka nie mieć ;)
    KOCHAM <3 <3 <3

    KateHawke, moli5 lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Czrna <3

    A z tego wszystkiego nie wiem czy już wam pisałam czy nie ale to l4 wynika z tego że moje ciśnienie jest za duże... I jeśli faktycznie będę się źle czuć dalej (a na to wygląda) to pójdę na l4...
    O cholera, to niefajnie... Za wysokie ciśnienie może być wskazaniem do cc.

    Czarna81
    22 cs.
  • amb83 Ekspertka
    Postów: 154 84

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dół gigant... przeryczałam cały wieczór... nie wiem co dokładnie oznaczają badania mojego M oprócz tego że pozostaje nam tylko invitro no i nie wiem czy to też nie zostanie wykluczone....

    34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Izape_91 faktycznie avatar piękny <3


    P.s. Podziwiam was że pamiętacie co której napisać...

    Ja w pracy to już w ogóle się obijam
    I tak za robotę nikt Ci nie podziękuje. Tak jak mi... Zapierd***am jak dziki parowozik przy wystawianiu faktur a oni mnie jeszcze wnerwiają. Nie wiedzą że od ich zachowania zależy kiedy pójdę na L4. Azachowują się tak, że to będzie szybki szpill.

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2876 2779

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    D- dimery, APPT białko c i s, fibrynogen oraz antytrombina III chyba o czymś nie zapomniałam

    A to będziesz miała szybko wynik, więc spokojnie, możesz zrobić kilka dni przed wizytą. A badałaś muatcje albo zespół antyfosfolipidowy? :)

    ckai0dw43v69hml8.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Malwas wiesz jak się cieszę, że nie zwariowałam widząc coś na tych allegrakach :p jadę dzisiaj na betę
    No a jednak allegraki dały radę :). Beta będzie pewnie jeszcze niska patrząc na kreskę, ale pozytywna i tego trzeba się trzymać :).

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    idę mamooooooo, wyłączam już komputer. żegnajcie ;(
    Miałam zacytować... Jakie żegnajcie! Do zobaczenia niedługo Kochana <3

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    A to będziesz miała szybko wynik, więc spokojnie, możesz zrobić kilka dni przed wizytą. A badałaś muatcje albo zespół antyfosfolipidowy? :)
    Tak zespol spoko a mutacje mam PAI-1 I mthfr A1298c obie homo


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z wizyty dzisiejszej i jestem trochę zmartwiona, bo moje endo w 11dc wynosi 7mm i będę mieć kolejną wizytę w sobotę. Doktor mówił, że na następnej wizycie będzie decyzja, czy zwiększyć mi dawkę estrofemu. Pytałam, czy możliwy jest transfer w przyszłym tyg, to powiedział,że jeśli już to pod koniec tygodnia, ale może być też tak, że trzeba będzie przełożyć na następny cykl naturalny. Ech. No niech mi do cholery to endo urośnie, ja już urlop dzisiaj zaczęłam przekładać, a nie jest to łatwe.

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb83 wrote:
    Dół gigant... przeryczałam cały wieczór... nie wiem co dokładnie oznaczają badania mojego M oprócz tego że pozostaje nam tylko invitro no i nie wiem czy to też nie zostanie wykluczone....
    To nie koniec świata - spójrz na mnie. Mój ma hipogonadyzm pierwotny. Czyli plemników coraz mniej i mniej i mniej. Ja do tego endometrioza, niskie AMH. A jestem po in vitro i zobacz - czekam na Okruszka :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:17

    Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4690 6052

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    I tak za robotę nikt Ci nie podziękuje. Tak jak mi... Zapierd***am jak dziki parowozik przy wystawianiu faktur a oni mnie jeszcze wnerwiają. Nie wiedzą że od ich zachowania zależy kiedy pójdę na L4. Azachowują się tak, że to będzie szybki szpill.
    To ja wiem ze mi nikt nie podziękuję a jeszcze zostaną okrzyknięta jako najgorsza, w sumie to trochę żałuję że wczoraj nie wzięłam l4 od razu ale trudno zobaczymy ile jeszcze dam radę chodzić... A problem w tym że jeszcze nie ma nikogo na moje miejsce...

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Ja wróciłam z wizyty dzisiejszej i jestem trochę zmartwiona, bo moje endo w 11dc wynosi 7mm i będę mieć kolejną wizytę w sobotę. Doktor mówił, że na następnej wizycie będzie decyzja, czy zwiększyć mi dawkę estrofemu. Pytałam, czy możliwy jest transfer w przyszłym tyg, to powiedział,że jeśli już to pod koniec tygodnia, ale może być też tak, że trzeba będzie przełożyć na następny cykl naturalny. Ech. No niech mi do cholery to endo urośnie, ja już urlop dzisiaj zaczęłam przekładać, a nie jest to łatwe.

    Wcinasz morele i migdały? Ja codziennie jadłam po garści tego i tego. A moreli nawet więcej. Ale tych ciemnych bez siarczanu! Podrasuj się od dzisiaj :) Moje endo wyniosło 13mm jak sprawdzali

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4690 6052

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    To nie koniec świata - spójrz na mnie. Mój ma hipogonadyzm pierwotny. Czyli plemników coraz mniej i mniej i mniej. Ja do tego endometrioza, niskie AMH. A jestem po in vitro i zobacz - czekam na Okruszka :)
    Ja czekam już niecierpliwie aż pochwalisz się nam tu piękna beta a potem serduszkiem i misiem Haribo itd :) <3

    KateHawke lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    To ja wiem ze mi nikt nie podziękuję a jeszcze zostaną okrzyknięta jako najgorsza, w sumie to trochę żałuję że wczoraj nie wzięłam l4 od razu ale trudno zobaczymy ile jeszcze dam radę chodzić... A problem w tym że jeszcze nie ma nikogo na moje miejsce...
    No właśnie na moje będzie ale jako księgowa muszę papierologię przekazać, pozbyć się różnych odpowiedzialności za dokumenty, bo potem będą mnie ścigac za czyjeś błędy. To niestety nie takie proste...

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    No właśnie na moje będzie ale jako księgowa muszę papierologię przekazać, pozbyć się różnych odpowiedzialności za dokumenty, bo potem będą mnie ścigac za czyjeś błędy. To niestety nie takie proste...
    Kate jak się czujesz??


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pakatasia96 wrote:
    Cholerka!
    Luna gratuluje z całego <3!
    Czekam na Twoją bete teraz :)

    Ja wiedząc, że beta jest 34,5 sikłam na test który znowu po 5 minutach pokazał krechę :D
    Jutro podskocze na następną i zastanawiam się czy robić coś opróćz Bhcg.


    mi lekarz przed wizytą kazał zrobić TSH, toksoplazmozę, IgM IGG

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5602 6977

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pakatasia96 wrote:
    Cholerka!
    Luna gratuluje z całego <3!
    Czekam na Twoją bete teraz :)

    Ja wiedząc, że beta jest 34,5 sikłam na test który znowu po 5 minutach pokazał krechę :D
    Jutro podskocze na następną i zastanawiam się czy robić coś opróćz Bhcg.
    proga i TSH :)

    Amb, nie rycz tylko szukaj dobrego androloga! :*** a tak serio,. to mocno wspieraj M, bo dla niego to większy cios niż dla Ciebie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:34

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Malwas Autorytet
    Postów: 1058 1343

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Wcinasz morele i migdały? Ja codziennie jadłam po garści tego i tego. A moreli nawet więcej. Ale tych ciemnych bez siarczanu! Podrasuj się od dzisiaj :) Moje endo wyniosło 13mm jak sprawdzali
    Tego akurat nie, jem mieszankę studencką, nerkowce, wit b6+magnez, pregne plus, wit d, wit c... Mój M się dzisiaj ucieszył, że zaczniemy pić czerwone wino, bo alkohol odstawiłam ;p

    3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Nika2 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, który to dzień po owulacji? Gratuluję! :)

    Nika
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego