Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie O CO CHODZI?
Odpowiedz

O CO CHODZI?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nic już z tego nie rozumiem... W środę zrbiłam betę - wyszła 13,5 (nie mogłam w piątek powtórzyć wyniku, bo to był 1 maja). Wczoraj test ciążowy pozytywny. A dziś tak gwałtowny spadek temperatury?? Niepokoję się, bo jestem dwa dni przed okresem. Testy porobiłam, bo nigdy wcześniej nie bolały mnie piersi. Ani przed, ani po okresie, ani w okresie okołoowulacyjnym, po prostu wcale. A od sześciu dni bolą mnie tak samo jak podczas karmienia Córki. Nic już z tego nie rozumiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 11:50

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem po co mierzysz temperaturę skoro beta pokazała że jesteś w ciąży. Chyba tylko po to aby zadręczać się i stresować na początku ciąży...temperatura nie jest wyznacznikiem tego czy ciąża prawidłowo się rozwija.Jutro powtórzysz betę i będziesz widzieć czy wszystko ok ...

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocosowa... No bo jeszcze nie dostałam okresu, dlatego. Tzn. dlatego, ze cykl jest jeszcze w fazie przed miesiączką. Dziękuję za reprymednę:) Czyli na moim przykładzie możnaby obalić mit o 18dniowej podwyższonej temperaturze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 12:07

• iwi87 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis robilas test?

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ