X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie O CO CHODZI?
Odpowiedz

O CO CHODZI?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nic już z tego nie rozumiem... W środę zrbiłam betę - wyszła 13,5 (nie mogłam w piątek powtórzyć wyniku, bo to był 1 maja). Wczoraj test ciążowy pozytywny. A dziś tak gwałtowny spadek temperatury?? Niepokoję się, bo jestem dwa dni przed okresem. Testy porobiłam, bo nigdy wcześniej nie bolały mnie piersi. Ani przed, ani po okresie, ani w okresie okołoowulacyjnym, po prostu wcale. A od sześciu dni bolą mnie tak samo jak podczas karmienia Córki. Nic już z tego nie rozumiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 11:50

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem po co mierzysz temperaturę skoro beta pokazała że jesteś w ciąży. Chyba tylko po to aby zadręczać się i stresować na początku ciąży...temperatura nie jest wyznacznikiem tego czy ciąża prawidłowo się rozwija.Jutro powtórzysz betę i będziesz widzieć czy wszystko ok ...

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocosowa... No bo jeszcze nie dostałam okresu, dlatego. Tzn. dlatego, ze cykl jest jeszcze w fazie przed miesiączką. Dziękuję za reprymednę:) Czyli na moim przykładzie możnaby obalić mit o 18dniowej podwyższonej temperaturze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 12:07

• iwi87 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis robilas test?

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ