❗️Ogłoszenie! Uwaga! Lisik w czerwcowym wątku dwóch kresek się domaga! 🦊⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:PaulinKA, obyś to wyafirmowala! 😁 Ale to prawda. Jak o tym myślę, to mam przed oczami moment jak otwierałam wyniki. Tak, jakbym oglądała film - nadal pamiętam te emocje, no nie życzę nikomu 🙈 I wiem, że następny raz przysporzy mi mnóstwo stresu, ale muszę wierzyć, że tym razem będzie dobrze 🙂
Kochana ja napisze, co mi pani wykonująca biopsję powiedziała : jeśli to była wada czysto statystyczną, szansa na kolejną ciąże z trisomią jest praktycznie zerowa. Mój gin powtarzał to praktycznie co wizytę tez.
Teraz mam już Sarę w ramionach, zdrowa i piękna 🥰 po roku czasu.
Wiem, ze tym razem będzie wszystko dobrze!
U vergeet będzie tak samo. Ale tez powiem, ze to zamartwianie się mija po porodzie dopiero 😅. Najpierw serduszko, potem prenatalne, potem do momentu czucia ruchów, potem czy za mało się nie rusza, czy za dużo się nie rusza, i tak ciagle coś. Ja nawet w dzień porodu jeszcze w domu jak już miałam skurcze używałam detektora tętna bo miałam obawy, ze coś nie gra 🫣
aszin lubi tę wiadomość
👩🏻 36 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc T13
08.06.2026- 👧🏼 🩷🌈 39+3 3740g 53cm
———————————————————
Szczęśliwi w komplecie 🩷 -
Vergeet, tylko ja mam sporowątpliwości, trochę ciężko byłoby to wyjaśnić mailem i jeszcze za pośrednictwem położnych. No nic czekam na wizytę i mocno trzymam kciuki za Twoją ❤️
Maurena, suepr, że znalazłaś lekarza, który chce Was dobrze przebadać i spróbować jeszcze naturlanie a nie zleca od razu IVF. Jak nawet widzisz po tym wątku, IVF to nie magiczna procedura, po której za chwilę będzie ciąża.
Ja bym się jej trzymała, wykonała zalecenia i może IVF nie będzie Wam potrzebne 🤞A jeśli będzie, to podejdzicie do niego super przygotowani
aszin lubi tę wiadomość
10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
Staram_sie, wiesz że to jeszcze bardzo wcześnie. Ciężko się powstrzymać przed wczesnym testowaniem, ale nie ma co się załamywać bielą 9dpo. Trzymam dalej kciuki oczywiście 🍀
U mnie okres już się rozkręcił na dobre. Zapisałam się na usg do specjalisty od endometriozy. Termin na wrzesień... 🫠 Jestem na liście rezerwowej, mam nadzieję, że uda się wcześniej. Poza tym stwierdziłam, że oboje zrobimy badania na pasożyty. Męża wyślę na powtórkę badań nasienia. Miał robione tylko podstawowe i myślę, że tym razem rozszerzymy o posiewy. I chciałam się Was poradzić czy robić też HBA albo fragmentację?
staram_sie_ lubi tę wiadomość
👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS
❌️Morfologia 2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany
4 cykle stymulowane aromkiem ❌️
05.2026 aromek+ovi ❔️ -
Lisik w ostateczności przełożyłam na 22 🤣
Aga myślę, że jak już ma robić badania to pewnie wszystko. Mojemu mężowi po tych pierwszych klasycznych na drugie zaleciła seminogram + MAR DFI ROS HBA
Lisik, Aaagaa lubią tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
Aaagaa jakoś tak obserwując to forum zauważyłam, że jednak jak mniej więcej wiadomo kiedy była owu to już to 9 dpo jak jest sukces to na teście też już coś widać. Jak owu wyznaczana "tylko" na podstawie statystycznego swojego kalendarza to wtedy różnie - no ale sądzę, że wtedy to wynik właśnie poprzesuwanej owu.
Ale tak, gdzieś tam głęboko liczę jeszcze na magiczne 10dpo 🤦♀️👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)
🧔🏻38: (względnie) zdrowy.
2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda -
Aga, zbadałabym jak Imazolka już wszystko albo przynajmniej fragmentację i stres oksydacyjny z tych rzeczy. I ja mojego jeszcze wysłałam do androloga i na USG jąder. Lekarz zlecił jeszcze hormony i okazało się że mąż miał niski testosteron i brał na to leki, nie wiem, czy to pomogło na nasienie, bo już nie powtarzał badań, ale lepiej się czuł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 11:41
Aaagaa lubi tę wiadomość
💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak, niedoczynność tarczycy
badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔
starania od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
⤷ IVF
I PROCEDURA
02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,2 ❌
05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN, AH, 6dpt ⏸️ beta 17,6 |
10dpt 207
12dpt 485
14dpt 1173
30dpt 0,99 cm ❤️
🍀✊🏻
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Dziękuję Aga92, Śnieżka za wasze wypowiedzi, wiem że każda z was pewnie się stresuje i nie jestem odosobnionym przypadkiem 🩷
Paulinko oczywiście że ma to duże znaczenie, sam fakt że nie mogę zrobić po prostu nifty czy coś i raczej konieczna będzie amnio mnie stresuje. Tłumaczę sobie oczywiście, że każdy kto jest w spontanicznej ciąży lub nie badał zarodków tak naprawdę nie wie co się tam kryje, ale jednak świadomość tej mozaiki owszem, dodaje mi stresu, masz mnie! 😀
Aszin Tobie też życzę dużo siły bo z pewnością to oczekiwanie będzie bardzo, bardzo trudne i wrócą wszystkie demony 🫂
Murena o kurczę, jesteś chyba pierwszym przypadkiem który znam, który nie dostał kwalifikacji. Ale może faktycznie jest za wcześnie i jeszcze nie macie konkretnych badań i konkretnie stwierdzonej przyczyny. Mam nadzieję, że stymulacja wystarczy i nie będziecie musieli dalej o to walczyć 🤞🏼
Ann35 no ja sobie mówię że tamta ciąża była naturalna więc nie wiadomo co tam sie kryło, że tutaj jednak zostały wyselekcjonowane te plemniki lepiej niż natura może, że mozaikowośc jest niska i może się naprawić, że zapalenie Endo wyleczone, że obstawa proga, że neoparin, accofil. Dużo dużo rzeczy jest inaczej niż wtedy i staram się tego trzymać. Ale no ten strach potrafi zawładnąć, niestety. Mam nadzieję, że pójdziemy razem z Aszin w Twoje ślady i to była tylko jednorazowa sytuacja 🩷
Loraa no rozumiem, ciężko to wszytsko opisać a na wizycie możesz też dopytać i pociągnąć za język także w pełni rozumiem. Mam nadzieję, że w końcu się dobijesz i będziesz usatysfakcjonowana 🩷
Aaagaa zdecydowanie fragmentacja! U nas to badanie okazało sie kluczowe. I zgadzam się z wizyta u androloga ale to możesz po wyniku tego badania aby mieć mu co pokazać
snieżka, Aaagaa, aszin, Ann35, Liora lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 cb
4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne (8+1)
3.08.25 ⏸️- 💔 cb
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 75 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
01.26 IVF IMSI: 2❄️AA, 2❄️BB→PGTA →1❄️mozaika
8.05 FET❄️BB MOS
15.05⏸️: 10dpt beta 74, 12dpt beta 166, 20dpt beta 3169
1.06 CRL 3mm, serduszko 💗
⏳USG 15.06 ⏳
Cudzie trwaj… 🥹 🌈 -
Verget, zycze Ci, zeby bylo tak wlasnie jak napisałaś 🥰
Aszin, za Ciebie trzymam kciuki niezmiennie!
Ann. Gratulacje! ❤️
I wszystkim innym dziewczynom zycze rychłego spełnienia marzenia, jakim jest zostać mama i trzymać dziecko w ramionach 🥰
aszin, Ann35, Sakaaira, Imazolka, Liora lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja robiłam, pakiet rozszerzony na celiakię w diagnostyce z krwi. W gastroskopii chyba też można wykryć.zielona007 wrote:Cześć 🙂 miłego weekendu dziewczyny 🙂
Mam pytanie czy robiłyście może badania w kierunku celiakii? Jeśli ktoś robił to jakie dokładnie?
Mi lekarz zlecił z uwagi, na niskie AMH, że może to iść w parze. Ale nie wyszła mi.
zielona007 lubi tę wiadomość
10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
Ann, w teorii wiem, że szanse na powtórkę są niewielkie, ale głowa i tak robi swoje 🙈 Zresztą, rozumiesz mnie jak mało kto w tej sytuacji. Póki co będę czekać na każdy „kamień milowy” - najpierw niech do transferu dojdzie, a później będę się martwić kolejnymi etapami 😁
Ann35, PaulinKA lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳ -
Liora wrote:Księgowa jak i Ciebie ?
W sumie nie wiem nawet, co mam Ci napisać. Boję sie testowania w tym miesiacu ogromnie (dawno tak nie mialam). 🙈
Moja lekarka sie nie poddaje, wziela poważnie moje slowa o deadline i faktycznie w tym miesiacu mamy naprawde dobry wynik. I moze dlatego tak sie tego boję? Jestem obstawiona chyba wszystkimi możliwymi lekami, nie sadze by cokolwiek mozna jeszcze do tego dodac 😅 pozostało mi tylko czekac.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:W sumie nie wiem nawet, co mam Ci napisać. Boję sie testowania w tym miesiacu ogromnie (dawno tak nie mialam). 🙈
Moja lekarka sie nie poddaje, wziela poważnie moje slowa o deadline i faktycznie w tym miesiacu mamy naprawde dobry wynik. I moze dlatego tak sie tego boję? Jestem obstawiona chyba wszystkimi możliwymi lekami, nie sadze by cokolwiek mozna jeszcze do tego dodac 😅 pozostało mi tylko czekac.
Trzymam kciuki
ile już dpo ?
A to, że się boisz to normalne bo wiesz dałaś z siebie 150% i porażka w takim przypadku boli kilkakrotnie bardziej...2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Liora wrote:Trzymam kciuki
ile już dpo ?
A to, że się boisz to normalne bo wiesz dałaś z siebie 150% i porażka w takim przypadku boli kilkakrotnie bardziej...
Dzis dopiero 8dpo. Czas sie dłuży 🙈
Nie odzywam sie tez, bo ani nic mądrego nie mam do dodania (chociaz Was podczytuje), ale tez wku*wiara mnie te reklamy i to mocno zniechęca..Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
zielona007 wrote:Cześć 🙂 miłego weekendu dziewczyny 🙂
Mam pytanie czy robiłyście może badania w kierunku celiakii? Jeśli ktoś robił to jakie dokładnie?
Ja najpierw zostałam skierowana na badania przeciw transglutaminazie trankowej i tam wyszły kosmiczne liczby więc na cito na gastroskopie i po obrazie podczas badania wyszło że całkowity zanik kosmków a biopsja tylko potwierdziła celiakię
zielona007 lubi tę wiadomość
👩🏻 96 - PCOS, IO
🧑🏻🦲 97 - wyniki ok
Starania od 01.24
2xCB
6 cykli stymulowanych ❌
Start IVF
Histeroskopia - CD138 wyleczony stan zapalny
03.25 I procedura 8MII - 4❄️
I FET - 5AA ❌
II FET - 5AA, poronienie zatrzymane 7+3 💔
Histeroskopia - CD138 ok, CD56 98 kom/10HPF