X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Okres bez skrzepów ??
Odpowiedz

Okres bez skrzepów ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja wygląda tak. 1 września miałam sluz plodny więc pomyslalam że ok za 2 tyg dostanę okres.
    Chodzi o to ze to co opiszę czy jest ze sobą powiązane?
    Od 1 września zle się czuję, biegunka z krwią, bóle straszne podbrzusza, Kopania w brzuchu jakby w jelitach, mdłości brak apetytu, zaparcia na zmianę z biegunkami, sluz w stolcu oraz sam sluz z odbytu , piekący ból w podbrzuszu itp.
    11 września poszłam do lekarza rodzinnego, opisałam wszystko co mi dolega, zbadała mi brzuch dotknęła w prawym boku obok pępka zabolało strasznie mowi że chyba dwunastnica.
    Dala mi skierowanie na gastroskopie i kolonoskopie. Oraz leki ipp , nospe max 3x
    W tym czasie schudłam 5kg bez przyczyny.

15 września powinnam dostac okres. I dostałam ale ten okres inny niż zazwyczaj.
    W sensie zawsze miałam gęstą krew ze skrzepami, a teraz to byla sama krew bardzo czerwona okres trwał 6 czy 7 dni.
    W pierwsze 2 dni nie mogłam wytrzymac z bólu w sensie ogromne bóle podbrzusza promieniujące do pleców i nóg. Wtedy też z pochwy coś mi wypadło nie wiem jak to opisać to był jasnoróżowy śluz majacy kilka cm. To nie był skrzep.

I tu moje pytanie czy to jest okres ?
    Czy okres zawsze musi mieć skrzepy?

Nie wiem czy to okres czy co.
    Dodatkowo podczas tego okresu , z odbytu wypłynęła mi krew dość sporo czy tak powinno byc podczas okresu?

Dodam ze żyje w stresie od miesiąca, schudłam 5kg. Mało jem bo wszystko mi szkodzi, jedyne po czym się czuję ok to bułka wiec praktycznie jem 1 bułkę na dzień. Czasem talerz zupy.

Czy stres , zle odżywianie może wpłynąć na wyglad okresu?
    Dodam że ten okres to pierwsze 2,3 dni musiałam wymieniać podpaske czasem co 10 min.
    Najpierw ta krew była żywo czerwoną, potem wiśniowa a na końcowych dniach brązowa.

Do ginekologa będę dzwonić jutro.

proszę o porady czy któraś tak miała..

• Nineq Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie zawsze słyszałam, że w okresie mogą zdarzyć się skrzepy, ale nie przez cały cały i nie jest to zdrowy objaw. Tak jak i krew z odbytu - tego w ogóle nie powinno być!
    To co opisujesz nie jest normalne.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Generalnie zawsze słyszałam, że w okresie mogą zdarzyć się skrzepy, ale nie przez cały cały i nie jest to zdrowy objaw. Tak jak i krew z odbytu - tego w ogóle nie powinno być!
    To co opisujesz nie jest normalne.

Ogólnie miałam skrzepy wcześniej, bylam u ginekologa gdzieś 3/4 wrzesień z powodów bólu podbrzusza ostrych to po badaniu usg stwierdziła że w zatoce Douglasa mam sporo jakiegoś płynu i że musiała pęknąć torbiel.

Mowila że ok , kazała mi szukac przyczyny bólów brzucha w jelitach.

W sierpniu miałam bolesny okres ze skrzepami normalny. A teraz nie wiem co to jest jakieś cyrki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ