X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie okres i owulacja
Odpowiedz

okres i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej potrzebuję opini
    W tym cyklu miesiączkę nie dość że miałam bardzo skąpą, przyszła dwa dni wcześniej niż zwykle czyli w 26 dc i trwała 4 dni to w dodatku była brązowa, tylko w jednym dniu była widoczna typowa krew ale bylo jej naprawde minimum. Wczoraj mijał 6 dzień cyklu i podczas kąpieli zauważyłam w pochwie galaretowatą wydzielinę, coś a'la czop który zawsze mam przed owulacją. Co to może być, czy któraś z Was też miała coś podobnego ? Do ginekologa jestem zapisana dopiero na przyszły tydzień

Dziś znowu zrobiłam test owulacyjny 2 razy jedne o 11 a drugi o 20 i kurcze wyszły potywynie odrazu, ale przecież to dopiero 7 dc.

W ogóle czuję się ospała, mam zawroty głowy i tkliwe piersi.

Odrazu mówię ciążowego nie robiłam

• kejtii Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zamiast testu owulacyjnego zrób ciążowy? Czasem owulacyjne testy wychodzą mimo ciąży

aiwlys lubi tę wiadomość

27b9bb7e062df20f5a17d11913485292.png
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejtii wrote:
    A może zamiast testu owulacyjnego zrób ciążowy? Czasem owulacyjne testy wychodzą mimo ciąży

Zrobiłam dziś 2 rano i oby wyszły negatywne, natomiast owulacyjny dalej pozytywny i w ododatku boli mnie po prawej stronie, więc chyba organizm mi ześwirował i owulacja przyszła wcześniej, chyba ze to coś innego....

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleję mądrość od ovufriend:
    "Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby)."

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ