X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie okres i owulacja
Odpowiedz

okres i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej potrzebuję opini
    W tym cyklu miesiączkę nie dość że miałam bardzo skąpą, przyszła dwa dni wcześniej niż zwykle czyli w 26 dc i trwała 4 dni to w dodatku była brązowa, tylko w jednym dniu była widoczna typowa krew ale bylo jej naprawde minimum. Wczoraj mijał 6 dzień cyklu i podczas kąpieli zauważyłam w pochwie galaretowatą wydzielinę, coś a'la czop który zawsze mam przed owulacją. Co to może być, czy któraś z Was też miała coś podobnego ? Do ginekologa jestem zapisana dopiero na przyszły tydzień

Dziś znowu zrobiłam test owulacyjny 2 razy jedne o 11 a drugi o 20 i kurcze wyszły potywynie odrazu, ale przecież to dopiero 7 dc.

W ogóle czuję się ospała, mam zawroty głowy i tkliwe piersi.

Odrazu mówię ciążowego nie robiłam

• kejtii Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zamiast testu owulacyjnego zrób ciążowy? Czasem owulacyjne testy wychodzą mimo ciąży

aiwlys lubi tę wiadomość

27b9bb7e062df20f5a17d11913485292.png
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejtii wrote:
    A może zamiast testu owulacyjnego zrób ciążowy? Czasem owulacyjne testy wychodzą mimo ciąży

Zrobiłam dziś 2 rano i oby wyszły negatywne, natomiast owulacyjny dalej pozytywny i w ododatku boli mnie po prawej stronie, więc chyba organizm mi ześwirował i owulacja przyszła wcześniej, chyba ze to coś innego....

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleję mądrość od ovufriend:
    "Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby)."

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm
    łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    30/04 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ