X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie okres i owulacja
Odpowiedz

okres i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej potrzebuję opini
    W tym cyklu miesiączkę nie dość że miałam bardzo skąpą, przyszła dwa dni wcześniej niż zwykle czyli w 26 dc i trwała 4 dni to w dodatku była brązowa, tylko w jednym dniu była widoczna typowa krew ale bylo jej naprawde minimum. Wczoraj mijał 6 dzień cyklu i podczas kąpieli zauważyłam w pochwie galaretowatą wydzielinę, coś a'la czop który zawsze mam przed owulacją. Co to może być, czy któraś z Was też miała coś podobnego ? Do ginekologa jestem zapisana dopiero na przyszły tydzień

Dziś znowu zrobiłam test owulacyjny 2 razy jedne o 11 a drugi o 20 i kurcze wyszły potywynie odrazu, ale przecież to dopiero 7 dc.

W ogóle czuję się ospała, mam zawroty głowy i tkliwe piersi.

Odrazu mówię ciążowego nie robiłam

• kejtii Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zamiast testu owulacyjnego zrób ciążowy? Czasem owulacyjne testy wychodzą mimo ciąży

aiwlys lubi tę wiadomość

27b9bb7e062df20f5a17d11913485292.png
  • Gusik2901 Debiutantka

Wysłany: 10 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejtii wrote:
    A może zamiast testu owulacyjnego zrób ciążowy? Czasem owulacyjne testy wychodzą mimo ciąży

Zrobiłam dziś 2 rano i oby wyszły negatywne, natomiast owulacyjny dalej pozytywny i w ododatku boli mnie po prawej stronie, więc chyba organizm mi ześwirował i owulacja przyszła wcześniej, chyba ze to coś innego....

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleję mądrość od ovufriend:
    "Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby)."

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ