X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Opóźniona miesiączka, testy negatywne
Odpowiedz

Opóźniona miesiączka, testy negatywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gabi&$ Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem już co o tym myśleć, może mi doradzicie , ostatnia miesiączka 2 lipca. Z usg wyszło, że owulacja była, w planowane dni płodne zauważyłam kilkudniowe brązowe plamienie, ale typowy owulacyjny Śluz dopiero około półtora tygodnia później. Przytulanki 29 lipca, 3 dni przed spodziewaną miesiączka, zrobiłam już masę testów z moczu, każdy negatywny, chociażby dzisiejszy czyli 10 dni po z porannego moczu. Test z krwi bobocheck, w pierwszych 5 minutach negatywny, później zaczęły się dziwne zabarwienia, wydaje mi się został przelany bo krew wdała się w okienko testowe i minimalnie widać druga kreskę ale to dopiero po czasie testowania. Z objawów lekko mnie mdli, szyjka macicy nisko, ociężałe piersi ale bólu brzucha nie zauważyłam. Czy to za wcześnie aby testy z moczu wyszły pozytywne?

• Martyna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla swojego spokoju możesz skoczyć na betę. 10 dpo może być za wcześnie na pozytywny test, zwłaszcza jeśli zagnieżdżenie było późne :) trzymam kciuki 🤞🏽

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Gabi&$ Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradzcie proszę, chyba los ze mnie zadrwił i Panie z punktu pobrań zaznaczyły wolną podjednostkę beta HCG, już nigdzie dzisiaj nie dam rady zrobić.
    Czy z takiego badania da się coś wyczytać? Czy to w ogóle nie jest tożsame ze zwykłym badaniem 😞 chcę już cokolwiek wiedzieć

Wynik:
    Wolna podjednostka beta HCG (wg FMF) < 0,30 IU/l

• Wicia🙂🙂 Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam opowiedzieć o moim przypadku okres mi się spóźniał 10dni testy negatywne dostałam plamienia które trwało kilka dni poszłam do ginekologa i się okazała że na USG jest mały pęcherzyk ciążowy także jak widać testy nie zawsze pokażą

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ