X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie opóźniona owulacja, okres i test?
Odpowiedz

opóźniona owulacja, okres i test?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Jestem tu nowa ale potrzebuję hmm... Wsparcia?Otuchy może też. Jestem mamą półtora rocznego malucha, od miesiąca staramy się o rodzeństwo dla synka. ☺ Owulacje zawsze miałam 14 dnia cyklu ale w tym test owulacyjny wyszedł pozytywny dopiero 16 dnia. Dzień po tym teście przytulaliśmy się z mężem. Od tygodnia boli mnie codziennie brzuch, jestem zmęczona, mam gazy i wzdęcia i uczucie piekących piersi. Według kalendarzyka okres powinnam mieć 25 marca ale nie nadszedł. Czy to przez to, że miałam później owulację? Testy ciążowe wychodzą negatywne, choć objawy podobne do tych jak byłam z synem w ciąży. Czy na test ciążowy jest za wcześnie jeśli miałam później owulację? Kiedy najlepiej zrobić test? Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję. ☺
    Pozdrawiam wszystkie mamusie 🤱🏻

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ