X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie oszaleję z tym wykresem! ktoś wprawiony zechce się wypowiedzieć?
Odpowiedz

oszaleję z tym wykresem! ktoś wprawiony zechce się wypowiedzieć?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje,

Paczę na ten mój wykres, paczę i nic już nie rozumiem.
    Sprawa wygląda tak:
    2 cykl po ostawieniu tabletek, więc długości cykli nie znam (poprzedni trwał 33 dni)
    Ovufriend wyznaczało mi cały czas owulację 19-go dc, ale w zeszłym tygodniu po wpisaniu którejś z temperatur przerzuciło na 15-go...
    Na początku mnie to ucieszyło (dobre serduszkowanie, ale też i szybsze testowanie :)) Potem zrobiłam betę i minus...
    Teraz jestem wg tej ovu 15 dpo i testy negatywne (beta w dniu 13dpo też negatywna) a @ jak nie było, tak nie ma...

W sumie to już nie jestem pewna w ktorym dniu ta owulacja mogła być... obstawiam trzy
    - 15 dc (ipatrząc że dziś jest 15dpo to mało prawdopodobne)
    - 19 dc (całkiem możliwe, bo zgadzał by się 33-dniowy cykl)
    - 26 dc (wątpię, bo śluz kremowy i musiałabym mieć cykl >35 dni, choć skok tempki był...)

Nigdy wcześniej nie obserwowałam moich cykli, a jak ktoś mi nie pomoże to oszaleję! :) :) albo zbankrutuję na testach :)

Pomożecie? :)

eac5bd03bf044b4680967c8572060b91.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 19:41

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • moruskowa Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to owulacja wystąpiła u Ciebie w 24 dniu, następnie był wzrost o min. 0,2 i utrzymywanie się wyższych temperatur. Ale to tylko moje zdanie :)

201501231762.png

201608307244.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tempki szalone, nie ma fazy niższych temperatur, jedyne co brałabym pod uwagę to objaw śluzu i postawiłabym na owu ok 24-25 dc.
    Nie wiem dlaczego mierzysz temperaturę wieczorem. Pomiar wieczorem jest niemiarodajny bo na wynik ma wpływ wiele czynników tj jedzenie, praca, aktywność. Najbardziej miarodajne wyniki pomiaru są ok 6-7 godziny rano, tuż po nocy lub przespaniu nieprzerwanie paru godzin.

FITop1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki!

Temperatury mierze o 6:00 rano.
    Te mierzone wieczorem wpisuje tylko w komentarz :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    ja po odstawieniu tabletek na w miarę regularne cykle (które i tak są od 33 do 35 dni) czekałam sporo, 7 miesięcy. Miałam dość rozregulowany organizm po nich, potrafiłam ponad 50 dni nie mieć okresu. Myślę sobie, że trzeba cierpliwie poczekać na to, aż organizm wróci do normy. Oczywiście u każdej z nas może to inaczej przebiegać. Pamiętam, że u mnie też temperatury skakały jak szalone i trudno było mi się zorientować kiedy była owulacja.

Powodzenia i oczywiście życzę Zielonej Kropeczki jak najszybciej :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kochana! :)

Oczywiście nie poddaję się! Tylko najgorsze to oczekiwanie ne @.
    Mogłaby już przyjść i zaczęłabym nowe starania :)

Miłego dnia Dziewczynki!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zacznijmy od tego, że testy owulacyjne baardzo często się mylą. Ja mam pozytywny przez 50% moich cykli :D (2 tak samo ciemne krechy lub druga ciemniejsza!) Rozmawiałam o tym z 2 ginekologami. I jeden i drugi powiedzieli, żeby te testy wywalić w cholerę, bo one nic nie mówią - pokazują jedynie sytuację, że LH wzrosło, co np. u kobiet z PCO dzieje się kilka razy w ciągu cyklu mimo, że owulki w rzeczywistości nie ma (a testy rejestrują, że będzie). Jak kobieta ma zespół LUF to równiez testy nie mówią u niej prawdy. Kolejna sprawa - nawet u zdrowych kobiet zdarza się, że LH wzrasta, bo organizm podchodzi do owulacji, ale jakby się wycofuje jesszcze = testy myślą, że będzie owulka, a tymczasem owulki wcale w tym czasie nie ma. Ginekolodzy mówią, że testy owu to sobie można robić dla zabawy i poprawy humoru :) albo jak ktoś mieszka w USA, gdzie wizyta kosztuje majątek i chce się mieć choć 1/20 szansy na to, że w jakiś sposób ktoś (a raczej coś) potwierdzi owulację.
    Proponuję więc poświęcić 2 cykle na monitoring u ginekologa. Wtedy dowiesz się czy w ogóle dochodzi u Ciebie do owulacji, jak długo rosną pęcherzyki i mniej więcej w jakim terminie. :)

Temperatura niestety też bywa zawodna - miałam taką sytuację jak Ty i oczywiście później wyszło, że ciąży być nie może bo nawet owulki nie było ;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim cyklu dla zabawy zrobiłam testy owu (bo jeszcze mi zostały) żeby porównać sytuację z tym, co kilka dni wcześniej (i kilka dni później) widział gin i oczywiście wyszło, że się mylą.
    aaaa i dodam jeszcze, że miałam wszystkie pozostałe objawy owulacji typu szyjka odpowiednia, śluz odpowiedni itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:45

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kochana,

W sumie chyba klucz to serduszkowanie i trzeba zacząć podchodzić do tego monitoringu na OF raczej hobbystycznie :)

No i jeśli się nie uda dłuższą chwilę - zacząć prawdziwy monitoring u gina..

Na razie jeszcze czekam na ustabilizowanie po tabletkach, a jak po pół roku się nie uda to zacznę monitoring.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty: dokładnie! Trzeba się kochać i nie patrzeć co pokazuje wykres czy testy :) Ja ovu mam po to żeby bardziej patrzeć na swoje objawy, śluz i pamiętać w którym dniu cyklu co się działo (gin/zastrzyk/lek itd.). Ja testy owu mam jeszcze, bo kupiłam ich kiedyś sporo, ale już ani trochę im nie wierzę - jak robię to tylko dla zabawy (teraz nawet TŻ ma "testować" :P) i żeby przekonać się, że to bzdura :) albo jak któraś z dziewczyn pisze mi że mam zrobić bo chce zobaczyc co pokazał tym razem, to robię :) ale nie traktuję tego ani w 1/10 jako wyznacznik owu. Tak samo tempki - u jednych wykresy są książkowe i mimo to nie zachodzą w ciążę, u drugich tempka lata góra-dół albo wcale nie ma skoku, a mimo to zachodzą w tych cyklach :)

Możesz też kupić sobie zioła Dong Quai - one bardzo fajnie regulują cykl, endo. po nich rośnie, jajniki pracują :) Mały koszt (u mnie ok. 28zł) a mogą pomóc.

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kiara!

Chętnie wypróbuję te zioła :) Miłego i owocnego serduszkowania! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ