X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksandra0000 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Powiedzcie mi co myślicie ;) Miałam śluz płodny do piątku włącznie był to 21dc natomiast skok temperatury nastąpił dopiero z niedzieli na poniedziałek czyli z 23/24dc kiedy według Was mogła być owulacja czy sugerować się bardziej śluzem czy temperatura? I czy owulacja mogła być mimo braku śluzu płodnego? Mam długie cykle ok 37 dniowe.
    W tym cyku nie robiłam testów owulacyjnych. Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skok - owulacja występuje 2-3 dni po płodnym śluzie :) Ja bym się bardziej temperaturą sugerowała.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Aleksandra0000 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź ;) właśnie tak mi się wydaje że owulacja raczej była 23/24dc ale pewna nie jestem bo nie robiłam testów w tym cyklu a zazwyczaj śluz płodny też miałam w dniu skoku temperatury a w tym cyklu jakoś tak inaczej jest ;)

• Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura zawsze jest dokładniejsza, dziewczyny :)

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • Bejbi Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest skok to znaczy ,ze owu była:) sugeruj sie temp.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ