Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 28 października, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanowa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ja musiałam zrobić sobie dłuższą przerwę, nie wiem czy któraś z was też tak ma ale ja podczas brania lametty mam ogromny zjazd psychiczny, ciągle płacze i nie mam na nic sił :(
    Ale minęło już kilka dni od ostatniej tabletki i czuję się trochę lepiej, chociaż nadal jakoś tak przygnębiona.
    Jutro mam monitoring owulacji, zrezygnowałam z kliniki i wracam do swojej pani ginekolog, jakoś bardziej jej ufam a ostatnio lekarz w klinice zraził mnie.
    Dodatkowo się przeziębiłam, boli mnie gardło i mam katar, coś czuję że nic z tego nie będzie..
    postanowiłam sobie że jeśli teraz nie wyjdzie zrobię znowu wszystkie badania i drożność jajników.

Mocno trzymam kciuki za was wszystkie i miłego poniedziałku ❤️
    O nie, nie strasz bo właśnie w nowym cyklu mam mieć pierwszy raz stymulację i to właśnie lamettą 🙈 przykro mi, że tak Cię to dotknęło. Fajnie, że masz zaufanego lekarza i dobrze że do niej wracasz. Trzymam kciuki za owocny monitoring 🩷

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 28 października, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    To i ja mam 🤪

W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼
    Cudowne!

Dzień dobry. Ja sobie Was podczytuje e wolnych chwilach w pracy 🫣 ale dzisiaj ich mało, mamy w szkole 'akcja sanepid' i latamy jak poparzeni. Przez to dyrekcja jeszcze mnie nie wzywała chyba.
    A ja wymyśliłam, że sobie dzisiaj pójdę do mojego gina 'nieciążowego', mam nadzieję że mnie przyjmie dodatkowo jak miesiąc temu po wszystkich pacjentkach. Sprawdzi wyniki, może uda się coś podejrzeć na USG 🥹
    No i dzisiaj zrobię sobie przed tą wizyta jeszcze jedna, kontrolną betę i progesteron, niech rzuci okiem na najświeższe badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 12:25

Insane, kałamarnica 11, Aksandra, Olcia1987 lubią tę wiadomość

22.10- ⏸️ (10dpo)
    23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
    25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
    28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
    2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
    4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
    8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 października, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorek mi odpisał. Powiedział, że rozumie naszą decyzję o ivf i mam przyjechać do niego w czwartek i wszystko ustalimy 😉

Misiula, Nina_02, Anka96, Insane, Smerfelinka, M93, kałamarnica 11, Aksandra, Olcia1987, JoAnn, Wiolala lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 28 października, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    O nie, nie strasz bo właśnie w nowym cyklu mam mieć pierwszy raz stymulację i to właśnie lamettą 🙈 przykro mi, że tak Cię to dotknęło. Fajnie, że masz zaufanego lekarza i dobrze że do niej wracasz. Trzymam kciuki za owocny monitoring 🩷
    Ja na lammetcie mam migreny okropne właściwie cały tydzień brania mam wyjęty z życia. Teraz się udało i maj jescze przez 3 dni brać zastrzyki i pojawić się w czwartek. Wiec cykl nie poszedł na zmarnowanie

Insane, Vergeet lubią tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 października, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przepraszam, że nie dałam znać wcześniej, ale trafiłam do szpitala w końcu. Na usg nie było nic widać, ale byłam u lekarza, który pracuje u nas w szpitalu i wziął mnie do siebie na oddział. Miałam wszystkie badania, m.in. hormonów i dziś już jestem w domu. Niby wszystko jest ok. Beta spadła. Od razu miałam też konsultację laryngologiczną i dostałam Dicortineff na zapalenie ucha. Chociaż nie podobało im się to moje wysokie crp, to dziś wynik wyszedł już trochę niższy, więc mnie wypuścili. Mam trochę mętlik w głowie, nikt nie wie, dlaczego to crp było takie bardzo wysokie wyszło. Jutro jadę jeszcze do kliniki. Jestem padnięta, idę spać...

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 października, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Przepraszam, że nie dałam znać wcześniej, ale trafiłam do szpitala w końcu. Na usg nie było nic widać, ale byłam u lekarza, który pracuje u nas w szpitalu i wziął mnie do siebie na oddział. Miałam wszystkie badania, m.in. hormonów i dziś już jestem w domu. Niby wszystko jest ok. Beta spadła. Od razu miałam też konsultację laryngologiczną i dostałam Dicortineff na zapalenie ucha. Chociaż nie podobało im się to moje wysokie crp, to dziś wynik wyszedł już trochę niższy, więc mnie wypuścili. Mam trochę mętlik w głowie, nikt nie wie, dlaczego to crp było takie bardzo wysokie wyszło. Jutro jadę jeszcze do kliniki. Jestem padnięta, idę spać...

Ehh…kochana odpoczywaj sobie 😘 dobrze, że beta i crp spada, ale właśnie lipa że nie wiadomo skąd tak wysokie crp…dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy

Smerfelinka lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 28 października, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Trzymaj się ❤️

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 28 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Smerfelinko, odpoczywaj ♥️🫂

22.10- ⏸️ (10dpo)
  • Insane Autorytet

Wysłany: 28 października, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Biedna 😞 dobrze, że już spada. Odpoczywaj ❤️

40 tc 💔
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Trzymaj się kochana, mam nadzieję że dojdziecie do tego skąd takie crp. Dobrze że spadło i wracaj do siebie 💕

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko, przytulam Cię mocno, wracaj do pełni sił ❤️

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • M93 Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak KasiaBee w tej robocie...

a teraz przewijam w górę i znalazłam :D ślepa dzisiaj jestem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 15:00

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️

Czytałam Was na przerwach ale mamy taki młyn w pracy, że ledwo żyję 😢 na 20 dziewczyn dziś przyszło 5 😅🤡
    Impreza męża się udała ale wyszli o 22, poszłam się wykąpać i padłam, wstałam o 4:30… mam dość 😮‍💨

Co do krztuśca, miałam, kaszle do dziś po 2 msc, koleżanka z pracy kaszlała 4 msc a jej syn 6 😓 maaaasaaaakra 😢

Przytulam was dziś wszystkie 🫂
    Za złe wiadomości, za dobre wiadomości i za brak wiadomości najbardziej ❤️😘
    Często zaglądam na szybko, nie mam nawet kiedy odp ale naprawdę myślę tu o Was, taka abstrakcja bo Was nie znam, ale jednak znam 🥰

A u mnie znowu było puste kółko, potem migająca buźka i dziś znowu stała buźka 🤡
    Nie ogarniam tego cyklu 🫣
    Teoretycznie jestem 5/6 dpo, 18dc ale nie czułam „tej pierwszej” a teraz jednak jest wilgotno, brzuch ciągnie …
    Czy to przez ten Clomid? 🤔🤔

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    To i ja mam 🤪

W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼

Cudowne 🤩

Insane lubi tę wiadomość

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Odpoczywaj. Dobrze, że lekarz zareagował i przyjął Cię na badania. Trzymam kciuki za Ciebie.

Nowa to bardzo dobre wieści ❤ czekamy więc na czwartkową relację po wizycie.:)

Julia, SolAngelica - jak tam po Waszych wizytach?

KasiaBe daj znać po wynikach bety i proga i po wizycie. :)
    Ja kibluję dziś w pracy do 18:00, bleh.

Smerfelinka, Nowa2024, Julia24 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Byłam dziś na wizycie ocenić czy byla owulacja. Szlam z lekkim strachem, ale okazało się że owulacja była, jest pęcherzyk 18mm i endometrium 9mm. Gin twierdzi że pęcherzyk jeszcze cały nie pękł. Mamy działać. Gin bardzo zadowolony wręcz entuzjastyczny że tak ładnie wszystko wygląda. Myślicie że serio wygląda to dobrze? Bo ja to już głupia jestem... wszystko super, wyniki też a ciąży ciągle brak 😪

kałamarnica 11, Olcia1987, Smerfelinka, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

• Minia000 Ekspertka

Wysłany: 28 października, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam popoludniowego sikanca. 28 dc, biel aż poraża. I tak powtórzę rano z pierwszego moczu ale potem już czekam na okres....

Wysłany: 28 października, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77 wrote:
    Cześć Byłam dziś na wizycie ocenić czy byla owulacja. Szlam z lekkim strachem, ale okazało się że owulacja była, jest pęcherzyk 18mm i endometrium 9mm. Gin twierdzi że pęcherzyk jeszcze cały nie pękł. Mamy działać. Gin bardzo zadowolony wręcz entuzjastyczny że tak ładnie wszystko wygląda. Myślicie że serio wygląda to dobrze? Bo ja to już głupia jestem... wszystko super, wyniki też a ciąży ciągle brak 😪

Hmmm ale jeśli owulacja już była to powinno być ciałko żółte a nie pęcherzyk. A skoro użył określenia, że pęcherzyk "cały nie pękł" to może jesteś właśnie w trakcie owulacji więc po prostu kochana działajcie 🤗

Daniela77 lubi tę wiadomość

• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

• Profertil Man

🐱 '18 Kitku

Wysłany: 28 października, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Zrobiłam popoludniowego sikanca. 28 dc, biel aż poraża. I tak powtórzę rano z pierwszego moczu ale potem już czekam na okres....

Minia, ja tam czekam na Twój poranny test. Wiemy dobrze jak to się zmienia w ciągu dnia i ile zależy od naszego nawodnienia itd. Więc nic nie jest przesądzone. Który masz dpo?

• Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 28 października, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ciekawe jak KasiaBee w tej robocie...

a teraz przewijam w górę i znalazłam :D ślepa dzisiaj jestem :D

Mieliśmy dzisiaj taki młyn że szefowa nawet nie patrzyła w moją stronę. A teraz siedzę sobie w kolejce do gina (jak dobrze mieć lekarza, który ma filozofię, że on jest dla pacjentek a nie pacjentki dla niego i bez problemu każe dopisać się do kolejki poza numerkami)i odświeżam stronę z wynikami.

A panie w laboratorium to już mnie witają jak swoją, w ciągu miesiąca w sumie 6 pobranie (rowno cztery tygodnie temu siedziałam tu pod gabinetem potwierdzić cb). Nawet pamiętają, z której ręki lepiej leci krew 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 16:34

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

22.10- ⏸️ (10dpo)
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ