Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja uszykowałam wszystkie wyniki, usg ostatnie i mam nadzieję że będzie jutro dobrze 🍀 chciałabym żeby udało się naturalnie ale pomału zaczynam myśleć że może tak nie być 😔
Insane, Misiula, Aksandra lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
To teraz na rozluźnienie 😉 mamy takie wiecie małe pudełko w kuchni, gdzie są suple, witaminy itp. Dziś się zorientowałam, że mój chłop łykał ovarin przez 4 dni bo myślał, że to magnez 🤣🤫
Jvvliett, Nowa2024, PsiaMama93, Misiula, Smerfelinka, Chesterka1124, Olinek7 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj w czasie pracy przesłuchałam fajnej rozmowy o płodności, podsyłam, może komuś sie przyda:
https://www.youtube.com/watch?v=9zHwFYemJ04 -
xSmerfetkax wrote:https://zapodaj.net/plik-juCl9NovH0 🥹🥹🥹🙏🏼🤞🏼22.10- ⏸️ (10dpo)
23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍 -
xmadziax wrote:Dziewczyny 1 października a tu już sypią się kreseczki i pozytywne bety ! Szok 🫣😯 Czuję, że ten miesiąc będzie piękny ❤️
Kasssia, tak jak pisała Bubu, nie porównuj bety z innymi ciążami, bo każda jest inna. Moja pierwsza poroniona ciąża miała ogromną pierwszą betę, no jak się okazało bliźniacza, druga (obecna) miała zdecydowanie mniejszą i był stres, ale niepotrzebnie, bo liczy się przyrost! Teraz i mnie również ta niska beta kopie konkretnie w brzuchool, no i prawie połowa 🤞🏼☺️🦠
dzięki czekam jeszcze na progesteron.xmadziax lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, obiecuje nadrobić zaległości, tymczasem spieszę z informacją, że mamy 5 z 6 zarodków - dwie 5cio dniowe blastki i trzy 6cio dniowe 🥹🥹🥹 embriolog powiedział, że wszystkie są b. dobrej jakości 🥹🥹🥹 i zadaje sobie pytanie: co do cholery było nie tak, że nie jest wychodziło nam naturalnie ?! Teraz dygam się o to endometrium swoje, że może tam przyczyna... Insane - kochana, zrob tak jak planujesz dla świętego spokoju biopsje endo. Ja dziś pluje sobie w brodę. Mimo wszystko naprawdę jestem wzruszona ta informacja z dzisiaj. Nie spodziewałam się takiego wyniku ❤️
xmadziax, Daniela77, M93, kasssia, Wyobraźnia87, Jeżowa, Nowa2024, Olcia1987, PsiaMama93, kałamarnica 11, kknn, Misiula, Wiolala, Smerfelinka, Chesterka1124, DaruniaKa, Insane, Olinek7, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. U nas to już raczej żadne suplementy nie pomogą. Bo to nie jest ani zła jakość plemników ani mała ilość tylko całkowity brak, nawet po ręcznym odwirowaniu idziemy powtórzyć badanie w czwartek jutro badania z krwi ( wiem że drogie 🫣prawie 1500 zł za same badania z krwi ) i w czwartek androlog i usg jąder. Lekarz kazał zapisać się do kliniki leczenia niepłodności żeby już tam nas objął opieką . Jak czytam to azoospermia zdarza się u 1% mężczyzn i jeśli wyniki w czwartek będą takie same, to pozostaje modlić się ze jakieś plemniki będzie można pobrać z jąder przez biopsję i zapłodnić przez InVitro. Chcemy też zdiagnozować dlaczego tak jest, mam nadzieję że przyczyna nie jest żadna choroba bo to byłby kolejny cios. Trudno mi dziś się pracuje, trudno mi skupić się na czymś innym. Chce mi się płakać. Najchętniej wzięłabym wolny dzień, ale nie mogę 😔👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Daniela77 wrote:To teraz na rozluźnienie 😉 mamy takie wiecie małe pudełko w kuchni, gdzie są suple, witaminy itp. Dziś się zorientowałam, że mój chłop łykał ovarin przez 4 dni bo myślał, że to magnez 🤣🤫
Żeby przypadkiem nie zaciążył 😂😂😂Jvvliett, DaruniaKa, Daniela77, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Wyobraźnia87 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. U nas to już raczej żadne suplementy nie pomogą. Bo to nie jest ani zła jakość plemników ani mała ilość tylko całkowity brak, nawet po ręcznym odwirowaniu idziemy powtórzyć badanie w czwartek jutro badania z krwi ( wiem że drogie 🫣prawie 1500 zł za same badania z krwi ) i w czwartek androlog i usg jąder. Lekarz kazał zapisać się do kliniki leczenia niepłodności żeby już tam nas objął opieką . Jak czytam to azoospermia zdarza się u 1% mężczyzn i jeśli wyniki w czwartek będą takie same, to pozostaje modlić się ze jakieś plemniki będzie można pobrać z jąder przez biopsję i zapłodnić przez InVitro. Chcemy też zdiagnozować dlaczego tak jest, mam nadzieję że przyczyna nie jest żadna choroba bo to byłby kolejny cios. Trudno mi dziś się pracuje, trudno mi skupić się na czymś innym. Chce mi się płakać. Najchętniej wzięłabym wolny dzień, ale nie mogę 😔
Wyobraźnia wynik trzeba powtórzyć i najlepiej w innym laboratorium. U mojego męża w zeszłym roku 0% procent prawidłowych plemnikow- terazospermia. Wdrożył suplementy. W tym roku w badaniu 4% - czyli wynik prawidłowy.
A też czego się nie naczytalam w internecie, że żadnych szans na poprawę i zajście w ciążę. A jednak w ciążę udało się zajść. Tylko nie udało się utrzymać.
Dalej jest na suplementach i próbujemy znowu.
Marzy mi się ten pazdziernik i pokładam w nim wielkie nadzieje, bo w czerwcu przyszłego roku kończę 30 lat.
Teraz dodatkowo jesteśmy na diecie pudełkowej. Ja z niskim IG, próbujemy też w ten sposób wzmocnić swoje organizmy 😉 i może kilka kilo w dół poleci. -
Wyobraźnia87 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. U nas to już raczej żadne suplementy nie pomogą. Bo to nie jest ani zła jakość plemników ani mała ilość tylko całkowity brak, nawet po ręcznym odwirowaniu idziemy powtórzyć badanie w czwartek jutro badania z krwi ( wiem że drogie 🫣prawie 1500 zł za same badania z krwi ) i w czwartek androlog i usg jąder. Lekarz kazał zapisać się do kliniki leczenia niepłodności żeby już tam nas objął opieką . Jak czytam to azoospermia zdarza się u 1% mężczyzn i jeśli wyniki w czwartek będą takie same, to pozostaje modlić się ze jakieś plemniki będzie można pobrać z jąder przez biopsję i zapłodnić przez InVitro. Chcemy też zdiagnozować dlaczego tak jest, mam nadzieję że przyczyna nie jest żadna choroba bo to byłby kolejny cios. Trudno mi dziś się pracuje, trudno mi skupić się na czymś innym. Chce mi się płakać. Najchętniej wzięłabym wolny dzień, ale nie mogę 😔
Rozumiem twój niepokój, bo rok temu we wrześniu jak pierwsze wyniki nasienia męża odebrałam i zobaczyłam w morfologii 2% prawidłowych plemników to zaczęłam ryczeć w pracy, nie wiedziałam co mam robić totalnie i miałam w głowie takie przerażenie, że matko co to będzie, wtf jak to w ogóle możliwe, a nie byliśmy jeszcze pod opieką żadnego lekarza, nie miałam pojęcia o tym forum i nawet nie miałam komu się wygadać.
Trzymam kciuki za was, żeby znalazł się choćby jeden plemnik, z którego powstanie piękny zdrowy dzidziuś 🤞🤞🤞😘Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Minia000 wrote:Wyobraźnia wynik trzeba powtórzyć i najlepiej w innym laboratorium. U mojego męża w zeszłym roku 0% procent prawidłowych plemnikow- terazospermia. Wdrożył suplementy. W tym roku w badaniu 4% - czyli wynik prawidłowy.
A też czego się nie naczytalam w internecie, że żadnych szans na poprawę i zajście w ciążę. A jednak w ciążę udało się zajść. Tylko nie udało się utrzymać.
Marzy mi się ten pazdziernik i pokładam w nim wielkie nadzieje, bo w czerwcu przyszłego roku kończę 30 lat.
Teraz dodatkowo jesteśmy na diecie pudełkowej. Ja z niskim IG, próbujemy też w ten sposób wzmocnić swoje organizmy 😉 i może kilka kilo w dół poleci.
Też za parę msc kończę 30 i dla mnie chyba to będzie taka granica psychologiczna…jak nie uda się zajść do tego czasu to boję się swojej własnej załamki…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Dziewczyny z pozytywnymi testami i betami z dzisiaj super się cieszę i trzymam kciuki za meeega przyrosty 😍🤞🤞🤞
Daniela77, kasssia, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Też za parę msc kończę 30 i dla mnie chyba to będzie taka granica psychologiczna…jak nie uda się zajść do tego czasu to boję się swojej własnej załamki…
Ja rozmawiałam z mężem też na ten temat.
Nowa trzymam za nas kciuki! ❤️
Zawsze mówiłam że będę mamą jak będę miała 30 lat i mam nadzieję,że tak podświadomie zaprogramowałam mój organizm, że na tą 30stke rzeczywiście się uda.Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
Minia000 wrote:Ja rozmawiałam z mężem też na ten temat.
Nowa trzymam za nas kciuki! ❤️
Zawsze mówiłam że będę mamą jak będę miała 30 lat i mam nadzieję,że tak podświadomie zaprogramowałam mój organizm, że na tą 30stke rzeczywiście się uda.
Też pokładam mega nadzieję w październiku 🤞🤞🤞🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Insane wrote:Ja idę Twoją drogą. W tym tygodniu pierwsza wizyta w klinice i mam nadzieję, że spojrzą na mnie łaskawie i jeszcze w tym roku chciałabym bardzo podejść do pierwszej procedury in vitro.
To teraz tylko odpoczywaj, dbaj o siebie. Odbębnisz potem tylko wizytę u tego buca i znajdziesz lekarza prowadzącego, jaki Ci pasuje. To klinika z Warszawy?
Będzie dobrze! 🍀 Już jest! ❤️
Kiedy masz wizytę? Napewno będzie dobrze! Zawsze jest ten stres ale tak naprawdę wszystko zależy na jakiego lekarza trafisz.. trzymam kciuki i daj znać jak po wizycie🍀
Staram się dbać chociaż dzisiaj się postresowalam, popłakałam a klinika w KatowicachStarania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
PsiaMama93 wrote:Kiedy masz wizytę? Napewno będzie dobrze! Zawsze jest ten stres ale tak naprawdę wszystko zależy na jakiego lekarza trafisz.. trzymam kciuki i daj znać jak po wizycie🍀
Staram się dbać chociaż dzisiaj się postresowalam, popłakałam a klinika w Katowicach34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Minia000 wrote:Wyobraźnia wynik trzeba powtórzyć i najlepiej w innym laboratorium. U mojego męża w zeszłym roku 0% procent prawidłowych plemnikow- terazospermia. Wdrożył suplementy. W tym roku w badaniu 4% - czyli wynik prawidłowy.
Teraz dodatkowo jesteśmy na diecie pudełkowej. Ja z niskim IG, próbujemy też w ten sposób wzmocnić swoje organizmy 😉 i może kilka kilo w dół poleci.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Cóż za piękny początek miesiąca ❤️
-
Hej, ale ten początek października jest intensywny...
Aksandra - jaka cudowna wiadomość ❤ kciuki zaciśnięte, że wszystko pójdzie dobrze! 🤞
Wyobraźnia - jestem z Tobą całym sercem, wierzę, że traficie na mądrych lekarzy i uda się Wam zrealizować Wasze marzenie o dzidziusiu.
Ja od rana się martwiłam, że nie mam wciąż 🐒, aż w końcu uznałam - a walę to, idę ogarniać nowe mieszkanie, bo za tydzień przeprowadzka. No i jak się domyślacie małpa właśnie przyszła.
Także od jutra wjeżdża Lametta i lecimy z tym październikiem. 🍁Nowa2024, Insane, Chesterka1124, Smerfelinka, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Aksandra wrote:Dziewczyny, obiecuje nadrobić zaległości, tymczasem spieszę z informacją, że mamy 5 z 6 zarodków - dwie 5cio dniowe blastki i trzy 6cio dniowe 🥹🥹🥹 embriolog powiedział, że wszystkie są b. dobrej jakości 🥹🥹🥹 i zadaje sobie pytanie: co do cholery było nie tak, że nie jest wychodziło nam naturalnie ?! Teraz dygam się o to endometrium swoje, że może tam przyczyna... Insane - kochana, zrob tak jak planujesz dla świętego spokoju biopsje endo. Ja dziś pluje sobie w brodę. Mimo wszystko naprawdę jestem wzruszona ta informacja z dzisiaj. Nie spodziewałam się takiego wyniku ❤️
Wspaniała wiadomość ❤️❤️