X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PCOS możliwość ciąży czy coś gorszego np zapalenie
Odpowiedz

PCOS możliwość ciąży czy coś gorszego np zapalenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od 5 dni boli mnie podbrzusze na środku i po lewej stronie oraz sutki. Nie wiązałam tych dwóch bóli. Początkowo myślałam, że to zapalenie pęcherza ponieważ przy napieraniu w ubikacji (siku, stolec a nawet gazy) czuje ucisk podobny do kolki. Wykonałam badanie moczu. Lekarz z którym pracuje powiedział, że to raczej nie pęcherz tylko jajnik. Zrobiłam na wszelki wypadek posiew moczu, który będzie za 3 dni. Dodatkowo ostatnie 2 dni miałam straszne wzdęcia, teraz już ustąpiły. Staram się z mężem o dziecko od 1,5 roku. Mam zespół policystycznych jajników. Biorę aktualnie leki. Clostilbegyt, estrofem oraz luteinę. dziś jest 21 dzień cyklu i biorę luteinę do 25 dnia cyklu. Czy jest możliwość, że to ciąża? Do kogo mam się zgłosić. Żaden lekarz ginekolog u Nas nie przyjmuję. A wizytę u swojego mam dopiero w połowie stycznie. Okres mam dostać 4 stycznie planowo. Martwię się ponieważ nigdy mnie jeszcze tak nie bolało. Nie chcę na siłę zażywać leków. Czy ewentualnie jak zgłoszę się na izbę przyjęć to ginekolog zrobi mi USG i czy jeśli byłaby to ciąża, czy ją wykryje na USG? Na test beta HCG jest za wcześnie.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gazy wzdecia , bardzo mozliwe przy luteinie..

ciazy nie mozesz wykluczyc ale tez nie ma co sie nastawiac.. ja mam tak co miesiac.. parcie na mocz, wzdecia, gazy.bol glowy .szczegolnie po owulacji.. u mnie jest to "wina" progesteronu ..wysokiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:48

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że bardzo długo biorę luteinę już i nigdy mi nie towarzyszyły. A wzdęcia i gazy zaczęły się przed braniem luteiny:(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bralas wczesniej clo i estrofem ??

i jelsi tak czy mialas robiony monitoring przy vclo

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak brałam, wcześniej już 2 razy po 4 miesiące a teraz już od 3 miesięcy. Miałam monitoring przy clo ale taki niedokładny.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli przez ten czas nie bylo torbieli to spokojnie :)
    choc w 21 dc raczej torbiel by jeszcze nie dawal takichobjawow..wiec..moz e akurat sie udalo :)
    spokojnie czekaj i zrob test jakies 12 dpo :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli na wcześnie na bete to tym bardziej gin tu nie pomoże ;-/ ja też brałam luteinę - od owulacji do dnia terminu @ miałam brać - w razie ciaży brać dalej, w przypadku braku ciąży odstawić i czekać na @. Ja bym na Twoim miejscu poczekała do 11dpo i poszła na bete :) i do tego czasu luteiny nie odstawiała :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo za pomoc. Bardzo się stresuje. Boję się, że znów coś nie tak poszło i coś niedobrego się dzieje z moim jajnikiem. Nie chcę brać niepotrzebnie leków. Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę będę brała na pewno. Zastanawiałam się nad ginekologiem bo jeżeli to nie ciąża to raczej coś innego by wykrył. A z drugiej strony już raz poroniłam przez ginekologa. Nie powiedział mi, że jestem w ciąży i przepisał antykoncepcje, biorąc ją bardzo źle się czułam a po 30 dniach poroniłam. Byłam w 5 tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co to za ginekolog?!?!? powiesiłabym go za przyrodzenie!!!! masakra :( ja nie zdążyłam z poprzednią ciążą dojechać do gina i fasolka mnie opuściła. takze teraz nie czekam i jutro jadę :) idź najpierw na bete, bo wczesnej ciąży i tak gin nie zobaczy i wyśle Cie na to badanie :) i po Nowym Roku na spokojnie do gina :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię:) Dzięki za odpowiedzi. Życzę Tobie powodzenia i wszystkiego najlepszego w tym nowym roku! Aby fasolka się pojawiła i była aż do narodzin :* :)

skabarka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ