Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLilou wrote:Poczytuje Was cały czas, gratuluję wszystkich kreseczek.
Jo_an - cudowne wieści!
Alutka, mały już niedługo będzie z Tobą!
Miałam dzisiaj wizytę u gina, zupełnie niezwiązanego z niepłodnością i klinikami i wiecie co?
Ciałko żółte - jest!
Endo - 10 mm.
Cykl zupełnie naturalny, miałam swoją własną, naturalną owulacje pierwszy raz od półtora roku. Nawet nie wiem kiedy, bo w 11 dc nic nie było.
Lilou Niech zadziala magia swiat! ✊✊Zielone.Slonce, Lilou lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Dziewczyny, jeszcze tydzień i wszystkie ukryte ciężarówki wyjdą z ukrycia i się pokażą na Fejsie.
U Was też tak jest?
Jak w święta przewijam fejsa to głównie jest choinka, albo zdjęcie z brzuszkiem - nie spożywczym. 🤣
Śmieje się ale chciałabym mieć kiedyś i ja ten przywilej.
Ps. Co nie znaczy, że tak bym zrobiła. 😊
Wierze, ze za rok to, czy wrzucisz na fejsa zdjecie z dzidziusiem przy choince, bedzie juz tylko Twoim wyborem :*Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo a odnosnie swiat, wiem, ze legenda na 1szej stronie jest mocno z przymruzeniem oka i choc mysle, ze ostatnie miesiace nauczyly mnie pewnego dystansu do tematu staran, to jednak mam mieszane uczucia za kazdym razem, gdy widze to:
LEGENDA:
🎁 - Byłaś grzeczna w tym roku więc dostajesz prezent
🪄 - W tym roku pod choinką rózga
Kobiety zmagajace sie z nieplodnoscia, dosc czesto sie obwiniaja, zadajac sobie pytanie "czym zawinilam? Co jest ze mna nie tak, ze mnie to spotyka?". Legenda taka jak ta, choc zartobliwa, wg mnie moze kogos zranic. Nie bylas grzeczna- dziecka nie bedzie. Przykre, tak tylko chcialam zwrocic na to uwage, choc moze nie powinnam, bo nie jestem tu czestym gosciem.
U mnie niestety rozga, prezent bedzie od meza. Co prawda nie dziecko, ale dobra i czekoladkaZielone.Slonce, Iseko, Różova, Maciejka🌸, lawendowePole, Cecylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySasanko, ja też na to zwróciłam uwagę jakiś czas temu, bo to trochę brzmi tak " nie zasłużyłaś na bycie matką w tym roku". Od razu nasuwa się pytanie "dlaczego?". Trochę poczułam niesmak, bo kurcze ten rok był dla mnie ciężki emocjonalnie i takie podsumowanie to jednak przykrość.
Wierzę, że gospodyni watku nie chciała źle ale miałam/mam te same odczucia. Szczególnie jak dostałam 🐒 i chciałam zajrzeć na pierwszą stronę o co mam poprosić do wpisania. Nie przeszło mi przez klawiaturę poproszenie o rózgę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 07:59
Sasanka55., szarlota96, Iseko, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
-
Miałam dokładnie takie same odczucia mimo że mam wpisane 🎁 to uważam że trzeba to zmienić.
Nikt nie zasługuje na rózgę, zwłaszcza Wy dziewczyny, wielkie wojowniczki.
Proponuję
🎁 - niespodzianka pod choinką
🪄 - W tym roku magiczna różdżka sprawiająca, że to Twój 1 dzień ciąży!! ( Albo to jakoś ładniej ująć) 😊Sasanka55., Oliwka91, Paulon, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySasanko, opowiadaj co u Ciebie. 😊 Wiem, że IVF na horyzoncie. Pisz co gdzie, kiedy, jak się z tym czujesz? Chyba, że nie chcesz o tym pisać to rozumiem. 😊
Limonka, ja bym zamieniła na:
🎁 - świąteczny cud
Druga część fajna, taka pokrzepiająca.😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 08:07
Sasanka55., Paulon lubią tę wiadomość
-
U mnie będzie rózga, 10dpo teoretycznie ale na teście biel... Zresztą nasilają się skurcze w podbrzuszu więc @ coraz bliżej
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Sasanko, opowiadaj co u Ciebie. 😊 Wiem, że IVF na horyzoncie. Pisz co gdzie, kiedy, jak się z tym czujesz? Chyba, że nie chcesz o tym pisać to rozumiem. 😊
Limonka, ja bym zamieniła na:
🎁 - świąteczny cud
Druga część fajna, taka pokrzepiająca.😊
Zmienilam Novum na Gamete i poczulam, ze to jest moje miejsce z przemila lekarka Zaraz jade na badania hormonow, bo mam 2dc i jesli sie uda, to w styczniu punkcja, w lutym 2 doszczepienia limfocytami w apc, a w marcu transfer, no ale to wizja idealna Wciaz czekam na wynik biopsji endo z CD138... No i w biocenozie pochwy wyszly mi liczne leukocyty Moze przy laparo, jak probowali udroznic jajowody, delikatnie cos naruszyli, bo zadnych objawow nie mam. We wt wizyta, wiec moze bede cos wiecej wiedziec :* -
Zielone.Slońce wrote:Ja szczerze mówiąc też nie chciałabym takich ogłoszeń podczas spotkań rodzinnych....
Chyba trudniej jest się uśmiechać, gdy wszyscy w okół się cieszą i gratulują a Ty najchętniej chciałabyś się rozpłakać ale zaciskasz oczy i też gratulujesz.
Tak, dokładnie. Szczególnie, że wiele razy wyobrażasz sobie sytuację kiedy to Ty ogłaszasz tą nowinę a tu nagle spełnia się ten scenariusz tylko nie z Tobą w roli głównej...
Ja też jak zobaczyłam tą rózgę to miałam podobne uczucia, choć myślę, że było to wstawione zupełnie bez jakiejś większej analizy, bardziej z żartem więc może to dla nas na przyszłość uwaga żeby robić bardziej "optymistyczne" legendy ☺️
Lemonka super pomysł ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 08:23
-
nick nieaktualnySasanko, nie miałam pojęcia, że leczyłyśmy się w tej samej klinice.😊 Sama się mocno zastanawiam czy kolejną procedurę robiłabym w Novum. Trochę czuję się tam bezpiecznie, bo wiem co i jak i mam obawy, że gdzie indziej kolejna procedura nie poszłaby tak ładnie.
A z drugiej strony tam jest tak okropnie drogo + brak dofinansowania ( nie jestem mieszkanką Warszawy)😭
Zastanawiam się czy warto zapładniać mrożone oocyty.
Zapytam się o to docenta przy telekonsultacji ale to też loteria podobno i może się okazać, że to wcale nie będzie oszczędność. Znowu czekają Nas ciężkie wybory.... No chyba, że się stanie świąteczny cud, bo owulacja wypada przed świętami. 😉
Jak Twój lekarz z Novum podszedł do szczepień i leczenia immuno?
Wiem, choć słyszałam, że to się zmienia ( zależy od lekarza) że nie bardzo wierzą w immunologie. Jak było u Ciebie? Robili pod górkę czy akceptowali zalecenia docenta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 08:27
-
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Sasanko, nie miałam pojęcia, że leczyłyśmy się w tej samej klinice.😊 Sama się mocno zastanawiam czy kolejną procedurę robiłabym w Novum. Trochę czuję się tam bezpiecznie, bo wiem co i jak i mam obawy, że gdzie indziej kolejna procedura nie poszłaby tak ładnie.
A z drugiej strony tam jest tak okropnie drogo + brak dofinansowania ( nie jestem mieszkanką Warszawy)😭
Zastanawiam się czy warto zapładniać mrożone oocyty.
Zapytam się o to docenta przy telekonsultacji ale to też loteria podobno i może się okazać, że to wcale nie będzie oszczędność. Znowu czekają Nas ciężkie wybory.... No chyba, że się stanie świąteczny cud, bo owulacja wypada przed świętami. 😉
Jak Twój lekarz z Novum podszedł do szczepień i leczenia immuno?
Wiem, choć słyszałam, że to się zmienia ( zależy od lekarza) że nie bardzo wierzą w immunologie. Jak było u Ciebie? Robili pod górkę czy akceptowali zalecenia docenta?
To ja za ten swiateczny cud u Ciebie najmocniej jak umiem trzymam kciuki Przykro mi z powodu braku dofinansowania w Novum, myslalam, ze w kazdej klinice mozna skorzystac z mazowieckiego programu :o U mnie tez lipa, bo poronienia nawracajace z tym samym partnerem dyskwalifikuja mnie we wszelkich programach, nawet lekow do stymulacji nie dostane na ryczalt Na szczescie moja praca dofinansowuje ivf do 6tys, wiec super.
W Novum bylam u dr Wojewodzkiego- powiedzial mi, ze immunologia to moze byc sposob na mnie, ale jednoczesnie nie umial nic wiecej doradzic. Laparo robila mi cudowna pani doktor, do ktorej wczesniej kilka razy poszlam prywatnie i po operacji zadzwonila do swojej kolezanki z Gamety. Opowiedziala jej moja historie, a ta obiecala, ze wezmie mnie pod swoje skrzydla Tak oto trafilam do Gamety Faktycznie ceny nieporownywalnie nizsze niz w Novum :o -
Felinka94 wrote:U mnie będzie rózga, 10dpo teoretycznie ale na teście biel... Zresztą nasilają się skurcze w podbrzuszu więc @ coraz bliżej
Felinka94, na pewno warto powtórzyć znów za dwa dni, moze akurat jeszcze nie pokazuje. Jaki test masz? -
Dzień dobry dziewczynki ❤
Alutka zaciskam kciuki ❤
Ktoś testuje ?
Miłego dnia i jak najmniejszych kolejek przed świątecznych 😗Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Sasanko ja też nie miałam objawów a w biocenozie II/III stopień (liczne leukocyty i candida) dostałam gynalgin i lactovaginal.
Na powtórnych badaniach było już 0/ISasanka55. lubi tę wiadomość
-
Co do chwalenia się na Facebooku, na szczęście nie mam konta możecie sobie pomyśleć, że dziwaczka (siostra kazała mi się ucywilizować 😅) ale chyba to oglądanie cudzych brzuchów przez 5 lat bezskutecznych starań już dawno by mnie zniszczyło...
Maciejka🌸, Sway lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w sobotę 😘
Co do postów apropo ukrytej ciąży i ogłoszenia tego podczas świąt, albo ciąży właśnie z ŚoPW to jest małe piwo...
Mam znajomą, z którą chodziłam do klasy w gimnazjum. Ogólnie to szara myszka, takie brzydkie kaczątko od zawsze. Potem nasze drogi się rozeszły, ona w ogóle się nie udzielała na FB i zapomniałam o niej na dobre kilka lat.
Potem nagle patrzę w proponowanych znajomych na IG ona... Zaobserwowałam - ogólnie kontent jej konta to były przygotowania do ślubu. Ogólnie ja też się przygotowywałam do niego, więc spoko pooglądać. Ale dziewczyny... Posty co 3dni, Insta Story codziennie po kilka. Ogólnie jeden tekst - już nie wspomnę, że musiała przesunąć ślub o kilka miesięcy przez covid. Ale dobra ślub się odbył. Potem przez 2-3 miesiące przeżywanie tego ślubu, zdjęcia, filmiki, jak ona go kocha.
Potem nowy kontent - budowa domu. O mamo, znów powtórka z rozrywki. A teraz ? Kontent ciąża. DZIENNIE. 10tc a na Insta już 10 zdjęć, dziennie instastory jak ona się źle czuje, a obserwujących jej przybywa bo kontent coraz lepszy...
Powiem Wam - to mnie kur*a dobija. Na chamca "chwalenie" się swoim życiem. Ja jak dodam jedno zdjęcie na rok to jest OMG dużo i się cieszę, bo im mniej ludzi wie o moim życiu prywatnym tym lepiej. A ta wywleka wszystko. A jak pisze jak ona jest wdzięczna bo długo się starali (chyba co pamiętam około pół roku) co Ty dziewczyno wiesz o staraniach i nazywa się "staraczką". W sensie każe starania są ciężkie i emocjonujące ale nie mówić takich rzeczy, jakby się starała latami. Bo na to wygląda.
Ale się rozemocjonowałam. Przepraszam.
Jak ktoś od czasu do czasu wrzuci zdjęcie, że o spodziewamy się dziecka albo rodzina nam się powiększy i to koniec spamu to jest spoko. Nawet się uciesze, że komuś się udało. Ale jak namolnie dodaje dziennie kilka razy posty o tym jak się czuje, u jakiego lekarza była, zdjęcia USG to mnie wiecie co ma strzelićWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 09:07
Starania o 👶 od 12.2020r.
👰 26l.
AMH - 2,93 NG/mL 👍 Kir AA ❌ Mutacja MTHFR c.677C homo T/T ❌ PAI-1 hetero 4G/5G ❌ Wysokie komórki NK - 25,6% ❌ Crossmatch - 19,3 ❌ Test CBA ❌
🤵28l.
Niepłodność stwierdzona 08.2021🥺
Hormony, kariotyp, przeciwciała, mutacje w normie 👍 HLA-C - C1/C2 ❌ MSOME kl. II - 3%; kl.III - 7%
Krzywa cukrowa i insulinowa 👍
Operacja Ż.P.N I stopnia - 01.09.2022
Start IVF - 09.05.2023🍀
22.05 - punkcja (10 komórek, 6 dojrzałych i zapłodnionych IMSI - tylko jedna ❄️ 4BA)
14.06 - FET 4BA 🍀
5dpt - cień ⏸️ - 8,9 🍀 - 7dpt - 33,3 🍀 - 9dpt - 113,4 🍀 - 12dpt - 390,7 🍀 - 14dpt - 895,5 🍀 - 16dpt - 1757,1 🍀 - 20dpt - 5136,5 🍀 - 24dpt - 14123,1 🍀 - 28dpt - 26251,8 🍀 - 29dpt - CRL 8mm 🫐 z ❤️
27.07 - CRL 2,4cm 🍇
Będzie chłopiec 🥹💙
👶 Mikołaj - 29.02.2024, 4160g, 59cm 💙 -
Wiolala wrote:Skubii dla zdrowia własnej psychiki zablokuj tą lalę po co masz się denerwować
Wiolala, Skubii lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
U mnie taki sam cień na teście jak wczoraj. Ale jak przyjrzałam się przed zrobieniem, to też widać tą kreskę testową. Także to fałszywy alarm. No muszę przyznać, że żyłam jednak nadzieją 😔 ale jeśli od wczoraj kreska jest taka sama, nie ciemnieje, to na pewno fabryczna, a ja głupia się podniecałam 🙈 miłego dnia dziewczyny!