Plamienie 5 dni przed okresem, a ciąża
-
nick nieaktualnyDziewczyny zwracam się do Was z pytaniem. Czy zauważyła którąś u siebie plamienie 5 dni przed spodziewanym okresem i okazało się że była w ciąży? U mnie 27 dc 9 dni po OWU potwierdzonej monitoringiem. Dzisiaj miałam ból podbrzusza jak na okres i na papierze zauważyłam delikatne plamienie. Na test za wcześnie. Podzielcie się Waszymi doświadczeniami 🙂✊ Już nie wiem co myśleć. W pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego. Tak samo nie miałam plamien tuż przed okresem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 15:45
-
U mnie już trzeci taki cykl skończył się 🐒… od 7-8dpo lekkie plamienie, które się tylko rozkręcało. Tylko u mnie było brązowe - pewnie związane z niskim progesteronem.
-
nick nieaktualnyAypis wrote:U mnie już trzeci taki cykl skończył się 🐒… od 7-8dpo lekkie plamienie, które się tylko rozkręcało. Tylko u mnie było brązowe - pewnie związane z niskim progesteronem.
Dzięki za odpowiedź 🙂 Mnie tez sie to wydaje dziwne w tym cyklu nigdy tak nie miałam. Kiedys faktycznie miałam problem z progesteronem i brałam duphaston. Może to znów ten sam problem. Zobaczymy czy się rozkreci 🐒 czy nie. Choc juz na ten cykl jakoś specjalnie sie nie nastawiam. -
Ja w tym cyklu miałam podobnie, 4 dni przed plamienie, bóle podbrzusza, później znów dwa dni plamienia i miesiaczka niestety przyszła, a też myślałam, że może w końcu się udało. 😉💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez. -
nick nieaktualnygolonat wrote:Marta, zrób test za dwa-trzy dni - bo w sumie teraz jesteś na takim etapie cyklu, że to może być plamienie implantacyjne. A betka powinna zacząć rosnąć po dwóch dniach od zagnieżdżenia. Powodzenia!
Dzięki za wsparcie 😉 Nie skreślam cyklu póki nie odwiedzi mnie wredna 🐒 Ale też nie nastawiam się jakoś szalenie. Jeśli 🐒 nie przyjdzie zrobię tescik -
nick nieaktualnyPauli_00 wrote:Ja w tym cyklu miałam podobnie, 4 dni przed plamienie, bóle podbrzusza, później znów dwa dni plamienia i miesiaczka niestety przyszła, a też myślałam, że może w końcu się udało. 😉
Przykro mi bardzo 😔 To czekanie jest najgorsze... zwłaszcza jak się czeka z utęsknieniem na upragnione dwie kreseczki. -
Marta, to prawda. Jednak u mnie to dopiero 4 cykl starań, więc się nie poddaje.
Pierwsze dziecko równo po roku starań. 😉💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
U mnie plamienia przed każda miesiączka od 2 lat, w cyklu w którym się udało nie miałam plemienia.🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
nick nieaktualnyPauli_00 wrote:Marta, to prawda. Jednak u mnie to dopiero 4 cykl starań, więc się nie poddaje.
Pierwsze dziecko równo po roku starań. 😉
Nie poddajemy się do końca ✊😉 Ja staram się tak uczciwie z testami owu,mierzeniem temperatury czy monitoringiem od września. Bez antykoncepcji jestem praktycznie 10 mies i na razie nic. Tylko że nadal karmię piersią. I nie wiem czy to tez nie blokuje wszystkiego. 😪😔 -
nick nieaktualnyjo_ana wrote:U mnie plamienia przed każda miesiączka od 2 lat, w cyklu w którym się udało nie miałam plemienia.
Ja właśnie plamien nie miałam przed okresem nigdy stad moje zdziwienie. W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań. Teraz niestety jest inaczej. -
Od tego cyklu będę pić Zioła ojca Sroki 3, zobaczymy czy coś dadzą 😉
Dodatkowo za tydzień mam wizytę u lekarza, chce powtórzyć badania,ponieważ miałam podejrzenie nadżerki,ale trafiłam na specyficznego lekarza,który powiedział że wszystko ok i po wizycie 😏💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
nick nieaktualnyPauli_00 wrote:Od tego cyklu będę pić Zioła ojca Sroki 3, zobaczymy czy coś dadzą 😉
Dodatkowo za tydzień mam wizytę u lekarza, chce powtórzyć badania,ponieważ miałam podejrzenie nadżerki,ale trafiłam na specyficznego lekarza,który powiedział że wszystko ok i po wizycie 😏
A gdzie kupujesz te zioła 😊 moze i ja sie skuszę i spróbuje. I pije sie w jakimś określonym czasie? -
Kupiłam przez stronę mojazielarnia.pl , pije się wieczorem, zaczyna od pierwszego dnia cyklu, po 3 miesiącach używania zalecany miesiąc przerwy. Tyle wiem, czekam na moje zamówienie 😉💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
nick nieaktualnyPauli_00 wrote:Kupiłam przez stronę mojazielarnia.pl , pije się wieczorem, zaczyna od pierwszego dnia cyklu, po 3 miesiącach używania zalecany miesiąc przerwy. Tyle wiem, czekam na moje zamówienie 😉
Dziękuję. Też zamawiam 😊😁 Może coś nam to da. Pisz jak one działają na Ciebie ja napiszę moje spostrzeżenia. Oby mi tylko zdążyły przyjść bo u mnie 🐒 za zakrętem niestety. Ten cykl stracony 😪 -
nick nieaktualny
-
Witam. Mam problem. 7 czerwca współżyłam z mężem stosunek przerywany. 12 czerwca dostałam okres. Wczoraj tj.30 czerwca również wspolzylismy rano zauważyłam brązowe plamki na bieliźnie. Dodam że podczas stosunku czułam suchość pochwy
Czy to efekt podrażnienia pochwy a może plamienie implantacyjne i zaszłam w ciąże. Robiłam test dziś ale wynik był negatywny -