X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Plamienie zamiast okresu
Odpowiedz

Plamienie zamiast okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina14 Nowa

Wysłany: 21 lutego 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miałam wykonać monitorowanie owulacji przez usg w cyklu który teraz będzie zaczynając od 10 dc. Poprzedni okres miałam 16.01. Od 16 do 25 dc brałam duphaston 2x1. Ostatnią przyjęłam 09.02. Miesiączka podczas przyjmowania duphastonu pojawia się u mnie zawsze co 28 dni. Dodam że jest obfita w kolorze mocno czerwonym, zawsze występują skrzepy. Tym razem po 31 dniach 16.02 dostałam plamienie które trwało do 20.02. Było to plamienie w kolorze jasno różowym i jasno czerwonym beż żadnych skrzepów widoczne tylko na wkładce i papierze. Nie wiem czy mogę uznać to za okres i umowić się na usg owulacyjne 10 dc. Dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy z moczu ale wyszedł negatywny. Proszę o jakieś rady.
    Pozdrawiam

• just.hoppoe Nowa

Wysłany: 12 marca, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, i jak, było to @ czy ciąża? Mam dosłownie tą samą sytuację teraz

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ