Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam bety właśnie dlatego, aby się nie stresować. Nawet nie brałam tego pod uwagę. 2 testy i następnie dopiero wizyta u ginekologa

    moni05, Arashe, Magduullina lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona bardzo rozsądne podejście 👍 Trzymam kciuki za poniedziałkowy piękny przyrost bety ✊

    Misiaa jestem pewna, że Twoje starania zostaną wynagrodzone. Oby jak najszybciej!

    MoniKa dzięki za kciuki ☺️ A Ty kiedy testujesz? Wybawilaś się na weselu?

    Ania brak słów na niektóre teksty lekarzy 🤦‍♀️ moja koleżanka ok 27 tc usłyszała, że jej syn ma duże wodoglowie i jeśli w ogóle przeżyje to będzie warzywem (!). I co prawda chłopczyk ma porażenie mózgowe, ale pięknie mówi, jest bardzo mądry i powoli zaczyna chodzić. A lekarze powinni jakieś odszkodowanie wypłacać za narazanie ciężarnej na tak ogromny stres 😡

    szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, trzymam kciuki za Twoje maleństwo, cieszę się, że podchodzisz do sprawy tak racjonalnie, Twoje dziecko ma bardzo mądrą Mamę. Przyrost jest w normie, odpoczywaj i dbaj o siebie. Będzie dobrze :)

    Niecierpliwa, fajnie, że wróciłaś :)

    Do mnie dzisiaj przyszła @, ale w kolejnym cyklu znowu będzie bez starań, w oczekiwaniu na badania.

    szona, Niercierpliwa v2.0 lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11615

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babki! Szona przede wszystkim nie stresuj się i nie martw. Lekarz nie powinien Ci tak pisać, bo to nie służy.... Ważne że beta rośnie i przyrost jest. Powtórz betę w poniedziałek, a tymczasem myśl że kropek ma się dobrze, choć wiem że to niełatwe. Nie takie przyrosty widziało to forum a dzieci rodziły się zdrowe. Nie martw się :*

    Ja dzisiaj cały dzień w trasie, wybraliśmy się do Ikei, bo chciałam kupić sobie trochę pierdólek do pracowni, bo czasem nie mogę niczego znaleźć😆 więc postanowiłam trochę ogarnąć ten burdel. Poza tym kupiliśmy trochę rzeczy do mieszkania, teraz emka będę gnebic żeby mi wszystko pomontowal! To jest wyzwanie 😂
    Wczoraj mieliśmy fajny wieczór, znajomi do nas wpadli i oglądaliśmy mecz. Ośmiałam się trochę, napoilam winem i nie mogę się już doczekać wakacji z nimi :) to będzie wyjazd życia😆😆😆 więc tak myślę że może lepiej do tego czasu nie będzie tej ciąży :p

    Poza tym dostałam zdjęcie z sesji z moimi uszytkami i są rewelacyjne, a Pani fotograf jest bardzo zadowolona:) nie muszę mówić że to mnie ogromnie cieszy! Najlepsza nagroda ♥️

    Niecierpliwa wiedziałam że wrócisz! To forum jest za fajne, żeby tak poprostu je opuścić : * dobrze ze jesteś!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 18:37

    DzulkaJ, okularnica91, szona, Karolina, Ania_85_, MonikA_89!, moni05, Ochmanka, Niercierpliwa v2.0 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nic więcej nie napiszę, dziewczyny dały wyczerpujące wypowiedzi, ale mam nadzieję, że przyrost nie jest do końca wyznacznikiem zdrowej ciąży. Kiedyś robiło się test i po 2-3 tyg szło się do lekarza i kobiety miały spokojne głowy ☺️ teraz kochana szonko już więcej zrobić nie możesz, jak tylko czekać z nami na rozwój sytuacji, a życzę by był pozytywny ❤️

    szona, Darrika lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę sobie, patrzę na fontannę, jem loda, podbiegł do mnie piękny piesek shiba inu, wcześniej zjadłam super burgera z ciecierzycy. Jest ciepło, miło i jestem spokojna.

    A Wy najlepsze na świecie!

    GrubAsia, malamisia, agge, Misiaa, Kittinka83, Malinaa90, syllwia91, Karolina, Pati96, Nuch, Ania_85_, MonikA_89!, moni05, Irvine90, DzulkaJ, buba123, Malgonia, Ochmanka, Olga_89, Magduullina, Madziandzia lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:40

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o tym mowa że żaden lekarz nie powinien tak pisać. Szczególnie jak beta wzrosła ok. A co do nie robienia bety to się nie zgodzę do końca że lepiej nie robić.

    Rower nie jest zalecany dlatego że kobieta w ciąży ma zawroty głowy jeżeli jest ok to można jeździć. Tak słyszałam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 19:06

    Ochmanka lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że w rowerze nie chodzi o samą jazdę, tylko ryzyko upadku - zawsze jest ryzyko upadku a tym już można sobie zaszkodzić. Dlatego się nie zaleca. :)

    Ania_85_, syllwia91, moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechałam samochodem ;) Poczekam na rozwój wydarzen z rowerem 😎

    agge, Ania_85_, syllwia91, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona tak jak dziewczyny mają rację, głupio lekarz zrobił, że tak napisał. Ja wierzę, że będzie dobrze i będę cały czas trzymać kciuki za Ciebie.😘

    Sorka, że nie odniosę się do reszty ,ale muszę nadrobić, bo pojechałam z mężem i moja siostra do Łeby tak z nudów. Trochę padało ,ale przeszliśmy się po plaży, po sklepach. Graliśmy w cymbergaja, zjezdzalismy z takich dużych zjeżdżalni i było git. Plamienie już się chyba zmniejszyło, mam nadzieję, że minie całkowicie.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17634a531907.jpg

    Ps. Nie wiem czemu to zdjęcie dodaje się bokiem mimo ,że było zrobione normalnie. 😀

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 19:53

    Karolina, okularnica91, szona, Kittinka83, Iseko, Szczesliwa_mamusia, Irvine90, Malgonia, Ania_85_, Madziandzia lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7308 10346

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Cześć dziewczyny. Bylam wczoraj u ginekologa. Dzis 11 dc jestem na letrozolu. Wczoraj pęcherzyki dwa jeden 7 mm drugi 10 mm. Kiedy sie najlepiej zacząć stsrac? Bo dr mowila ze najlepiej juz
    Posłuchałabym lekarki :) Najlepiej od dzisiaj co 2dni. Powodzenia!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 20:01

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7308 10346

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, trochę tylko potanczyłam, ale nie szalałam. Mąż nie lubi tańczyć, więc miał wymówkę w postaci kropka - nie chciał go narażać. Wesele spoko, ale muzyka była za głośno i trzeba było ją przekrzykiwać. Strasznie zdarłam sobie gardło. No i siedzenie do końca wesela na siłę do 4 rano (męża siostra, więc tak wypadało) to dla mnie jednak za dużo. Wolę jak bez zobowiązań i krzywych spojrzeń możemy się zmywać koło 2 :P Jak wracałam autem po śniadaniu to musiałam się bardzo pilnować żeby nie przysnąć za kierownicą.

    Aaaa i dzisiaj znów widziałam bociana w gnieździe! Drugi raz w przeciągu tygodnia 😍

    Karolina, okularnica91, Pati96, Iseko, Szczesliwa_mamusia, Nuch, Ochmanka, Ania_85_, syllwia91, Magduullina lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Cześć dziewczyny. Bylam wczoraj u ginekologa. Dzis 11 dc jestem na letrozolu. Wczoraj pęcherzyki dwa jeden 7 mm drugi 10 mm. Kiedy sie najlepiej zacząć stsrac? Bo dr mowila ze najlepiej juz

    Najlepiej cały cykl co 1,5-2 dni :) wtedy jest największa szansa. Może się wydawać, że seks dwa razy dziennie lub codziennie w okresie owulacji to najlepsza metoda, ale plemniki nie są dość silne po tak krótkim czasie. Może to miała na myśli pani doktor mówiąc „już” ;) 😊

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, z rowerem tak jak mówi Agge, chodzi o to, ze możesz upaść :) aktywność fizyczna jest zalecana. 😊
    Ja wierze w tego Kropusia 😘 nasze Kropusie są najsilniejsze.
    A z ciekawostek typu wróżenie płci - ponoć mniejsze przyrosty to chłopak 😋 mi się sprawdziło 😁

    agge, szona, Ania_85_, Magduullina lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2223 3603

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mi z przyrostami się nie sprawdziło :p dwa razy małe przyrosty i 2 dziewczynki :)

    moni05, szona, Magduullina lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Moni mi z przyrostami się nie sprawdziło :p dwa razy małe przyrosty i 2 dziewczynki :)

    Ale to nic 😁 ja lubię te dzikie teorie 😋 odciagalam myśli w ten sposób 🤷🏻‍♀️

    Misiaa, szona lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:

    U mnie nic z tego, dzisiaj temp spadła do podstawowej więc nie mam już się co oszukiwać. Dzisiaj 12dpo, powinnam już odstawić dupka i lutke? Czy to się dopiero odstawia jak zacznie się @?

    Iseko :(.. dopiero odkopałam Twój poranny wpis.. Przytulam :*

    Miłego wieczoru drogie Panie ;) u mnie dziś 8dc, więc jeszcze dwa dni serduszek a potem...dłuuugi czas oczekiwania i modlitwy o szybką owu..

    Iseko lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7308 10346

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Szona, z rowerem tak jak mówi Agge, chodzi o to, ze możesz upaść :) aktywność fizyczna jest zalecana. 😊
    Ja wierze w tego Kropusia 😘 nasze Kropusie są najsilniejsze.
    A z ciekawostek typu wróżenie płci - ponoć mniejsze przyrosty to chłopak 😋 mi się sprawdziło 😁
    U mnie też był chłopiec, a przyrosty na poziomie 50-60%

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym rowerem to chyba macie na myśli że nie zalecane w wysokiej ciąży? To dość oczywiste 😀 Ale na takim etapie to jezdzily dziewczyny u mnie na grupie spokojnie do ok 20 tc. Wchodzac i schodzac ze schodow tez jest ryzyko upadku, siedząc na krześle jak sie dostanie zawrotow i spadnie to tez można sobie zrobić krzywdę itd. Nie trzaba jeździć of course ale jak ktoś bardzo lubi to tak nie straszcie juz 😋

    Pewnie podobnie z lataniem samolotami. Jedne absolutnie nie poleca od testu a inne lataja nawet w wyższej ciąży. Podobnie sprawa wygląda z ćwiczeniami czy bieganiem, jak kobieta ćwiczyła czy biegala regularnie przed ciąża to w ciąży tez może. Mówimy o zdrowej niepowiklanej ciąży :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 21:54

    moni05, Karolina lubią tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego