X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Polip?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ann0490 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wczoraj w 17dc byłam na wizycie u gin. Lekarka potwierdziła, że owu się odbyła(prawdopodobnie 13dc), płyn w zatoce jeszcze był. Tutaj dobre wieści.
    Ale podczas usg dokładnie oglądała macicę i powiedziała, że "coś" jest nie tak. Że coś widzi w macicy, pogrubione endometrium w jednym miejscu i że to może być polip lub zawiązka mięśniaka.
    Czy jest to możliwe, żeby polip złuszczył się razem z miesiączka...? Lekarz proponuję usunięcie operacyjne. Nie wiem co mam myśleć, nawet nie wiem czy to na pewno polip. A jeśli nie to co?
    Mąż się śmieje, że może to zarodek, ale wydaje mi się to niemożliwe.. Trochę się podłamałam, nie wiem co myśleć :(

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, sprawdź to na kolejnym USG tuż po okresie🙂 Miesiac temu miałam identyczną sytuację w 18dc i podejrzenie że jest polip, też była mowa o usuwaniu, a później poszłam na potwierdzenie w 7dc i wszystko było w najlepszym porządku😉 Tylko niepotrzebny stres. Podobno endometrium w drugiej fazie cyklu może się tak "zwinąć" że udaje jakiś inny twór.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ