X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Polip?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ann0490 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wczoraj w 17dc byłam na wizycie u gin. Lekarka potwierdziła, że owu się odbyła(prawdopodobnie 13dc), płyn w zatoce jeszcze był. Tutaj dobre wieści.
    Ale podczas usg dokładnie oglądała macicę i powiedziała, że "coś" jest nie tak. Że coś widzi w macicy, pogrubione endometrium w jednym miejscu i że to może być polip lub zawiązka mięśniaka.
    Czy jest to możliwe, żeby polip złuszczył się razem z miesiączka...? Lekarz proponuję usunięcie operacyjne. Nie wiem co mam myśleć, nawet nie wiem czy to na pewno polip. A jeśli nie to co?
    Mąż się śmieje, że może to zarodek, ale wydaje mi się to niemożliwe.. Trochę się podłamałam, nie wiem co myśleć :(

• Ala_d Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, sprawdź to na kolejnym USG tuż po okresie🙂 Miesiac temu miałam identyczną sytuację w 18dc i podejrzenie że jest polip, też była mowa o usuwaniu, a później poszłam na potwierdzenie w 7dc i wszystko było w najlepszym porządku😉 Tylko niepotrzebny stres. Podobno endometrium w drugiej fazie cyklu może się tak "zwinąć" że udaje jakiś inny twór.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ