Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Polopiryna we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Polopiryna we wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sponge Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie. Podobno nie można, tak mówi ulotka. A co jak się już wzięło, jakie konsekwencje ? Jaka dawka jest jeszcze bezpieczna?
    Znalazłam coś o wadach wrodzonych, rozszczep podniebienia, problemy z krzepliwością, wady serca płodu.
    W ciąży chyba nie jestem ale w drugiej fazie cyklu brałam polopiryne zupełnie nieświadoma zagrozenia.

• Unlike Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, prawda jest taka, że dziecko jest doskonale chronione przez pierwsze dwa tygodnie pod tym względem - trochę tak jakby organizm miał świadomość, że nie wiemy o ciąży i musi się sam bronić przed takimi wpadkami.
    Nie sądzę też, aby od paru polopiryn coś się stało, rzecz jasna należy unikać wszelkich leków w ciąży, ale nie ma też co wpadać w panikę od wzięcia jednej tabletki.
    Nie wiadomo jaka dawka jest bezpieczna, nikt nie jest na tyle szalony, aby testować na ciężarnych od jakiej dawki wyjdą wady płodu ;) Lepiej unikać, ale nie warto też jakoś wielce przeżywać jak się na samym początku parę wzięło tabletek.
    Tak to mawia moja babcia: jak jest już po ptokach, to nic ino siąść i na spokojnie czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 14:46

Bergo lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • sponge Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja, nie ma co przeżywać tym bardziej że ciąży z dużym prawdopodobieństwem nie ma :). Dziękuję za odpowiedź.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ